• NEBLINA SAUVIGNON BLANC CENTRAL VALLEY CHILE 0,75L

    NEBLINA SAUVIGNON BLANC CENTRAL VALLEY CHILE 0,75L

    Neblina Sauvignon Blanc. Wino wytrawne. Zielonkawa barwa. Nos z aromatem owoców cytrusowych, grejpfruta i ziół. W smaku świeże, dobrze wyważone, dające odczucie wina półwytrawnego. Ręcz nie i mechanicznie zbierane winogrona dojrzewają 2 miesiące w kadzi ze stali nierdzewnej. Polecane do ryb i owoców morza.

    NAGRODY: Najlepszy stosunek jakości do ceny – Magazyn Wino.

  • TR.03

    NOMINUM BLANCO DRY D.O. LA MANCHA HISZPANIA 75cl

    Nominum Blanco. Wino wytrawne. Delikatnie wytrawne białe wino z serca regionu La Mancha gorącej Hiszpanii. Pełne słońca, o wspaniałej sile i temperamencie. Doskonałe jako aperitif, jak również polecane do delikatnych potraw z białego mięsa oraz owoców morza.

  • TR.04

    NOMINUM TINTO DRY D.O. LA MANCHA HISZPANIA 75cl

    Nominum Tinto. Wino wytrawne. Delikatnie wytrawne czerwone wino z serca regionu La Mancha gorącej Hiszpanii. Pełne słońca, o wspaniałej sile i temperamencie. Doskonałe jako aperitif, jak również polecane do delikatnych potraw z czerwonego mięsa oraz serów.

  • PU.02

    NUWANG LYCHEE EU 50cl

    Nuwang Lychee. Wino słodkie. Różowe, słodkie wino z delikatnymi nutami lychee. Aromatyczne, odświeżające, o trwałym zakończeniu. Podawać z lodem lub z Prosecco. Dobre do sushi.

  • PU.01

    NUWANG UMEPLUM EU 50cl

    Nuwang Umeplum. Wino słodkie. Nos z delikatnymi nutami śliwki. W smaku bardzo aromatyczne i słodkie. Wino odświeżające, o trwałym mocnym finiszu. Podawać z lodem lub z Prosecco. Dobre do sushi.

  • OCIO PINOT NOIR CONO SUR ICON WINE CASABLANCA VALLEY CHILE 0,75L

    OCIO PINOT NOIR CONO SUR ICON WINE CASABLANCA VALLEY CHILE 0,75L

    Wino wytrawne. Eleganckie, delikatne Pinot Noir o głębokim smaku i rubinowej barwie. Nos intensywnie aromatyczny z nutą czerwonych owoców, jagód, wiśni i maliny oraz tchnieniem przypraw i tytoniu. W ustach soczyste, z przyjemną kwasowością, trwałe i dobrze zrównoważone. Długi, elegancki finisz. Wino w 70% dojrzewało w beczkach z dębu francuskiego oraz 30% w foudre przez 14 miesięcy. Polecane z dojrzewającymi serami, czerwonym mięsem, kaczką, mięsem drobiowym, tuńczykiem i łososiem.

  • PANUL CHARDONNAY BIAŁE WYTRAWNE CURICO CENTRAL VALLEY CHILE 0,75L

    PANUL CHARDONNAY BIAŁE WYTRAWNE CURICO CENTRAL VALLEY CHILE 0,75L

    Wino wytrawne. To intensywnie owocowe, bogate na podniebieniu białe wytrawne wino powstało z gron szczepu Chardonnay wzrosłych w chilijskiej dolinie Curicó. Zachwyca słomkowo-żółtą barwą oraz aromatem egzotycznego mango i moreli z niuansem wanilii, uzyskanym dzięki leżakowaniu w beczkach z francuskiego dębu.

