Wyświetlanie 1–16 z 314 wyników
-

Chateauneuf Du Pape” Les Sinards”. Wino wytrawne. Ciemnoczerwona barwa. Bogata paleta aromatów takich jak wiśnia, lawenda, pieprz, śliwka i czekolada. W smaku krągłe, o dobrym połączeniu owoców i miękkich tanin oraz przyjemnym zakończeniu. Wino polecane do dziczyzny, potraw z truflami i grzybami. NAGRODY – 90 pkt – Wine Spectator, 90 pkt – Wine Advocate.
-

AJ . Wino wytrawne. Intensywny nos z lekką korzenną nutą. W smaku dobrze zbudowane, obfite, dające taniczne zakończenie. Wino rekomendowane do pieczonego czerwonego mięsa i serów.
-

Amarone Della Valpolicella Falceri. Wino wytrawne. Falceri Collezione Amarone della Valpolicella to eleganckie, pełne, złożone wino. Na podniebieniu wyczuwalny smak czarnej wiśni, pikantnych nut przypraw, wanilii i kawy na finiszu. Nagrody: GOLD MEDAL BERLINER 2022 Vintage 2018.
-

Anterra Grillo. Wino wytrawne. Intensywna słomkowo-złota barwa. Bogaty bukiet owoców tropikalnych, pokrzywy i białych kwiatów. W smaku wyważone, aromatyczne, świeże o przyjemnej kwasowości. Znakomicie pasuje do owoców morza, dań na bazie makaronów z warzywami, białych mięs i pieczonej ryby. Najlepiej podawać w temperaturze 10oC.
-

Anterra Nero D’Avola. Wino wytrawne. Aromaty czarnej porzeczki, wiśni, dżemów owocowych. Wino znakomicie pasujące do większości przekąsek oraz potraw z czerwonych mięs i łagodnych serów.
-

Anterra Pinot Grigio. Wino wytrawne. Delikatne owocowe wino z Sycylii o pięknej żółto-słomkowej barwie. Świetnie zachowana równowaga między kwasowością a słodyczą. Wytrawne o eleganckim, kwiatowym bukiecie. Rekomendowane jako aperitif, do zup, ryb, owoców morza i białego mięsa. Anterra, lub „starożytny ląd” po włosku, odnosi się do długiej, bogatej historii upraw winorośli w regionie Sycylia.
-

Anterra Pinot Noir. Wino wytrawne. Przyjemne owocowe aromaty wiśni, śliwki i truskawki z akcentem białego pieprzu, goździków, dymu. Wino pełne, ale nie ciężkie znakomicie pasujące do większości potraw.
-

Arnaud De Villeneuve Plasir Blanc Bib 5L. Wino wytrawne. Wino z aromatem egzotycznych owoców, z wyraźnie zaznaczonym ananasem. W smaku rześkie, dobrze wyważone. Szczególnie polecane do grillowanych ryb i sałatek.
-

Arnaud De Villeneuve Plasir Rouge Bib 5L. Wino wytrawne. Intensywna, ciemnoczerwona barwa. Bardzo przyjemne owocowe aromaty. Wino szczególnie polecane do serów i grillowanego mięsa.
-

Audentia Petit Verdot. Wino wytrawne. Intensywna czerwona barwa. Wyraźne aromaty czerwonych owoców z nutami balsamicznymi oraz odrobiną mentolu. W smaku aksamitne, ułożone, o dobrej strukturze i zachwycającej kwasowości. Znakomita pozycja do dziczyzny, potraw z ryżem, serów. Nie podawać w temparaturze wyższej niż 18°C.
-

Audentia Reserva. Wino wytrawne. Wino dojrzewało minimum rok w nowych amerykańskich i francuskich beczkach. Nos dojrzały i delikatny z eleganckimi nutami owocowego kompotu, wanilii, dymu oraz czekolady. W smaku pełne, spokojne, pozostawiające długi finisz. Znakomita pozycja do domowej piwniczki. Wino rekomendowane do wykwintnych potraw, mięsa, pieczeni, serów.
-

Audentia Sauvignon Blanc. Wino wytrawe. Wino wyprodukowane przy użyciu maceracji węglowej. Jasnożółty kolor z zielonymi niuansami. Intensywne aromaty owoców tropikalnych. W smaku delikatne, bardzo orzeźwiające. Znakomity aperitif a także do tapasów, ryby, owoców morza, potraw z ryżem.
-

Baccius Murola Colli. Wino wytrawne ze szczepu Ribona. Słomkowy kolor. W nosie wyczuwalny owocowy aromat gruszki, żółtej śliwki i passiflory, ze słodką kwiatową nutą w tle. Skoncentrowany, intensywny smak utrzymuje się długo w ustach i zachwyca harmonijnym zakończeniem.
Nowość
-

Barbera D’Alba Batasiolo. Wino wytrawne. Wino z winnicy położonej na prawym brzegu rzeki Tanaro, na wzgórzach miasta Alba. Wyrazista rubinowa barwa z zauważalnymi fioletowymi refleksami. Bukiet intensywny, delikatnie owocowy, wonny. W smaku wytrawne, z wiśnią. Lekko taniczne, żywe, z czasem staje się pełniejsze i bardziej wyważone. Najlepiej podawać do makaronów i specjałów kuchni Piemontu.
-

Barolo Batasiolo. Wino wytrawne. Najbardziej arystokratyczne z tradycyjnych czerwonych win Piemontu. Dojrzewa w beczkach ze slawońskiego dębu przez okres 2 lat i dodatkowo 4 miesiące w butelce. Rubinowo-granatowa barwa, która w miarę dojrzewania przechodzi w kolor ceglasty. Bukiet eteryczny, intensywny z nutami przypraw i suszonych owoców. Wino pełne ciała, imponujące, eleganckie, surowe ale jednocześnie aksamitne. Idealne do dziczyzny, pieczeni, dojrzałych serów. Przed podaniem zalecana dekantacja.
-

Barolo Vigneto Cerequio Batasiolo. Wino wytrawne. Barolo z winnicy Cerequio w La Morra. Charakterystyczne i wyjątkowe nuty balsamiczne, roślinne i kwiatowe. Delikatność w magicznym połączeniu z aromatami kadzidła, dymu tytoniowego i kawy. Wino dojrzewało conajmniej dwa lata w beczce ze slawońskiego dębu a następnie 12 miesięcy w beczkach ze stali nierdzewnej. Niezastąpiona pozycja do dań na bazie czerwonego mięsa, dziczyzny, pieczeni, serów oraz wędlin.