Wyświetlanie 257–272 z 314 wyników

  • SAN FELICE VIGORELLO ’17/18 TOSCANA IGT WŁOCHY 0,75L

    Vigorello San Felice Toscana. Wino wytrawne. Vigorello było pierwszym z nowej generacji win toskańskich, które z czasem stały się supertoskanami. Wyprodukowane po raz pierwszy w 1968 roku całkowicie z odmiany Sangiovese, a w miarę upływu czasu stopniowo wzbogacane szczepem Cabernet Sauvignon i Merlot. Dojrzewa 20 miesięcy w barrique z francuskiego dębu, a następnie 8-10 miesięcy w butelce. W ustach pełne, ciepłe, z pełnymi wyrazu taninami i delikatną nutą wanilii. Rekomendowane do potraw z grilla, pieczeni, dzikiego ptactwa, jagnięciny i twardych serów. [NAGRODY] – 93 pkt – Robert Parker, 91 pkt Wine Spectator, 94 pkt James Suckling, 90 pkt I Vini di Veronelli, Gambero Rosso.

  • SAN LEONARDO ’17 VIGNETI DELLE DOLOMITI IGT WŁOCHY 0,75L

    San Leonardo. Wino wytrawne. Wino dojrzewa w nowych i używanych francuskich barrique przez 24 miesiące i następnie rok w butelce. Intensywna rubinowa barwa z granatowymi refleksami. Wino o niesamowitym, intensywnym nosie, z nutami papryki i leśnych owoców jagodowych na tle aromatu wanilii. W ustach pełne, ciepłe, imponujące, krągłe. Duma winnicy Tenuta San Leonardo. Idealny partner do potraw z czerwonego mięsa, drobiu, pieczeni, duszonego mięsa, dziczyzny i dojrzałych serów. [NAGRODY] – 92 pkt Veronelli, 91 pkt – Doctor Wine, Bibenda, Gambero Rosso.

  • SANCERRE SKIN MMXIX ’19 VIN DE FRANCE 0,75L

    Sancerre Skin Mmxix. Wino wytrawne. Winogrona fermentowane w całości przez 11 miesięcy w amforach z terrakoty toskańskiej bez dodatku siarczynów. Wino żywe i autentyczne odzwierciedlające zachowanie pełnego szacunku do kultury uprawy ziemi oraz naturalnego rytmu biologicznego. Z certyfikatem wina organicznego i biodynamicznego. Pasuje jako dodatek do sushi, risotto z truflami i serów. Wino dla koneserów, wyprodukowano tylko 901 butelek.

    Nowość
  • SANGRIA ORIGINAL ESPANOL 1,5L

    Sangria Original Espanol. Czerwone Słodkie. Doskonale znany, tradycyjnie hiszpański, słodki smak przywołujący wspomnienie lata. Powstała na bazie czerwonego wina wyborna Sangria, wzbogacona świeżością cytryny i pomarańczy w pełni oddaje swój charakter podana latem z lodem i cząstkami świeżych owoców, zimą zaś w formie grzańca z dodatkiem goździków, cynamonu i ulubionych przypraw korzennych. Podawać w temperaturze 12-14°C

    Nowość
  • SI.02

    SANTIANO CABERNET SAUVIGNON CENTRAL VALLEY CHILE 18,7cl

    Santiano Cabernet Sauvignon. Wino wytrawne. Aromatowi przypraw z czasem towarzyszą nuty dojrzałej czarnej porzeczki i jeżyn oraz delikatne tchnienie mięty. Wino pełne ciała, świeże, o dobrej strukturze i wyraźnych taninach. Akcenty mięty zaznaczone w trwałym zakończeniu. Zalecana temperatura podawania 16 – 18°C. Wino znakomite do grillowanych potraw, steków i Chili con Carne. Szczep: Cabernet Sauvignon.

