Wyświetlanie 321–336 z 394 wyników

  • SAN FELICE VIGORELLO '17/18 TOSCANA  IGT WŁOCHY 0,75L

    SAN FELICE VIGORELLO ’17/18 TOSCANA IGT WŁOCHY 0,75L

    Vigorello San Felice Toscana. Wino wytrawne. Vigorello było pierwszym z nowej generacji win toskańskich, które z czasem stały się supertoskanami. Wyprodukowane po raz pierwszy w 1968 roku całkowicie z odmiany Sangiovese, a w miarę upływu czasu stopniowo wzbogacane szczepem Cabernet Sauvignon i Merlot. Dojrzewa 20 miesięcy w barrique z francuskiego dębu, a następnie 8-10 miesięcy w butelce. W ustach pełne, ciepłe, z pełnymi wyrazu taninami i delikatną nutą wanilii. Rekomendowane do potraw z grilla, pieczeni, dzikiego ptactwa, jagnięciny i twardych serów. [NAGRODY] – 93 pkt – Robert Parker, 91 pkt Wine Spectator, 94 pkt James Suckling, 90 pkt I Vini di Veronelli, Gambero Rosso.

  • SAN LEONARDO '17 VIGNETI DELLE DOLOMITI IGT WŁOCHY 0,75L

    SAN LEONARDO ’17 VIGNETI DELLE DOLOMITI IGT WŁOCHY 0,75L

    San Leonardo. Wino wytrawne. Wino dojrzewa w nowych i używanych francuskich barrique przez 24 miesiące i następnie rok w butelce. Intensywna rubinowa barwa z granatowymi refleksami. Wino o niesamowitym, intensywnym nosie, z nutami papryki i leśnych owoców jagodowych na tle aromatu wanilii. W ustach pełne, ciepłe, krągłe. Duma winnicy Tenuta San Leonardo. Idealny partner do potraw z czerwonego mięsa, drobiu, pieczeni, duszonego mięsa, dziczyzny i dojrzałych serów.

    [NAGRODY]: Vinous 96 pkt, James Suckling 98 pkt, Decanter 98 pkt, Doctor Wine 98 pkt, Civilità del Bere – Miglior Vino, Gambero Rosso – 3 Bicchieri e Cantina dell’Anno, Jancis Robinson 17+ pkt.

  • SANCERRE SKIN MMXIX '19 VIN DE FRANCE 0,75L

    SANCERRE SKIN MMXIX ’19 VIN DE FRANCE 0,75L

    Sancerre Skin Mmxix. Wino wytrawne. Winogrona fermentowane w całości przez 11 miesięcy w amforach z terrakoty toskańskiej bez dodatku siarczynów. Wino żywe i autentyczne odzwierciedlające zachowanie pełnego szacunku do kultury uprawy ziemi oraz naturalnego rytmu biologicznego. Z certyfikatem wina organicznego i biodynamicznego. Pasuje jako dodatek do sushi, risotto z truflami i serów. Wino dla koneserów, wyprodukowano tylko 901 butelek.

  • SANGRIA ORIGINAL ESPANOL 1,5L

    SANGRIA ORIGINAL ESPANOL 1,5L

    Sangria Original Espanol. Czerwone Słodkie. Doskonale znany, tradycyjnie hiszpański, słodki smak przywołujący wspomnienie lata. Powstała na bazie czerwonego wina wyborna Sangria, wzbogacona świeżością cytryny i pomarańczy w pełni oddaje swój charakter podana latem z lodem i cząstkami świeżych owoców, zimą zaś w formie grzańca z dodatkiem goździków, cynamonu i ulubionych przypraw korzennych. Podawać w temperaturze 12-14°C

  • SANTA FAUSTINA CARMENERE MERLOT CENTRAL VALLEY CHILE 0,75L

    SANTA FAUSTINA CARMENERE MERLOT CENTRAL VALLEY CHILE 0,75L

    Wino wytrawne. Wyborne, pełne i dobrze zbudowane wino, powstałe z gron szczepu Carmenere oraz Merlot. Zachwyca intensywną, rubinową barwą oraz bukietem pełnym soczystych owoców porzeczki, jeżyny i śliwki z nutą czarnego pieprzu. Polecane do pieczonego lub grillowanego czerwonego mięsa oraz gulaszu, żółtych serów. Podawać w temperaturze 16-18C.