  • PASSOS DE LISBOA RESERVA VINHO REGIONAL LISBOA PORTUGALIA 0,75L

    PASSOS DE LISBOA RESERVA VINHO REGIONAL LISBOA PORTUGALIA 0,75L

    Passos de Lisboa. Wino wytrawne. Rubinowa barwa. Blend szczepów: Tinto Roriz, Syrah i Alicante Bouschet. Starzone w beczce z dębu amerykańskiego przez 6 miesięcy. Nos z wyczwalnymi nutami wiśni, owoców leśnych, ciemnej czekolady, tytoniu, dymu i cygara, przeplecione aromatami przypraw i kwiatów. W ustach zwrównoważone, ze średnią kwasowością i miękkimi taninami, trwałe, z harmonijnym finiszem. Doskonale komponujące się z cięższymi potrawami mięsnymi, ciemnymi sosami i warzywami z grilla. [NAGRODY]: 90 pkt. James Suckling.

  • PAZO BARRANTES GRAN VINO D.O. HISZPANIA 0,75L

    PAZO BARRANTES GRAN VINO D.O. HISZPANIA 0,75L

    Pazo Barrantes Gran Vino. Wino wytrawne. „Marques de Murrieta jest właścicielem posiadłości w Rias Baixas (Galicja), gdzie uprawiane jest Albariño. Pazo Barrantes Albariño jest białym aromatycznym winem, które spędziło kilka miesięcy na osadzie pozostałym po procesie fermentacji. Charakterystyczna świeża kwasowość, mnóstwo przypraw i świetna równowaga. Wino będzie cieszyć podniebienie przez kolejne 3-4 lata” – Robert Parker. ​Wino oferuje finezyjne aroma​ty białych pestkowców, nektarynki, żółtej śliwki, nuty owoców cytrusowych, balsamico, kwitnącej akacji, kopru na tle bryzy morskiej. ​Na podniebieniu trwałe, orzeźwiające, o dobrej strukturze. Zrównoważone, z długim eleganckim finiszem. Przed butelkowaniem 15% wina dojrzewa w 225- litrowych beczkach z drewna akacjowego, a pozostała część przez 6-8 miesięcy w tankach ze stali nierdzewnej. Znakomite do owoców morza i ryby. Szczep: 100% Albariño.

    [NAGRODY] vintage 201​9:​ Robert Parker 94 pkt, Wine Spectator (T​OP 100 wines) 91 pkt, Guía Proensa 99 pkt, Guía ABC 94 pk​t, Guía Gourmets 94 pkt, Guía Penin 93 pkt, El Pais 9,8/10.

    [NAGRODY] vintage 2021: Tim Atkin 96 pkt, Robert Parker 94+ pkt, Guía Proensa 98 pkt, Guía ABC 95 pkt, Guía Gourmets 96 pkt, Guía Penin 93 pkt​.

  • PET-NAT WHITE ZAVEC MUSUJĄCE SŁOWENIA 0,75L

    PET-NAT WHITE ZAVEC MUSUJĄCE SŁOWENIA 0,75L

    Pet-Nat White Zavec Musujące. Wino wytrawne. Musujące wino wytrawne. Wino pétillant-naturel – bez wtórnej fermentacji, butelkowane jeszcze przed zakończeniem fermentacji pierwotnej, bez usuwania osadu drożdżowego. Winogrona zbierane ręcznie. Wino dojrzewało na osadzie w butelce. W nosie jak i w ustach przywołujące skojarzenie dojrzałego jabłka, gruszki, pomelo, pomarańczy i truskawki. W ustach wyczuwalna soczysta kwasowość z długim, słonym, mineralnym finiszem. Serwować w temperaturze 5-6°C.

  • PIEMONTE ROSATO MICO DOC BATASIOLO WŁOCHY 0,75L

    PIEMONTE ROSATO MICO DOC BATASIOLO WŁOCHY 0,75L

    Piemonte Rosato Mico Batasiolo. Wino wytrawne. Różowe wino z Piemontu dojrzewające dwa miesiące na osadzie. Eleganckie, intensywne i trwałe aromaty kwiatowo-owocowe. W smaku krągłe z niuansami świeżych owoców, takich jak czereśnie, truskawki oraz maliny. Rewelacyjne jako aperitif, a także dobry partner przekąsek, makaronów, owoców morza, risotto, białego mięsa, zup i serów. Zalecana temperatura serwowania to 8°-10°C.

