Wyświetlanie 353–368 z 394 wyników
-

Terre Di Mario Vino Bianco. Wino wytrawne. Włoskie stołowe wino z aromatami owoców cytrusowych, kwiatów, limonki oraz niuansami zielonego jabłka. Fermentacja alkoholowa oraz malolaktyczna zachodzi w kadziach ze stali nierdzewnej. Pełne ciała, między wytrawnym a półwytrawnym, bardzo żywe i świeże. Doskonałe do ryby, białego mięsa, zup warzywnych.
-

Wino wytrawne. Wino o barwie wiśnioworóżowej. Owocowy bukiet z nutami wiśni i kwiatowymi nutami róży. Pachnący i harmonijny smak. Idealne do przystawek, pierwszych dań, białych mięs, zup rybnych i serów. Doskonałe z pizzą.
-

Terre Di Mario Vino Rosso. Wino wytrawne. Fermentacja alkoholowa oraz malolaktyczna zachodzą w kadziach ze stali nierdzewnej. W smaku wyczuwalne dojrzałe owoce z wyraźną jeżyną i wiśnią. Wino o bardzo dobrze zachowanej równowadze między miękkimi taninami a kwasowością. Rekomendowane do twardych dojrzewających serów, pieczeni wieprzowej, steków wołowych, dziczyzny.
-

Wino wytrawne. Pełne aromatów owoców tropikalnych, takich jak marakuja i grejpfrut, obok świeżych smaków czarnej porzeczki i ziół. Wyraziste, wypełniające usta wino o długim, orzeźwiającym finiszu. Wino dojrzewało na osadzie w tankach ze stali nierdzewnej. Idealne jako aperitif lub ze świeżymi owocami morza, takimi jak małże czy ostrygi.
-

Torre Cerere Montepulciano. Wino wytrawne. Wino z Abruzji, które dojrzewa 12 miesięcy w beczce oraz dodatkowo 12 miesięcy w tankach ze stali nierdzewnej. Intensywny bukiet z wyraźną wiśnią, do której w miarę czasu starzenia w butelce dołączają aromaty jeżyn oraz lukrecji. W smaku wytrawne, krągłe, pełne ciała z przyjemnymi nutami ziół. Doskonałe do pieczeni, dziczyzny, grilowanego mięsa i serów. PRODUKT WYCOFANY Z KATALOGU
-

Wino wytrawne. Białe wino wytrawne. Orzeźwiające wino wyprodukowane ze szczepu Verdejo, które dojrzewało przez 3 miesiące na osadzie (sur lie) co nadaje winu elegancką, delikatną, kremową teksturę. Aromaty cytrusowo-ziołowe typowe dla odmiany. Doskonale pasuje do dań z owocami morza, ryb i dań kuchni wegetariańskiej. Przyjemne, lekkie, eleganckie – czego chcieć więcej!
-

Wino wytrawne. Białe wino wytrawne. Orzeźwiające wino wyprodukowane ze szczepu Verdejo, które dojrzewało przez 8 miesiący na osadzie (sur lie) co nadaje winu elegancką, delikatną, kremową teksturę. Aromaty cytrusowo-ziołowe typowe dla odmiany. Doskonale pasuje do dań z owocami morza, ryb i dań kuchni wegetariańskiej. Przyjemne, lekkie, eleganckie – kwintesencja dobrego białego wina!
-

Val Saint Pierre Grenache. Wino wytrawne. Wyprodukowane ze szczepu Grenache w apelacji IGP Pays d’OC w regionie Minervois z wpływem klimatu śródziemnomorskiego. W ustach pikantny smak jeżyny, ciemnej śliwki, czarnych owoców z odrobiną pieprzu. Wyraźnie wyczuwalna mineralność pochodząca z wapiennego terroir. Wino rekomendowane do aromatycznych dań mięsnych, tradycyjnej kuchni francuskiej, a także do dań orientalnych z zaakcentowaną ostrością i bogactwem przypraw.
-

Val Saint Pierre Viognier. Wino wytrawne. Wyprodukowane ze szczepu Viognier w apelacji IGP Pays d’OC w regionie Minervois z wpływem klimatu śródziemnomorskiego. Wino o intensywnym aromacie wiosennych kwiatów, moreli, brzoskwiń i mango. W ustach orzeźwiające. Świetne jako towarzysz lekkiej kuchni orientalnej, dań z rybą, białym mięsem, jednak z powodzeniem nadające się również jako lekki aperitif solo.
-

Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Val D’Oca. Wino musujące, wytrawne. Z serca regionu, gdzie produkowane jest najlepsze Prosecco.Jasnosłomkowa barwa, elegancki kwiatowy bukiet, wyjątkowa kwasowość i znakomite bąbelki. Pozostawia niezapomniane zakończenie. Polecane na każdą okazję.
-

Vara Murola Spumante Passerina. Wino musujące półwytrawne. Wino ze szczepu Passerina o słomkowo-złotym kolorze, otulające nos eleganckim aromatem, w którym dominują passiflora i słodkie nuty kwiatowe. Na podniebieniu miękkie, świeże, z przyjemnym, wyrafinowanym finiszem.
-

Venetio Prosecco Extra Dry. Wino musujące półwytrawne. Jasne, słomkowożółte wino musujące wyprodukowane ze szczepu Glera. Charakteryzujące się intensywnym, świeżym bukietem z nutami kwiatów akacji, wisterii i jabłka. W ustach harmonijne, soczyste, z przyjemnie orzeźwiającą kwasowością balansującą owocową słodycz. Idealne jako aperitif, do warzyw, ryb oraz delikatnych potraw. Przechowywać w chłodnym miejscu. Temperatura serwowania 4-6oC.
-

Vette Di San Leonardo. Dojrzewało 5 miesięcy nad osadem w kadziach ze stali nierdzewnej. Aromatyczny bukiet z nutami białej brzoskwini, zielonej
-

Villa Gresti San Leonardo. Wino wytrawne. Ręczny zbiór, spontaniczna fermentacja 15-18 dni w małych betonowych kadziach, dojrzewanie przez 12 miesięcy we francuskich barrique. Intensywny bukiet z dojrzałymi czerwonymi owocami, aromatem śliwek, jeżyn, czarnej porzeczki i borówek. Na podniebieniu początkowo dużo dojrzałych jagód, następnie zrównoważone eleganckimi taninami. Dobrze zbudowane wino z potencjałem do dłuższego przechowywania. Idealne do czerwonych mięs, dzikiego ptactwa, pieczeni, oraz serów. [NAGRODY] – 92 pkt Veronelli, 91 pkt – Doctor Wine, Bibenda, Gambero Rosso.
-

Villa Huesgen Riesling Enkircher Steffensberg. Wino wytrawne. Wino klasy premium z historycznej winnicy Enkircher Steffensberg. Winogrona, zbierane wyłącznie ręcznie, pochodzą z ponad 100 letnich krzewów sprzed filoksery. W smaku bardzo intensywne, mineralne, z bajecznym aromatem oraz długim i żywym zakończeniem. Znakomite do długiego przechowywania. Czyste uosobienie Rieslinga.
-

Villa Huesgen Riesling By The Glass. Wino wytrawne. Riesling, który znakomicie łączy owocowość odmiany i elegancki smak (brzoskwinia, morela) z dobrze wyważoną strukturą oraz świeżym, mineralnym finiszem. Wino, które pasuje na każdą okazję.