Wyświetlanie 225–240 z 322 wyników

  • PAZO BARRANTES GRAN VINO ALBARINO DO HISZPANIA 0,75L

    Pazo Barrantes Gran Vino. Wino wytrawne. „Marques de Murrieta jest właścicielem posiadłości w Rias Baixas (Galicja), gdzie uprawiane jest Albarino. Pazo Barrantes Albarino jest białym aromatycznym winem, które spędziło kilka miesięcy w osadzie pozostałym po procesie fermentacji. Charakterystyczna świeża kwasowość, mnóstwo przypraw i świetna równowaga. Wino będzie cieszyć podniebienie przez kolejne 3-4 lata” – Robert Parker. Znakomite do owoców morza i ryby. [NAGRODY] – 98 pkt Proensa, 96 pkt Guia ABC, 95 pkt James Suckling, 95 pkt Tim Atkin, 95 pkt Guia Gourmets, 92 pkt Guide Penin, 92 pkt Anuario El Pais, 90 pkt Tanzer, 89 pkt Wine Enthusiast.

  • PET-NAT WHITE ZAVEC MUSUJĄCE SŁOWENIA 0,75L

    Pet-Nat White Zavec Musujące. Wino wytrawne. Musujące wino wytrawne. Wino pétillant-naturel – bez wtórnej fermentacji, butelkowane jeszcze przed zakończeniem fermentacji pierwotnej, bez usuwania osadu drożdżowego. Winogrona zbierane ręcznie. Wino dojrzewało na osadzie w butelce. W nosie jak i w ustach przywołujące skojarzenie dojrzałego jabłka, gruszki, pomelo, pomarańczy i truskawki. W ustach wyczuwalna soczysta kwasowość z długim, słonym, mineralnym finiszem. Serwować w temperaturze 5-6°C.

  • PIEMONTE ROSATO MICO DOC BATASIOLO WŁOCHY 0,75L

    Piemonte Rosato Mico Batasiolo. Wino wytrawne. Różowe wino z Piemontu dojrzewające dwa miesiące na osadzie. Eleganckie, intensywne i trwałe aromaty kwiatowo-owocowe. W smaku krągłe z niuansami świeżych owoców, takich jak czereśnie, truskawki oraz maliny. Rewelacyjne jako aperitif, a także dobry partner przekąsek, makaronów, owoców morza, risotto, białego mięsa, zup i serów. Zalecana temperatura serwowania to 8°-10°C.

  • PINOT CHARDONNAY SPUMANTE BRUT BATASIOLO WŁOCHY 0,75L

    Pinot Chardonnay Spumante Brut Batasiolo. Wino wytrawne. Wino musujące o przyjemnych i trwałych bąbelkach. Intensywne aromaty kwiatów i owoców z nutą świeżo upieczonego chleba. W ustach wytrawne, rześkie, pełne ciała z delikatnie gorzką nutą. Pozycja rekomendowana jako aperitif, a także do przekąsek, ryby czy białego mięsa.

  • DO.02

    POBYKU LUBUSKIE POLSKA 75cl

    Pobyku Czerwone. Wino wytrawne. Pobyku to intensywne, dobrze zbudowane wino powstałe z ręcznie zbieranych i selekcjonowanych gron szczepów Rondo i Pinot Noir. Urzeka ciemnorubinową barwą oraz aromatami dojrzałych owoców leśnych (jeżyny, jagody), śliwek i czarnych wiśni. Lekko zaznaczone taniny. Doskonały towarzysz czerwonych mięs. Podawać w temperaturze 16 -18°C.

  • POGGIO ROSSO SAN FELICE ’16 CHIANTI CLASSICO RISERVA DOCG WłOCHY 0,75L

    Poggio Rosso San Felice . Wino wytrawne. W 1970 roku Poggio Rosso obsadzono odmianą Sangiovese i Colorino. Wino produkowano z najlepszych gron tych odmian, a od rocznika 2004 z dodatkiem szczepu Pugnitello. To jedno z pierwszych win pochodzących z pojedynczej winnicy Chianti Classico. Produkowane w limitowanych ilościach. Dojrzewa 20 miesięcy w 500-litrowych tonneaux i następnie 12 miesięcy w butelce. Intensywna rubinowa barwa. Nos z suszoną śliwką, jeżyną i maliną. W smaku wyczuwalne aksamitne taniny i wyważona kwasowość. Wino do długiego leżakowania. Znakomite do grilla, dziczyzny i serów twardych typu Pecorino. [NAGRODY] – 94 pkt Wine Enthusiast, 93 pkt James Suckling, 91 pkt Wine Spectator, 91 pkt Wine Advocate, Gambero Rosso.

  • RD.46

    PORTO RAMOS PINTO VINTAGE 2000 PORTUGALIA 75cl

    Ramos Pinto Porto Vintage. Wino wzmacniane słodkie. Porto z jednej z najstarszych winnic w regionie Douro, Quinta Do Bom Retiro. W zapachu to bogactwo aromatów takich jak: grejpfrut, morela, migdały, orzechy laskowe, ziarna kakao, wanilia, stara beczka po porto, fenol, cynamon, karmel, kawa, stearyna, jodyna. Znakomity aperitif, a także do czekolady, serów, suszonych owoców oraz deserów z kremem. NAGRODY – 93 pkt Wine Spectator, 93 pkt Wine Magazine, 98 pkt Decanter Magazine, 84 pkt Wine Enthusiast, Gold Medal – Decanter, Gold Medal – International, Wine & Spirit Competition, Highly Recommended – Decanter, Trophy – Drinks International.