  • PINOT CHARDONNAY SPUMANTE BRUT BATASIOLO WŁOCHY 0,75L

    PINOT CHARDONNAY SPUMANTE BRUT BATASIOLO WŁOCHY 0,75L

    Pinot Chardonnay Spumante Brut Batasiolo. Wino wytrawne. Wino musujące o przyjemnych i trwałych bąbelkach. Intensywne aromaty kwiatów i owoców z nutą świeżo upieczonego chleba. W ustach wytrawne, rześkie, pełne ciała z delikatnie gorzką nutą. Pozycja rekomendowana jako aperitif, a także do przekąsek, ryby czy białego mięsa.

  • PINOT NOIR HÖNNINGER SCHLOSSBERG DOLINA RENU MITTELRHEIN NIEMCY 0,75L

    PINOT NOIR HÖNNINGER SCHLOSSBERG DOLINA RENU MITTELRHEIN NIEMCY 0,75L

    Wino wytrawne. W nosie korzenny z aromatami wiśni, dzikich malin i odrobiną jałowca. Pełny, orzeźwiający i dobrze zbalansowany na podniebieniu. Soczysty, przyjemny Pinot, który nadaje się na wiele okazji.

  • DO.02

    POBYKU LUBUSKIE POLSKA 75cl

    Pobyku Czerwone. Wino wytrawne. Pobyku to intensywne, dobrze zbudowane wino powstałe z ręcznie zbieranych i selekcjonowanych gron szczepów Rondo i Pinot Noir. Urzeka ciemnorubinową barwą oraz aromatami dojrzałych owoców leśnych (jeżyny, jagody), śliwek i czarnych wiśni. Lekko zaznaczone taniny. Doskonały towarzysz czerwonych mięs. Podawać w temperaturze 16 -18°C.

  • POGGIO ROSSO SAN FELICE  '16 CHIANTI CLASSICO RISERVA DOCG WłOCHY 0,75L

    POGGIO ROSSO SAN FELICE ’16 CHIANTI CLASSICO RISERVA DOCG WłOCHY 0,75L

    Poggio Rosso San Felice . Wino wytrawne. W 1970 roku Poggio Rosso obsadzono odmianą Sangiovese i Colorino. Wino produkowano z najlepszych gron tych odmian, a od rocznika 2004 z dodatkiem szczepu Pugnitello. To jedno z pierwszych win pochodzących z pojedynczej winnicy Chianti Classico. Produkowane w limitowanych ilościach. Dojrzewa 20 miesięcy w 500-litrowych tonneaux i następnie 12 miesięcy w butelce. Intensywna rubinowa barwa. Nos z suszoną śliwką, jeżyną i maliną. W smaku wyczuwalne aksamitne taniny i wyważona kwasowość. Wino do długiego leżakowania. Znakomite do grilla, dziczyzny i serów twardych typu Pecorino. [NAGRODY] – 94 pkt Wine Enthusiast, 93 pkt James Suckling, 91 pkt Wine Spectator, 91 pkt Wine Advocate, Gambero Rosso.

  • RD.46

    PORTO RAMOS PINTO VINTAGE 2000 PORTUGALIA 75cl

    Ramos Pinto Porto Vintage. Wino wzmacniane słodkie. Porto z jednej z najstarszych winnic w regionie Douro, Quinta Do Bom Retiro. W zapachu to bogactwo aromatów takich jak: grejpfrut, morela, migdały, orzechy laskowe, ziarna kakao, wanilia, stara beczka po porto, fenol, cynamon, karmel, kawa, stearyna, jodyna. Znakomity aperitif, a także do czekolady, serów, suszonych owoców oraz deserów z kremem. NAGRODY – 93 pkt Wine Spectator, 93 pkt Wine Magazine, 98 pkt Decanter Magazine, 84 pkt Wine Enthusiast, Gold Medal – Decanter, Gold Medal – International, Wine & Spirit Competition, Highly Recommended – Decanter, Trophy – Drinks International.