Wyświetlanie 225–240 z 314 wyników
-

Pinot Chardonnay Spumante Brut Batasiolo. Wino wytrawne. Wino musujące o przyjemnych i trwałych bąbelkach. Intensywne aromaty kwiatów i owoców z nutą świeżo upieczonego chleba. W ustach wytrawne, rześkie, pełne ciała z delikatnie gorzką nutą. Pozycja rekomendowana jako aperitif, a także do przekąsek, ryby czy białego mięsa.
-

Pobyku Czerwone. Wino wytrawne. Pobyku to intensywne, dobrze zbudowane wino powstałe z ręcznie zbieranych i selekcjonowanych gron szczepów Rondo i Pinot Noir. Urzeka ciemnorubinową barwą oraz aromatami dojrzałych owoców leśnych (jeżyny, jagody), śliwek i czarnych wiśni. Lekko zaznaczone taniny. Doskonały towarzysz czerwonych mięs. Podawać w temperaturze 16 -18°C.
-

Poggio Rosso San Felice . Wino wytrawne. W 1970 roku Poggio Rosso obsadzono odmianą Sangiovese i Colorino. Wino produkowano z najlepszych gron tych odmian, a od rocznika 2004 z dodatkiem szczepu Pugnitello. To jedno z pierwszych win pochodzących z pojedynczej winnicy Chianti Classico. Produkowane w limitowanych ilościach. Dojrzewa 20 miesięcy w 500-litrowych tonneaux i następnie 12 miesięcy w butelce. Intensywna rubinowa barwa. Nos z suszoną śliwką, jeżyną i maliną. W smaku wyczuwalne aksamitne taniny i wyważona kwasowość. Wino do długiego leżakowania. Znakomite do grilla, dziczyzny i serów twardych typu Pecorino. [NAGRODY] – 94 pkt Wine Enthusiast, 93 pkt James Suckling, 91 pkt Wine Spectator, 91 pkt Wine Advocate, Gambero Rosso.
-

Ramos Pinto Porto Vintage. Wino wzmacniane słodkie. Porto z jednej z najstarszych winnic w regionie Douro, Quinta Do Bom Retiro. W zapachu to bogactwo aromatów takich jak: grejpfrut, morela, migdały, orzechy laskowe, ziarna kakao, wanilia, stara beczka po porto, fenol, cynamon, karmel, kawa, stearyna, jodyna. Znakomity aperitif, a także do czekolady, serów, suszonych owoców oraz deserów z kremem. NAGRODY – 93 pkt Wine Spectator, 93 pkt Wine Magazine, 98 pkt Decanter Magazine, 84 pkt Wine Enthusiast, Gold Medal – Decanter, Gold Medal – International, Wine & Spirit Competition, Highly Recommended – Decanter, Trophy – Drinks International.
-

Primitivo La Casada. Wino wytrawne. Elegancka rubinowa barwa z fioletowymi refleksami. Intensywny, aromatyczny bukiet z wyczuwalną ciemną wiśnią, śliwką i konfiturami. W smaku przyjemne, ułożone, aksamitne. Znakomite do pieczeni, serów, zup.
-

Privada Bodega Norton Estate Reserve. Wino wytrawne. Nazwa „Privada” odnosi się do prywatnej „Reserve” rodziny Swarovskich. Wino dojrzewa 16 miesięcy w nowej francuskiej dębowej beczce, a następnie 12 miesięcy w butelce. W nosie wyczuwalna paleta aromatów dojrzałych owoców z elementami dymu oraz kawy. NAGRODY – 97 pkt Decanter, 94 pkt Tim Atkin, 93 pkt Wine&Spirits, 93 pkt James Suckling, 92 pkt Wine Spectator, 90 pkt, Wine Enthusiast, Gold Trophy – Decanter, Smatr Buy – Wine Spectator, Gold Medal – Argentina Wine Awards. 95 pkt IWC Awards 2023.
-

Prosecco Extra Brut Valdobbiadene Rive Di Santo. Wino musujące, wytrawne. Aromaty jabłka, białych kwiatów z wyraźnymi nutami cytrusów i długim wytrawnym finiszem. Świetny aperitif oraz do każdego rodzaju mięsa, ryb i owoców morza. NAGRODY – 90/100 pkt Gilbert & Gaillard 2019, 90/100 pkt Falstaff Prosecco Trophy 2018, Silver Medal (90 Points) – The Drinks Ness, Prosecco Masters 2018.
-

Prosecco Extra Dry 0,2L Val D’Oca. Wino musujące, półwytrawne. Wino musujące wyprodukowane metodą charmat o pojemności 200 ml. Elegancki kwiatowy bukiet, rewelacyjne „bąbelki”. Doskonałe jako aperitif, do owoców morza, ryby. Doskonale sprawdza się w plenerze (zakrętka).
-

