Wyświetlanie 241–256 z 322 wyników
-
Ramos Pinto Porto 20 years old. Wino wzmacniane słodkie. Porto z jednej z najstarszych winnic w regionie Douro, Quinta Do Bom Retiro. Bogactwo aromatów: grejpfrut, morela, migdały, orzechy laskowe, ziarna kakao, wanilia, stara beczka po porto, fenol, cynamon, karmel, kawa, stearyna, jodyna. Delikatne i wytrawne w ustach. Znakomity aperitif, a także do wieczornych posiłków, czekolady, serów, deserów z kremem, suszonych owoców. NAGRODY – 93 pkt Wine Spectator, 93 pkt Wine Magazine, 98 pkt Decanter Magazine, 84 pkt Wine Enthusiast, Gold Medal – Decanter, Gold Medal – International, Wine & Spirit Competition, Highly Recommended – Decanter, Trophy – Drinks International.
-
Ramos Pinto Porto 30 years old. Wino wzmacniane słodkie Aromat początkowo zachwycający nutą waniliową, suszonych owoców oraz orzechów. Następnie po zamieszaniu korzenne nuty cynamonu i kakao stają się dominujące. W ustach wyczuwalne przede wszystkim migdały i orzech laskowy z zaskakująco przyjemną świeżością oraz lukrecjowym zakończeniem. Wyśmienity partner do bawarskiego kremowego deseru z orzechem i mango. NAGRODY – 95 pkt Wine Spectator, 94 pkt Wine Enthusiastr, Gold Medal – International Wine&Spirits Competition, Gold Medal – International Wine Challenge, Gold Medal – Drinks International Awards, Silver Vine Leaf – Wine Master Challenge.
-
Ramos Pinto Porto Tawny. Wino wzmacniane słodkie.. Barwa typowa dla tawny. Wino bogate w nuty świeżych owoców jak wiśnia i jeżyna. Aromaty suszonych owoców, śliwki, orzecha włoskiego oddają ponad 6-letni czas dojrzewania w dębowej beczce. W smaku eleganckie, równe, pozostające długo w pamięci. Znakomite do szynki, melona, deserów z suszonymi owocami, kozich serów. NAGRODY – 90 pkt Collector Porto Reserva, Gold Medal – International Wine Competition, Revista de Vinhos, Gold Medal – San Francisco International Wine Competition.
-
Ramos Pinto Porto LBV. Wino wzmacniane słodkie. Hojne, owocowe porto. Dominują w nim aromaty dojrzałych czerwonych owoców z nutami ciemnej czekolady i dymu. Pełne ciała wino, o dobrej strukturze, złożone, o przyjemnych taninach. Polecane do dziczyzny, sufletów serowych i deserów czekoladowych. NAGRODY – 93 pkt – Wine Spectator, Gold Medal Decanter, Recommended – International Wine&Spirits Competition.
-
Ramos Pinto Porto Rubi. Wino wzmacniane słodkie. Barwa bardziej intensywna niż dla Tawny Port. Mocne owocowe aromaty przede wszystkim wiśni, jeżyny, śliwki i maliny z nutą cynamonu. Długie zwięzłe zakończenie. Wino pasuje do sałatki z kaczką, deserów z czerwonymi owocami i każdego rodzaju sera. NAGRODY – Silver Medal – Monterey Wine Competition.
-
Reserva D’Amizade. Wino wytrawne. Winogrona użyte do produkcji tego wina pochodzą z najlepszego terroir regionu Estremadura. Po ręcznym, selektywnym zbiorze w czwartym tygodniu września przechodzą proces fermentacji w kadziach ze stali nierdzewnej. Przed wejściem na rynek wino dojrzewa do 4 tygodni w beczce z francuskiego dębu. W smaku aksamitne, o znakomitej strukturze, z charakterystycznym bukietem owoców leśnych, przypraw i czekolady. Rekomendowane do pieczonej jagnięciny, pikantnych dań mięsnych oraz delikatnych serów. [NAGRODY]: Gold Medal – CWSA, Gold Medal – Mundus Vini, Silver Medal – Wines of Lisbon Region, Silver Vine Leaf – Wine Master Challenge, Silver Medal – AWC Vienna
-
Reserva Da Familia. Wino wytrawne. Portugalskie wino, które dojrzewało 4 miesiące we francuskiej dębowej beczce. Nos z aromatem leśnych owoców i przypraw z delikatnym niuansem czekolady. Dobrze zbudowane, delikatnymi taninami. Pozostawia bardzo aksamitny posmak. Idealny partner do pieczonej jagnięciny, pikantnych mięs i delikatnych serów.