  • SI.01

    SANTIANO CHARDONNAY CENTRAL VALLEY CHILE 18,7cl

    Santiano Chardonnay. Wino wytrawne. Jasnożółta barwa z zielonymi refleksami. Nos o eleganckim, świeżym charakterze łączy się z nutami grejpfruta, gruszki, kwiatowymi akcentami oraz elementami owoców tropikalnych takich jak ananas. Zalecana temperatura podawania 9 -11°C. Wino znakomite do drobiu, ryby i owoców morza. Szczep: Chardonnay.

  • GU.01

    SASSICAIA D.O.C. BOLGHERI SASSICAIA WŁOCHY 75cl

    Sassicaia. Wino wytrawne. Jeden z najlepszych supertoskanów na świecie. Dojrzewał 24 miesiące w beczce barrique z francuskiego dębu i dodatkowo 6 miesięcy w butelce. Wino o intensywnej rubinowej barwie. Złożony i bardzo elegancki nos w otoczeniu nut czerwonych owoców. W ustach pełne, dobrze zbudowane, niezwykle harmonijne, z potencjałem starzenia przez wiele lat. [NAGRODY] – 97 pkt Wine Enthusiast, 97+ pkt Wine Advocate, 97 pkt Decanter Magazine, 96 pkt Wine Spectator.

  • SECRET COAST SAUVIGNON BLANC MARLBOROUGH NOWA ZELANDIA 0,75L

    Secret Coast Sauvignon Blanc. Wino wytrawne. Winogrona zbierane z kilku winnic w Marlborough w momencie osiągnięcia odpowiedniego poziomu dojrzałości. Po zbiorze starannie wyselekcjonowane. Fermentacja odbywała się w zbiornikach ze stali nierdzewnej o kontrolowanej temperaturze zachowując w ten sposób intensywne, owocowe aromaty szczepu Sauvignon Blanc oraz charakter terroir Marlborough. Orzeźwiający Sauvignon Blanc z nutą agrestu i cytrusów oraz z wyczuwalną mineralnością i długim finiszem na podniebieniu.

  • SERICIS MONASTRELL CEPAS VIEJAS VEGAN MURVIEDRO ALICANTE HISZPANIA 0,75L

    Sericis Monastrell. Wino wytrawne. Wino dojrzewało co najmniej 12 miesięcy we francuskim dębie. Mocne, eleganckie aromaty dojrzałych owoców z nutą tostów. Pełne ciała, złożone, z dojrzałymi taninami i tostem w zakończeniu. Pasuje do czerwonego mięsa, dziczyzny, gulaszu, potraw w pikantnych sosach, serów. Nagrody: Harpers Wine Stars 2022 – 5 stars.

  • SOLAGNA MUROLA PASSERINA WŁOCHY 0,75L

    Solagna Murola Passerina. Wino wytrawne. Nos o delikatnym aromacie dojrzałych białych owoców, z kwiatowym akcentem jaśminu i czarnego bzu. Na podniebieniu wytrwane, pełne, miękkie i jednocześnie orzeźwiające. Odznacza się dobrą strukturą oraz wyrafinowanym, intensywnym smakiem długo pozostającym w ustach.

    Nowość
  • STROZZI CHIANTI DOCG WŁOCHY 0,75L

    Strozzi Chianti. Wino wytrawne.Wino o rubinowej barwie z etykietą przedstawiającą XIV wiecznego polityka i historyka Francesco Guicciardini. Intensywny i trwały bukiet. W smaku wytrawne, dobrze ułożone, przyjemne. Polecane do większości potraw. [NAGRODY] – 89 pkt – James Suckling.

  • STROZZI OCRA BOLGHERI DOC WłOCHY 0,75L

    Strozzi Ocra. Wino wytrawne. Ocra, “krew ziemi”, powstała w Bolgheri, w regionie, który cieszy się wyjątkowym mikroklimatem do uprawy winorośli. Dojrzewa 12 miesięcy w barrique. Nos z wyraźnymi nutami jeżyn i borówek oraz delikatnym tchnieniem skóry. W smaku przyjemne i ciepłe. Polecane do czerwonego pieczonego mięsa, dziczyzny i dojrzałych serów. [NAGRODY] – 90 pkt Wine Spectator.

