Wyświetlanie 289–304 z 314 wyników
-

Villa Huesgen Riesling By The Glass. Wino wytrawne. Riesling, który znakomicie łączy owocowość odmiany i elegancki smak (brzoskwinia, morela) z dobrze wyważoną strukturą oraz świeżym, mineralnym finiszem. Wino, które pasuje na każdą okazję.
-

Villa Huesgen Grauburgunder Liblings Sunde. Wino wytrawne. Lieblingssünde, dosłownie „ulubiony grzech”, to uniwersalne wino będące dodatkiem do większości potraw, ale także do wszystkich pięknych momentów, dla których warto żyć! W barwie zauważalne złote refleksy. Bogaty, ale nieprzytłaczający nos z aromatem melona, migdałów i brzoskwini. Polecane jako aperitif, do dań z ryb, owoców morza, drobiu, a także do kuchni azjatyckiej.
-

Villa Huesgen Schiefer Riesling. Wino wytrawne. Wino ze stromych zboczy winnicy Trabener Wurzgarten. Świeże, owocowe z czystym i złożonym bukietem, gdzie dominuje zielone jabłko, owoce cytrusowe, z nutami ziół. Zdecydowana mineralność oraz wyważona kwasowość w pełni oddają łupkowe terroir (Schiefer).
-

Villa Maria Blush Sauvignon. Wino wytrawne. Przepiękna, delikatnie różowa barwa („blush” – zarumienione) powstała w kompozycji Sauvignon Blanc z dodatkiem Merlot. Wino przepełnione aromatem i smakiem świeżej marakui i żurawiny. Rewelacyjne jako aperitif oraz wspaniały towarzysz białych mięs, ryb, sałat, warzyw, dań wegańskich.
-

Cellar Selection Riesling. Wino wytrawne. Orzeźwiające wino z linii Cellar Selection z Doliny Wairau w Marlborough. W nosie przyjemne aromaty limonki, grejpfruta oraz wiosennych kwiatów. W smaku pierwsze zetknięcie z wyraźną kwasowością zostaje stopniowo zastąpione posmakiem mandarynki, cytryny, białej brzoskwini oraz mineralnografitowymi nutami. Rekomendowane do białego mięsa, sałatek, owoców morza, ryb. Kwasowość 8,5g/l, cukier resztkowy 7,5 g/l
Nowość
-

Villa Maria Earth Garden Pinot Noir. Wino wytrawne. Earth Garden Pinot Noir to wspaniałe wino ekologiczne z regionu Marlborough. Między rzędami organicznie uprawianej winnicy rosną dzikie trawy, zioła i kwiaty. Wino zachwyca wyraźnymi aromatami owoców leśnych oraz subtelnymi nutami kwiatowymi. W smaku wyczuwalne kakao oraz przydymione nuty tostowe. Polecane z jagnięciną czy policzkami wołowymi. Znakomite również w połączeniu z daniami z dodatkiem trufli czy innymi grzybami podkreślającymi ziemisty charakter wina.
Nowość
-

Villa Maria Earth Garden Sauvignon Blanc. Wino wytrawne. Orzeźwiające, owocowe Sauvignon Blanc z organicznej winnicy w regionie Marlborough. Przepełnione aromatami limonki, grejpfruta oraz innych owoców cytrusowych. Na podniebieniu wyczuwalne wyraźnie świeże zioła, trawa cytrynowa i marakuja. Intensywna koncentracja owoców jest zrównoważona rześką kwasowością, która doskonale gasi pragnienie. Wino będzie wspaniałym dodatkiem do lekkich sałatek ze świeżych warzyw i owoców, szczególnie polecane z roszponką, pomarańczą, fasolką szparagową czy wędzonym pstrągiem.
Nowość
-

Villa Maria Pinot Noir. Wino wytrawne. Pinot Noir z winnic położonych w dolinach Awatere i Wairau w Marlborough. Dojrzewało 9 miesięcy we francuskiej beczce barrique. Bukiet z nutami dojrzałych wiśni oraz owoców jagodowych. W smaku wyraźne, z ziołowymi i korzennymi nutami. Przyjemne, jedwabiste taniny równoważące owocowość i odpowiadające za dobrą strukturę. Wino rekomendowane do jagnięciny, dań kuchni włoskiej oraz delikatnych serów.
-