Prosecco Extra Dry 1,5L Val D’Oca. Wino musujące, półwytrawne. Extra Dry Prosecco (zawartość cukru 16g/l) wyróżnia się równowagą między kwiatowymi nutami a owocowym smakiem. Przywołuje wspomnienie sadu (jabłko, gruszka, morela). W ustach pozostawia świeżość oraz cytrusowy finisz. Rekomendowane jako aperitif, do owoców morza, ryby, dań na bazie ciasta francuskiego. NAGRODY – ***Duemilavini.
-

Prosecco Oro Brut Val D’Oca. Wino musujące, wytrawne. Świetne musujące wino (wyprodukowane metodą charmat) z eleganckim kwiatowym bukietem i orzeźwiającymi bąbelkami. Znakomita równowaga między kwasowością a łagodnością. Podawać schłodzone jako aperitif, do ryb i owoców morza.
-

Prosecco Rose Millesimato’20 Extra Dry Val D’Oca. Wino musujące, półwytrawne. Wino na bazie szczepów Glera 90% i Pinot Noir 10% winifikowanych oddzielnie. Orzeźwiająca kwasowość z urzekającymi owocowymi i roślinnymi nutami. Doskonała kombinacja kwasowości z delikatnością. Znakomity aperitif oraz towarzysz do ryb i owoców morza, sałat oraz innych lekkich dań. Serwować w temperaturze 6-10°C (14 g/l cukru, charmat method).
-

Punto Oro Vino Spumante Millesimato. Wino musujące, półwytrawne. Elegancka butelka, świetne bąbelki, perfekcyjna kwasowość, urzekająca łagodność. Nos przywołuje gruszkę i jabłko, a usta to przede wszystkim cytrynowe nuty. Sugestie kulinarne: aperitif, ryby, owoce morza, drób. (16g/l cukru, metoda charmat).
-

Ramos Pinto Porto 10 years old. Wino wzmacniane słodkie. Początkowy oleisty smak zastępuje świeża, delikatna owocowość z wyważoną kwasowością. W zapachu wyczuwalne aromaty pomarańczy, moreli, śliwki oraz wanilii i starej beczki po porto. Znakomicie pasuje do sałatek z pomidorem, do deserów z suszonymi owocami i orzechami oraz marmolady z pomarańczy. NAGRODY – 93 pkt Wine&Spirits, 92 pkt Wine Spectator, Gold Medal – International, Wine Challenge.
-

Ramos Pinto Porto 20 years old. Wino wzmacniane słodkie. Porto z jednej z najstarszych winnic w regionie Douro, Quinta Do Bom Retiro. Bogactwo aromatów: grejpfrut, morela, migdały, orzechy laskowe, ziarna kakao, wanilia, stara beczka po porto, fenol, cynamon, karmel, kawa, stearyna, jodyna. Delikatne i wytrawne w ustach. Znakomity aperitif, a także do wieczornych posiłków, czekolady, serów, deserów z kremem, suszonych owoców. NAGRODY – 93 pkt Wine Spectator, 93 pkt Wine Magazine, 98 pkt Decanter Magazine, 84 pkt Wine Enthusiast, Gold Medal – Decanter, Gold Medal – International, Wine & Spirit Competition, Highly Recommended – Decanter, Trophy – Drinks International.
-

Ramos Pinto Porto 30 years old. Wino wzmacniane słodkie Aromat początkowo zachwycający nutą waniliową, suszonych owoców oraz orzechów. Następnie po zamieszaniu korzenne nuty cynamonu i kakao stają się dominujące. W ustach wyczuwalne przede wszystkim migdały i orzech laskowy z zaskakująco przyjemną świeżością oraz lukrecjowym zakończeniem. Wyśmienity partner do bawarskiego kremowego deseru z orzechem i mango. NAGRODY – 95 pkt Wine Spectator, 94 pkt Wine Enthusiastr, Gold Medal – International Wine&Spirits Competition, Gold Medal – International Wine Challenge, Gold Medal – Drinks International Awards, Silver Vine Leaf – Wine Master Challenge.
-

Ramos Pinto Porto Tawny. Wino wzmacniane słodkie.. Barwa typowa dla tawny. Wino bogate w nuty świeżych owoców jak wiśnia i jeżyna. Aromaty suszonych owoców, śliwki, orzecha włoskiego oddają ponad 6-letni czas dojrzewania w dębowej beczce. W smaku eleganckie, równe, pozostające długo w pamięci. Znakomite do szynki, melona, deserów z suszonymi owocami, kozich serów. NAGRODY – 90 pkt Collector Porto Reserva, Gold Medal – International Wine Competition, Revista de Vinhos, Gold Medal – San Francisco International Wine Competition.