  • STROZZI SODOLE ’15 VILLA DI TOSCANA (SUPERTOSKAN) IGT WłOCHY 0,75L

    Strozzi Sodole. Wino wytrawne. Supertoscan do „medytacji”. Etykieta przedstawia znanego renesansowego historyka Francesco Guicciardini. Wino dojrzewa 12 miesięcy we francuskiej barrique i dodatkowo rok w butelce. Intensywny, elegancki i bogaty bukiet z przyjemnymi nutami fiołków, owoców leśnych i przypraw. Pełne, krągłe, idealne do przechowywania przez 10-15 lat. Polecane do czerwonego mięsa, dziczyzny, gulaszu i dojrzałych serów. [NAGRODY] – 88 pkt Wine Spectator, Gambero Rosso.

  • STROZZI VERNACCIA DI SAN GIMIGNANO DOCG WłOCHY 0,75L

    Strozzi Vernaccia. Wino wytrawne. Typowy i ekskluzywny produkt regionu San Gimignano, znany już za czasów Kosmy Medyceusza jako lekarstwo na ból brzucha i mdłości. Przyjemny, intensywny, owocowy aromat. W smaku świeże i delikatne z charakterystycznym gorzkim zakończeniem przypominającym migdały. Wino szczególnie polecane do ryb, owoców morza, białego mięsa oraz jako aperitif. [NAGRODY] – 90 pkt Wine Spectator.

  • TENUTA SANTA MARIA CLASSICO RISERVA ’15 AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG WŁOCHY 0,75L

    Amarone Della Valpolicella Tenuta Santa Maria. Wino wytrawne. Wino wytrawne. Amarone Classico Riserva pozyskiwane jest tradycyjną metodą appassimento, czyli naturalnym procesem suszenia winogron Corvina, Rondinella i Corvinone. Winogrona są zbierane ręcznie i dokładnie selekcjonowane. Po długiej fermentacji w stali nierdzewnej Amarone leżakuje przez 5 lat w dużych dębowych beczkach. Wino ma rubinowy kolor z refleksami granatu. W nosie eleganckie, złożone aromaty z wyczuwalną nutą wiśni, przypraw i płatków róży. Na podniebieniu subtelne, ciepłe, z aksamitnymi taninami i elegancką kwasowością. Nagrody: 96 pkt. Vinous – Antonio Galloni, 95 pkt. IWSC 2021, 94 pkt. Falstaff – Amarone Trophy, 95 pkt. James Suckling, 93 pkt. Wine Advocate – R. Parker, 90 pkt. IWC 2021, Asia Grand Gold Asia Wine Trophy 2021, Gold Medal – Mundus Vini 2022, Gold Medal – The WineHunter Award 2021, Gold Medal – Berliner Wein Trophy 2021.

  • TENUTA SANTA MARIA SOAVE LEPIGA DOC WŁOCHY 0,75L

    Soave Lepiga Tenuta Santa Maria. Wino wytrawne. Wino wytrawne. Lepiga Soave to białe wino wyprodukowane z winogron Veronese Garganega, zbieranych ręcznie na trzech różnych poziomach dojrzałości. Po fermentacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej następuje batonaż. Intensywny słomkowożółty kolor. W nosie złożony aromat egzotycznych owoców, gruszek, brzoskwiń, ziół, migdałów, z wyraźną mineralnością i nutą wanilii. W smaku orzeźwiające, świeże, z intrygującą głębią i wyważoną strukturą. Nagrody: 90 pkt. James Suckling, 3 Stelle Guida Vinibuoni d’Italia 2022, 89 pkt. Wine Spectator, Gold Medal – Mundus Vini 2020, 89 pkt. International Wine Review.