  • PRIMITIVO LA CASADA IGT SALENTO WŁOCHY 0,75L

    Primitivo La Casada. Wino wytrawne. Elegancka rubinowa barwa z fioletowymi refleksami. Intensywny, aromatyczny bukiet z wyczuwalną ciemną wiśnią, śliwką i konfiturami. W smaku przyjemne, ułożone, aksamitne. Znakomite do pieczeni, serów, zup.

  • PRIVADA BODEGA NORTON ESTATE RESERVE MENDOZA ARGENTYNA 0,75L

    Privada Bodega Norton Estate Reserve. Wino wytrawne. Nazwa „Privada” odnosi się do prywatnej „Reserve” rodziny Swarovskich. Wino dojrzewa 16 miesięcy w nowej francuskiej dębowej beczce, a następnie 12 miesięcy w butelce. W nosie wyczuwalna paleta aromatów dojrzałych owoców z elementami dymu oraz kawy. NAGRODY – 97 pkt Decanter, 94 pkt Tim Atkin, 93 pkt Wine&Spirits, 93 pkt James Suckling, 92 pkt Wine Spectator, 90 pkt, Wine Enthusiast, Gold Trophy – Decanter, Smatr Buy – Wine Spectator, Gold Medal – Argentina Wine Awards. 95 pkt IWC Awards 2023.

  • PROSECCO EXTRA BRUT VALDOBBIADENE RIVE DI SANTO STEFANO DOC WŁOCHY 0,75L

    Prosecco Extra Brut Valdobbiadene Rive Di Santo. Wino musujące, wytrawne. Aromaty jabłka, białych kwiatów z wyraźnymi nutami cytrusów i długim wytrawnym finiszem. Świetny aperitif oraz do każdego rodzaju mięsa, ryb i owoców morza. NAGRODY – 90/100 pkt Gilbert & Gaillard 2019, 90/100 pkt Falstaff Prosecco Trophy 2018, Silver Medal (90 Points) – The Drinks Ness, Prosecco Masters 2018.

  • PROSECCO EXTRA DRY VAL D’OCA TREVISO DOC WŁOCHY 0,2L

    Prosecco Extra Dry 0,2L Val D’Oca. Wino musujące, półwytrawne. Wino musujące wyprodukowane metodą charmat o pojemności 200 ml. Elegancki kwiatowy bukiet, rewelacyjne „bąbelki”. Doskonałe jako aperitif, do owoców morza, ryby. Doskonale sprawdza się w plenerze (zakrętka).

  • PROSECCO EXTRA DRY VAL D’OCA TREVISTO DOC WŁOCHY 1,5L + OPAKOWANIE

    Prosecco Extra Dry 1,5L Val D’Oca. Wino musujące, półwytrawne. Extra Dry Prosecco (zawartość cukru 16g/l) wyróżnia się równowagą między kwiatowymi nutami a owocowym smakiem. Przywołuje wspomnienie sadu (jabłko, gruszka, morela). W ustach pozostawia świeżość oraz cytrusowy finisz. Rekomendowane jako aperitif, do owoców morza, ryby, dań na bazie ciasta francuskiego. NAGRODY – ***Duemilavini.

  • PR.001

    PROSECCO ORO BRUT VAL D’OCA TREVISO DOC WŁOCHY 0,75L

    Prosecco Oro Brut Val D’Oca. Wino musujące, wytrawne. Świetne musujące wino (wyprodukowane metodą charmat) z eleganckim kwiatowym bukietem i orzeźwiającymi bąbelkami. Znakomita równowaga między kwasowością a łagodnością. Podawać schłodzone jako aperitif, do ryb i owoców morza.

  • PR.014

    PROSECCO ROSE MILLESIMATO EXTRA DRY DOC VAL D’OCA WŁOCHY 0,75L

    Prosecco Rose Millesimato’20 Extra Dry Val D’Oca. Wino musujące, półwytrawne. Wino na bazie szczepów Glera 90% i Pinot Noir 10% winifikowanych oddzielnie. Orzeźwiająca kwasowość z urzekającymi owocowymi i roślinnymi nutami. Doskonała kombinacja kwasowości z delikatnością. Znakomity aperitif oraz towarzysz do ryb i owoców morza, sałat oraz innych lekkich dań. Serwować w temperaturze 6-10°C (14 g/l cukru, charmat method).

  • PUNTO ORO VINO SPUMANTE MILLESIMATO GOLD EDITION EXTRA DRY VAL D’OCA WŁOCHY 0,75L

    Punto Oro Vino Spumante Millesimato. Wino musujące, półwytrawne. Elegancka butelka, świetne bąbelki, perfekcyjna kwasowość, urzekająca łagodność. Nos przywołuje gruszkę i jabłko, a usta to przede wszystkim cytrynowe nuty. Sugestie kulinarne: aperitif, ryby, owoce morza, drób. (16g/l cukru, metoda charmat).

  • RD.10

    RAMOS PINTO 10 YEARS OLD PORTO QUINTA DE ERVAMOIRA PORTUGALIA 75cl

    Ramos Pinto Porto 10 years old. Wino wzmacniane słodkie. Początkowy oleisty smak zastępuje świeża, delikatna owocowość z wyważoną kwasowością. W zapachu wyczuwalne aromaty pomarańczy, moreli, śliwki oraz wanilii i starej beczki po porto. Znakomicie pasuje do sałatek z pomidorem, do deserów z suszonymi owocami i orzechami oraz marmolady z pomarańczy. NAGRODY – 93 pkt Wine&Spirits, 92 pkt Wine Spectator, Gold Medal – International, Wine Challenge.