Wyświetlanie 289–304 z 322 wyników
-
Val Saint Pierre Viognier. Wino wytrawne. Wyprodukowane ze szczepu Viognier w apelacji IGP Pays d’OC w regionie Minervois z wpływem klimatu śródziemnomorskiego. Wino o intensywnym aromacie wiosennych kwiatów, moreli, brzoskwiń i mango. W ustach orzeźwiające. Świetne jako towarzysz lekkiej kuchni orientalnej, dań z rybą, białym mięsem, jednak z powodzeniem nadające się również jako lekki aperitif solo.
-
Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Val D’Oca. Wino musujące, wytrawne. Z serca regionu, gdzie produkowane jest najlepsze Prosecco.Jasnosłomkowa barwa, elegancki kwiatowy bukiet, wyjątkowa kwasowość i znakomite bąbelki. Pozostawia niezapomniane zakończenie. Polecane na każdą okazję.
-
Vara Murola Spumante Passerina. Wino musujące półwytrawne. Wino ze szczepu Passerina o słomkowo-złotym kolorze, otulające nos eleganckim aromatem, w którym dominują passiflora i słodkie nuty kwiatowe. Na podniebieniu miękkie, świeże, z przyjemnym, wyrafinowanym finiszem.
-
Venetio Prosecco Extra Dry. Wino musujące półwytrawne. Jasne, słomkowożółte wino musujące wyprodukowane ze szczepu Glera. Charakteryzujące się intensywnym, świeżym bukietem z nutami kwiatów akacji, wisterii i jabłka. W ustach harmonijne, soczyste, z przyjemnie orzeźwiającą kwasowością balansującą owocową słodycz. Idealne jako aperitif, do warzyw, ryb oraz delikatnych potraw. Przechowywać w chłodnym miejscu. Temperatura serwowania 4-6oC.
-
Vette Di San Leonardo. Dojrzewało 5 miesięcy nad osadem w kadziach ze stali nierdzewnej. Aromatyczny bukiet z nutami białej brzoskwini, zielonej
-
Villa Gresti San Leonardo. Wino wytrawne. Ręczny zbiór, spontaniczna fermentacja 15-18 dni w małych betonowych kadziach, dojrzewanie przez 12 miesięcy we francuskich barrique. Intensywny bukiet z dojrzałymi czerwonymi owocami, aromatem śliwek, jeżyn, czarnej porzeczki i borówek. Na podniebieniu początkowo dużo dojrzałych jagód, następnie zrównoważone eleganckimi taninami. Dobrze zbudowane wino z potencjałem do dłuższego przechowywania. Idealne do czerwonych mięs, dzikiego ptactwa, pieczeni, oraz serów. [NAGRODY] – 92 pkt Veronelli, 91 pkt – Doctor Wine, Bibenda, Gambero Rosso.
-
Villa Huesgen Riesling Enkircher Steffensberg. Wino wytrawne. Wino klasy premium z historycznej winnicy Enkircher Steffensberg. Winogrona, zbierane wyłącznie ręcznie, pochodzą z ponad 100 letnich krzewów sprzed filoksery. W smaku bardzo intensywne, mineralne, z bajecznym aromatem oraz długim i żywym zakończeniem. Znakomite do długiego przechowywania. Czyste uosobienie Rieslinga.
-
Villa Huesgen Riesling By The Glass. Wino wytrawne. Riesling, który znakomicie łączy owocowość odmiany i elegancki smak (brzoskwinia, morela) z dobrze wyważoną strukturą oraz świeżym, mineralnym finiszem. Wino, które pasuje na każdą okazję.
-
Villa Huesgen Grauburgunder Liblings Sunde. Wino wytrawne. Lieblingssünde, dosłownie „ulubiony grzech”, to uniwersalne wino będące dodatkiem do większości potraw, ale także do wszystkich pięknych momentów, dla których warto żyć! W barwie zauważalne złote refleksy. Bogaty, ale nieprzytłaczający nos z aromatem melona, migdałów i brzoskwini. Polecane jako aperitif, do dań z ryb, owoców morza, drobiu, a także do kuchni azjatyckiej.