Villa Maria Reserve Chardonnay. Wino wytrawne. Wino o aromatach owoców pestkowych, kwiatów, biszkoptów oraz orzechów laskowych. Dzięki fermentacji w beczce wino charakteryzuje się równowagą między owocowością a kwasowością, trwałością i finezyjnym stylem.
-

Villa Maria Reserve Pinot Noir. Wino wytrawne. Nos bogaty z aromatami wiśni, czereśni, leśnych owoców oraz przypraw. W smaku złożone, z krągłymi taninami i średnią kwasowością. Do produkcji wykorzystywane są wyłącznie winogrona z ręcznego zbioru. Dojrzewało w beczce około 14 miesięcy.
-

Villa Maria Riesling. Wino wytrawne. Czysty delikatnie kwiatowy bukiet z aromatami słodkich cytrusów, limonki oraz świeżych wiosennych kwiatów. Wino w ustach lekkie dające wyraźną limonkę i mandarynkę z wyśmienitą owocową słodyczą. Przyjemnie wyważone, gwarantujące mineralną nutę, dobrą kwasowość i łagodny odświeżający finisz. Idealne do owoców morza i sałatek. [NAGRODY] – Silver Medal – International, Wine Challenge, Champion Riesling – Air New Zealand Awards, Champion Open White Wine – Air New Zealand Awards
-

Villa Maria Sauvignon Blanc. Wino wytrawne. Winogrona do produkcji tego wina pochodzą z winnic rozmieszczonych w regionie Marlborough. Żywe Sauvignon Blanc atakuje owocowością, dojrzałym agrestem, szparagiem, liściem pomidora, passiflorą, świeżą limonką i aromatami ziół. W ustach intensywne i pełne, z odświeżającą kwasowośccią. Polecane do białego mięsa, ryb i sałatek z łososiem, pomidorem, fasolą i ziemniakami. [NAGRODY] – 90 pkt Wine Spectator, Smart Buy – Wine Spectator Top 10 – Cuisine, Top 50 – National Post, Silver Medal – NZ Inter. Wine Show, Grand Champion – Old Ebbiit Grill Inter., Wines for Oysters.
-

Villa Maria Shiraz. Wino wytrawne. Złożony nos z wyraźnymi owocami jagodowymi, fiołkiem i nutami pieprzu. W smaku przywołujące śliwkę, przyprawy, leśne zioła, zakończone miękkimi taninami. Wino polecane do czerwonego mięsa, dziczyzny oraz serów. [NAGRODY] ***** Winestate, Silver Medal – The New, Zealand International, Wine Show, Top 100 – Liquorland.
-

Villa Maria Single Vineyard Seddon Pinot Noir. Wino wytrawne. Bukiet dojrzałych wiśni i innych czerwonych owoców oraz kwiatów. Wino eleganckie, ułożone, aksamitne dzięki fermentacji malolaktycznej i 14 miesięcy spędzonych we francuskim dębie. [NAGRODY] – Gold Medal – New Zealand, International Wine Show, Pure Gold – Air New Zealand Wine Awards.
-

Villa Maria Single Vineyard Taylors Pass Sauvignon Blanc. Wino wytrawne. Wino z organicznej winnicy położonej na południowym stoku wzgórza, ponad rzeką Awatere. Wyraźne aromaty limonki oraz marakui przeplecione nutami zielonego groszku i agrestu. To wino zachwyci każdego.
-

Vino De Calidad Blanco Bib 3L. Wino wytrawne. Nos z mineralnymi nutami oraz delikatnym tchnieniem płatków róży. W smaku dobrze zbudowane z wyczuwalnymi nutami ziołowymi i owocami tropikalnymi. Rekomendowane do owoców morza, serów, drobiu, zup, sałat i białego mięsa.
Nowość