Wyświetlanie 385–394 z 394 wyników
-

Gruner Veltliner Lossterrassen. Wino wytrawne. Bardzo świeże, owocowe wino bogate w aromaty ananasa i grejpfruta. Pełne ciała, o przyjemnej kwasowości z długim zakończeniem. Nadaje się do picia od razu lub do przechowywania przez kolejne 3 lata. Idealny towarzysz do tradycyjnych austriackich potraw. Znakomity do wieprzowiny, kurczaka oraz kuchni włoskiej i azjatyckiej. [NAGRODY] – 90 pkt Wine Spectator, Top 100 – Wine Spectator
-

Weingut Stadt Krems Grüner Veltliner Weinzierlberg. Wino wytrawne. Elegancki, świeży Grüner Veltliner pochodzący z austriackiego regionu Kremstal. Aromaty niedojrzałego banana, cytryny, jabłka, limonki, miodu, białego pieprzu. Niezwykle mineralne. Subtelne, delikatne wino o trwałym finiszu. Możesz pić je jako aperitif lub podawać z warzywami (szparagi, karczochy, kalafior). Pasuje również do wędzonych lub surowych ryb (wędzony łosoś, sushi), świeżych serów (mozzarella, ser kozi), dań na bazie ziół (koperku, estragonu, mięty, pietruszki), pikantnych dań kuchni Azji Południowo-Wschodniej, daniami smażonymi (sznycel, fish & chips). Wino, które świetne jest do wypicia teraz, jednocześnie posiadające potencjał dojrzewania do 6 lat.
[NAGRODY]: 90 pkt. Wine Enthusiast, 93 pkt. Falstaff, 17 pkt. Gaultmillau, 94+ pkt A La Carte, 95 pkt James Suckling, 92+ pkt Robert Parker.
-

Weingut Stadt Krems Riesling Steinterrassen. Wino wytrawne. Klasyczny, wysokiej jakości Riesling z austriackiego regionu Kremstal. Aromaty moreli, brzoskwini, cytrusów, miodu z mineralnymi nutami. Wino, które świetne jest do wypicia teraz, jednocześnie posiadające potencjał dojrzewania przez najbliższe 10 lat. Idealny do smażonych lub grillowanych ryb, pikantnych dań (meksykańskich, indyjskich, tajskich, chińskich) czy makaronów z sosem pomidorowym. Dobrze komponuje się z mocnymi i ostrymi serami o półmiękkiej konsystencji (Munster, Morbier, Raclette, Taleggio, Livarot).
[NAGRODY]: 92 pkt Falstaff, 92 pkt James Suckling.
-

Weston Chardonnay. Wino wytrawne. Nos z wyrazistymi aromatami dojrzałego melona, świeżego grejpfruta i niuansami gruszki. W ustach spójne z aromatami wyczuwalnymi na podniebieniu, harmonijne, z orzeźwiającą kwasowością. Idealny towarzysz śródziemnomorskich przystawek, piersi kurczaka, warzyw z grilla i pstrąga.
-

Weston Zinfandel. Wino wytrawne. W aromacie wyczuwalne nuty ziół, dzikiej róży, lukrecji, goździków, cynamonu i pieprzu. W ustach przyjemna, zrównoważona kwasowość oraz owocowa, dżemowa słodycz jeżyn, borówek, śliwek i wiśni połączona z delikatnymi taninami. Podawać z pizzą, burgerami, makaronem w sosie pomidorowym, pieczonym drobiem, grillowanym mięsem – zwłaszcza wołowiną.
-

Zafrico Pinotage. Wino wytrawne. Wino wytrawne bogate w aromaty czerwonych owoców i śliwki z mineralnymi nutami i tchnieniem banana. Znakomita równowaga między delikatnym dębem i aksamitnymi taninami. Rekomendowane jako aperitif a także do przekąsek, mięsa, dań z makaronem. Zalecana temperatura podawania 15-16oC.
-

Zafrico Red Semi-dry. Wino półwytrawne. Czerwone, półwytrawne wino przepełnione aromatem świeżych aromatów śliwki, jeżyny i figi z subtelną nutą korzennych przypraw. Dobrze zbudowane, z przyjemnym zakończeniem. Zalecana temperatura podawania 16-18oC.
-

Zafrico Red Semi-sweet. Wino półsłodkie. Piękna rubinowa barwa. Nos przywołujący aromat świeżych owoców, takich jak śliwka, jeżyna i figa, z delikatnymi ziołowymi nutami. Dobrze zbudowane, słodkie taniny, z przyjemnym zakończeniem. Zalecana temperatura podawania 16-18°C.
-

Zafrico White Semi-dry. Wino półwytrawne. Świeże, białe, półwytrawne wino z nutami gruszki i imbiru. Rekomendowane jako aperitif, a także do owoców morza, drobiu, sałatek. Zalecana temperatura podawania 9-11oC.
-

Zestaw kolekcjonerski Marques de Murrieta Reserva -170 ANNIVERSARY zawierający 6 butelek wina Marques de Murrieta Reserva z rocznika 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 oraz 2017 w eleganckiej drewnianej skrzynce.