-
Cotes Du Rhone Reserve-Perrin. Wino wytrawne. Nos z aromatem karmelu i przypraw połączony z ciemnymi owocami jagodowymi. W smaku pełne i treściwe, z przyjemnymi taninami i dobrym zakończeniem. Wino znakomite do grillowanego mięsa, drobiu, potraw kuchni śródziemnomorskiej i prowansalskiej. NAGRODY – 87 pkt – Wine Advocate
-
Retro Primitivo di Manduria. Wino wytrawne. Intensywna purpurowa barwa, która wraz z wiekiem przechodzi w bursztynową. W ustach przede wszystkim suszona śliwka z nutami tytoniu i kawy. Wino o bardzo solidnej strukturze, która wynika z podwyższonej zawartości alkoholu. Znakomicie zachowana równowaga między delikatnymi taninami a kwasowością. Idealna pozycja do pieczonego czy grillowanego mięsa, dziczyzny, dojrzewających serów. Kwasowość 6,1g/l, cukier resztkowy 8 g/l.
-
Riesling Classic Rudolf Muller. Wino wytrawne. Wytrawny Riesling o bardzo świeżym owocowym bukiecie z brzoskwinią, morelą, zielonym jabłkiem. W smaku mineralny, pozostawiający długie zakończenie. Rekomendowany do sałat, warzyw zwłaszcza do szparagów oraz białego mięsa, ryb i drobiu. Podawać w temperaturze 6oC.
-
Riesling Kabinett Rudolf Muller. Wino półsłodkie. Rudolf Müller Kabinett wyprodukowany jest z dojrzałych gron Riesling, rosnących w Dolinie Mozeli. Winogrona te pozostają dłużej na krzaku w porównaniu z innymi odmianami, zyskując nazwę „Kabinett”. Wino oddaje aromaty dojrzałych jabłek, gruszek, brzoskwini oraz owoców cytrusowych. Jego lekka słodycz doskonale pasuje do dojrzewających serów, cielęciny w kremowych sosach, owoców morza czy kurczaka.
-
Riesling Spatlese Rudolf Muller . Wino półsłodkie. Rudolf Müller Spätlese wyprodukowany jest ze szczepu Riesling, pochodzącego z późnego zbioru w Dolinie Mozeli. Grona pozostają na krzaku do późnej jesieni kiedy są na tyle dojrzałe, że dają bogate, pełne ciała białe wino przepełnione aromatami gruszki, moreli, brzoskwini, owoców cytrusowych wzbogaconymi kwiatowo-mineralnymi nutami. Wino polecane do dań kuchni azjatyckiej oraz serów.
-
Rosso Piceno Murola. Wino wytrawne. W aromacie wyczuwalne czyste, gładkie akcenty dojrzałej wiśni, przeplecione subtelnymi nutami czarnych porzeczek. W ustach przyjemne, miękkie i soczyste, z długim orzeźwiającym finiszem.
-
Rotari Blanc De Blancs Extra Brut. Wino wytrawne musujące. Eleganckie, gładkie i trwałe perlage. Kolor jasnosłomkowy. W nosie wyraźne aromaty dojrzałych owoców, jabłek i ananasa, wynikających z dużej różnicy temperatur podczas dojrzewania winogron. Nuty suszonych owoców, orzechów laskowych i skórki chleba uzupełniają bukiet. Smak dobrze wyważony, spójny z aromatami, z wytrawnym mineralnym tchnieniem i długim finiszem. Towarzysz surówek, krewetek, ostryg, bogatych dań rybnych i lekkich dań mięsnych.
-
Rotari Reserva D’Oro Brut. Wino wytrawne musujące. Wino wyprodukowane znaną od 400 lat we Włoszech „metodo classico”, z drugą fermentacją w butelce, dojrzewające na osadzie co najmniej 36 miesięcy. Nos intensywny, elegancki, złożony. W smaku wytrawne, pełne, z dominującymi nutami dojrzałych owoców cytrusowych, gruszki i delikatną mineralnością. Dobrze zbudowane z wyraźnymi bąbelkami. Doskonały aperitif, a także partner do każdej potrawy. Kwasowość 6,2% / cukier resztkowy 8 g/l. [NAGRODY] – Gold Medal – Mundus Vini.
-
Rudolf Muller Dornfelder Rose. Półsłodkie różowe wino (Lieblich). Eleganckie, lekko słodkie wino ze szczepu Dornfelder o jasnoróżowym kolorze. W aromacie urzekający, intensywny owocowy bukiet. W ustach krągłe z wyczuwalnym posmakiem truskawek, malin, poziomek i czerwonej porzeczki. Mocno schłodzone rewelacyjne jako aperitif, do lekkich sałat z dodatkiem truskawek i malin oraz deserów na bazie czerwonych owoców.