  • SANTA FAUSTINA SAUVIGNON BLANC CENTRAL VALLEY CHILE 0,75L

    SANTA FAUSTINA SAUVIGNON BLANC CENTRAL VALLEY CHILE 0,75L

    Białe, wytrawne wino powstałe z gron szczepu Sauvignon Blanc uprawianego w chilijskiej Dolinie Centralnej. Zachwyca jasnożółtą barwą z refleksami zieleni oraz wyczuwalnym aromatem brzoskwiń i jabłek z nutą ziołowych akcentów w tle. Świeże o dość wysokiej kwasowości, charakteryzuje się orzeźwiającym finiszem. Idealnie smakuje podane w towarzystwie sałat, białych mięs, ryb i owoców morza. Podawać w temperaturze 6-8C.

  • SI.02

    SANTIANO CABERNET SAUVIGNON CENTRAL VALLEY CHILE 18,7cl

    Santiano Cabernet Sauvignon. Wino wytrawne. Aromatowi przypraw z czasem towarzyszą nuty dojrzałej czarnej porzeczki i jeżyn oraz delikatne tchnienie mięty. Wino pełne ciała, świeże, o dobrej strukturze i wyraźnych taninach. Akcenty mięty zaznaczone w trwałym zakończeniu. Zalecana temperatura podawania 16 – 18°C. Wino znakomite do grillowanych potraw, steków i Chili con Carne. Szczep: Cabernet Sauvignon.

  • SI.01

    SANTIANO CHARDONNAY CENTRAL VALLEY CHILE 18,7cl

    Santiano Chardonnay. Wino wytrawne. Jasnożółta barwa z zielonymi refleksami. Nos o eleganckim, świeżym charakterze łączy się z nutami grejpfruta, gruszki, kwiatowymi akcentami oraz elementami owoców tropikalnych takich jak ananas. Zalecana temperatura podawania 9 -11°C. Wino znakomite do drobiu, ryby i owoców morza. Szczep: Chardonnay.

  • SAPOR TEMPORIS AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG WŁOCHY 0,75L

    SAPOR TEMPORIS AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG WŁOCHY 0,75L

    Wino wytrawne. Amarone to obok Barolo i Brunello jedno z najbardziej prestiżowych włoskich win. Pochodzi ono z leżącego na północy Włoch regionu Veneto. Sapor Temporis Amarone della Valdpolicella DOC dojrzewało 6 miesięcy we francuskiej barrique oraz dodatkowo 3 miesiące w butelce. Intensywna rubinowa barwa. Wino o niezwykle mocnej strukturze, które na podniebieniu ukazuje głębię, elegancję i moc. Wyraźne aromaty dojrzałych owoców, jagód, suszonych kwiatów,, lukrecji, dymu tytoniowego oraz orzechów włoskich. W smaku aksamitne, pełne, zbalansowane. Polecane do czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny, serów. Kwasowość 6% / cukier resztkowy 11 g/l. [NAGRODY] – 88 pkt Wine Spectator.

  • SAPOR TEMPORIS DOC VALPOLICELLA SUPERIORE RIPASSO WŁOCHY 0,75L

    SAPOR TEMPORIS DOC VALPOLICELLA SUPERIORE RIPASSO WŁOCHY 0,75L

    Wino wytrawne. Ripasso oznacza po włosku „powtórny”. Chodzi tutaj o powtórną fermentację, która zachodzi w winie po dodaniu wytłoczyn pozostałych po produkcji Amarone do podstawowej Valpolicelli. Cukier zawarty w wytłoczynach powoduje wznowienie fermentacji. Sapor Temporis Valpolicella Ripasso Superiore DOC to eleganckie i wyrafinowane wino o dominujących aromatach wiśni i dzikich jagód uzupełnione delikatnie pikantnymi aromatami. Wino charakteryzujące się wielką osobowością i złożonością. W smaku bogate, bardzo owocowe i z bardzo ładną taniną. Doskonale skomponuje się z daniami z grilla i dojrzewającymi serami. Należy je podawać w temperaturze 16° – 18°C.

  • GU.01

    SASSICAIA D.O.C. BOLGHERI SASSICAIA WŁOCHY 75cl

    Sassicaia. Wino wytrawne. Włoskie wino, które złamało wszelkie zasady i stało się legendą włoskiego winiarstwa. Absolutna ikona, którą pożąda w swojej kolekcji każdy koneser wina. Jeden z najlepszych supertoscanów na świecie, który sprawił, że wina włoskie osiągnęły zupełnie nowy poziom. Blend 85% Cabernet Sauvignon i 15% Cabernet Franc, który dojrzewał przez 24 miesiące we francuskiej dębowej beczce, a następnie przez 6 miesięcy w butelce. Każdy rocznik tego kultowego wina zbiera ogromne pochwały, wielkie notowania i trafia do piwniczek kolekcjonerów. Według portalu Wine-Searcher jest to szóste najczęściej poszukiwane wino świata i jedyne włoskie w zestawieniu 25 najlepszych win świata. Wino, które warto pić i w które zdecydowanie warto inwestować. Świetny potencjał starzenia. Szczepy: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc.