-
Villa Huesgen Schiefer Riesling. Wino wytrawne. Wino ze stromych zboczy winnicy Trabener Wurzgarten. Świeże, owocowe z czystym i złożonym bukietem, gdzie dominuje zielone jabłko, owoce cytrusowe, z nutami ziół. Zdecydowana mineralność oraz wyważona kwasowość w pełni oddają łupkowe terroir (Schiefer).
-
Villa Maria Blush Sauvignon. Wino wytrawne. Przepiękna, delikatnie różowa barwa („blush” – zarumienione) powstała w kompozycji Sauvignon Blanc z dodatkiem Merlot. Wino przepełnione aromatem i smakiem świeżej marakui i żurawiny. Rewelacyjne jako aperitif oraz wspaniały towarzysz białych mięs, ryb, sałat, warzyw, dań wegańskich.
-
Cellar Selection Riesling. Wino wytrawne. Orzeźwiające wino z linii Cellar Selection z Doliny Wairau w Marlborough. W nosie przyjemne aromaty limonki, grejpfruta oraz wiosennych kwiatów. W smaku pierwsze zetknięcie z wyraźną kwasowością zostaje stopniowo zastąpione posmakiem mandarynki, cytryny, białej brzoskwini oraz mineralnografitowymi nutami. Rekomendowane do białego mięsa, sałatek, owoców morza, ryb. Kwasowość 8,5g/l, cukier resztkowy 7,5 g/l
-
Villa Maria Earth Garden Pinot Noir. Wino wytrawne. Earth Garden Pinot Noir to wspaniałe wino ekologiczne z regionu Marlborough. Między rzędami organicznie uprawianej winnicy rosną dzikie trawy, zioła i kwiaty. Wino zachwyca wyraźnymi aromatami owoców leśnych oraz subtelnymi nutami kwiatowymi. W smaku wyczuwalne kakao oraz przydymione nuty tostowe. Polecane z jagnięciną czy policzkami wołowymi. Znakomite również w połączeniu z daniami z dodatkiem trufli czy innymi grzybami podkreślającymi ziemisty charakter wina.
-
Villa Maria Earth Garden Sauvignon Blanc. Wino wytrawne. Orzeźwiające, owocowe Sauvignon Blanc z organicznej winnicy w regionie Marlborough. Przepełnione aromatami limonki, grejpfruta oraz innych owoców cytrusowych. Na podniebieniu wyczuwalne wyraźnie świeże zioła, trawa cytrynowa i marakuja. Intensywna koncentracja owoców jest zrównoważona rześką kwasowością, która doskonale gasi pragnienie. Wino będzie wspaniałym dodatkiem do lekkich sałatek ze świeżych warzyw i owoców, szczególnie polecane z roszponką, pomarańczą, fasolką szparagową czy wędzonym pstrągiem.
-
Villa Maria Pinot Noir. Wino wytrawne. Pinot Noir z winnic położonych w dolinach Awatere i Wairau w Marlborough. Dojrzewało 9 miesięcy we francuskiej beczce barrique. Bukiet z nutami dojrzałych wiśni oraz owoców jagodowych. W smaku wyraźne, z ziołowymi i korzennymi nutami. Przyjemne, jedwabiste taniny równoważące owocowość i odpowiadające za dobrą strukturę. Wino rekomendowane do jagnięciny, dań kuchni włoskiej oraz delikatnych serów.
-
Villa Maria Reserve Chardonnay. Wino wytrawne. Wino o aromatach owoców pestkowych, kwiatów, biszkoptów oraz orzechów laskowych. Dzięki fermentacji w beczce wino charakteryzuje się równowagą między owocowością a kwasowością, trwałością i finezyjnym stylem.