    [NAGRODY]:  100 pkt Robert Parker’s Wine Advocate – rocznik 2021, 97 pkt Decanter Magazine, 97 pkt James Suckling, 97 pkt Vinous, 97 pkt Wine Enthusiast.

  • SECRET COAST SAUVIGNON BLANC MARLBOROUGH NOWA ZELANDIA 0,75L

    SECRET COAST SAUVIGNON BLANC MARLBOROUGH NOWA ZELANDIA 0,75L

    Secret Coast Sauvignon Blanc. Wino wytrawne. Winogrona zbierane z kilku winnic w Marlborough w momencie osiągnięcia odpowiedniego poziomu dojrzałości. Po zbiorze starannie wyselekcjonowane. Fermentacja odbywała się w zbiornikach ze stali nierdzewnej o kontrolowanej temperaturze zachowując w ten sposób intensywne, owocowe aromaty szczepu Sauvignon Blanc oraz charakter terroir Marlborough. Orzeźwiający Sauvignon Blanc z nutą agrestu i cytrusów oraz z wyczuwalną mineralnością i długim finiszem na podniebieniu.

  • SERICIS MONASTRELL CEPAS VIEJAS VEGAN MURVIEDRO ALICANTE HISZPANIA 0,75L

    SERICIS MONASTRELL CEPAS VIEJAS VEGAN MURVIEDRO ALICANTE HISZPANIA 0,75L

    Sericis Monastrell. Wino wytrawne. Wino dojrzewało co najmniej 12 miesięcy we francuskim dębie. Mocne, eleganckie aromaty dojrzałych owoców z nutą tostów. Pełne ciała, złożone, z dojrzałymi taninami i tostem w zakończeniu. Pasuje do czerwonego mięsa, dziczyzny, gulaszu, potraw w pikantnych sosach, serów. Nagrody: Harpers Wine Stars 2022 – 5 stars.

  • SILENCIO CABERNET SAUVIGNON CONO SUR MAIPO VALLEY CHILE 0,75L

    SILENCIO CABERNET SAUVIGNON CONO SUR MAIPO VALLEY CHILE 0,75L

    Wino wytrawne. Wino o intensywnej rubinowej barwie, charakteryzujące się aromatami czerwonych i czarnych owoców, jagód, śliwek, fiołków, czarnej porzeczki, lukrecji, eukaliptusa, a także bukietem zintegrowanych aromatów pochodzących z beczki, nutą tytoniu, popiołu, wilgotnej skóry, wanilii i drewna cedrowego. W ustach świetnie zrównoważone, żywe, złożone, z wyczuwalną ciemną czekoladą, tytoniem i skojarzeniem pralinek z nadzieniem miętowym After Eight. Długi finisz z dojrzałymi taninami. Winogrona do produkcji wina zbierane ręcznie. Wino leżakowało 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Polecane do serów, czerwonego mięsa (idealne z baraniną czy dziczyzną) oraz dań w bogatych sosach czy z dodatkiem ciemnej czekolady.

  • SOLAGNA MUROLA PASSERINA WŁOCHY 0,75L

    SOLAGNA MUROLA PASSERINA WŁOCHY 0,75L

    Solagna Murola Passerina. Wino wytrawne. Nos o delikatnym aromacie dojrzałych białych owoców, z kwiatowym akcentem jaśminu i czarnego bzu. Na podniebieniu wytrwane, pełne, miękkie i jednocześnie orzeźwiające. Odznacza się dobrą strukturą oraz wyrafinowanym, intensywnym smakiem długo pozostającym w ustach.

  • SOLARIS WINNICA FREDRÓWKA POLSKA 0,75L

    SOLARIS WINNICA FREDRÓWKA POLSKA 0,75L

    Wino półwytrawne. Wino białe o intensywnym aromacie cytrusów, brzoskwiń, gruszek i dojrzałych jabłek, z nutami kwiatowymi. W ustach pełne, bardzo dobrze zbalansowane. Polecane do dań z białego mięsa, pikantnych serów oraz jako aperitif.