Wyświetlanie 257–272 z 394 wyników
-

Mcwilliams Mcw 660 Reserve Tumbarumba. Wino wytrawne. Chardonnay z winnic położonych 660 m n.p.m., dojrzewające 8 miesięcy w beczce. Nos to przede wszystkim jasne owoce cytrusowe i biała nektarynka z subtelną nutą dębu. W smaku zachwycające kremowe niuanse orzechów nerkowca oraz elegancki, długi finisz. Kwasowość 7,2 g/l.
-

Mcwilliams Mcw 660 Reserve Tumbarumba Pinot Noir. Wino wytrawne. Wino z winorośli uprawianych na wysokości 660 m n.p.m. w regionie Tumbarumba (Nowa Południowa Walia). Przechodziło naturalną fermentację malolaktyczną i dojrzewało 8 miesięcy w beczce z francuskiego dębu (20% w nowej). Aromaty ciemnej śliwki i przypraw z delikatnymi kwiatowymi nutami. W ustach średnio zbudowane z soczystymi owocami ciemnej wiśni oraz grzybowymi niuansami. Kwasowość 5,8 g/l. [NAGRODY] – Gold Medal – China Wine&Spirits Awards, Gold Medal – Canberra&Region Wine Show, Gold Medal – Wine&Spirits (91 – Point Review)
-

Mcwilliams Shiraz. Wino wytrawne. Przyjemny, pełny ciała Shiraz z Australii, który dojrzewał w amerykańskiej i francuskiej beczce. Dominujące aromaty malin, czarnej porzeczki i wiśni uzupełniają nuty przypraw typu czarny pieprz. Lekko słodkie dębowe akcenty dodają złożoności oraz wprowadzają do znakomitego zakończenia. Kwasowość 3,69 g/l, cukier resztkowy 4,90 g/l.
-

Michel Schneider Cabernet Sauvignon . Wino bezalkoholowe wytrawne. Bezalkoholowe wino z przyjemnymi taninami. Zdecydowane aromaty ciemnej wiśni, czarnej porzeczki oraz jeżyn z nutami fiołków i czarnego pieprzu. Rekomendowane do potraw mięsnych, steka, burgerów, żeberek czy aromatycznych serów.
-

Michel Schneider Chardonnay. Wino bezalkoholowe wytrawne. Bezalkoholowe wino z delikatnie zaznaczoną kwasowością. W smaku przywołuje owoce cytrusowe, jabłko, ananas. Świetne jako aperitif a odpowiednio schłodzone znakomity towarzysz do kurczaka, indyka, ryby, owoców morza, gotowanych warzyw, delikatnych serów a także dań z grzybami.
-

Miraval Rose. Wino wytrawne. Przepiękny łososiowy kolor. Świeże, orzeźwiające i mineralne, z delikatnymi nutami cytrusów, czerwonych owoców oraz białych kwiatów. Długi, wyraźnie owocowy finisz.
-

Wino wytrawne. Zachwycający, jasnoróżowy kolor z pastelowymi refleksami. Przyjemny nos ukazujący bukiet aromatów czerwonych jagód i kwiatu wiśni. Na podniebieniu pełne, żywe, z wyraźnym posmakiem czerwonej pomarańczy i czerwonej porzeczki oraz z doskonale zrównoważoną mineralnością i lekką nutą goryczy. Długi, soczysty finisz będący pięknym dopełnieniem tego eleganckiego wina.
-

Wino wytrawne. Zachwycający, jasnoróżowy kolor z pastelowymi refleksami. Przyjemny nos ukazujący bukiet aromatów czerwonych jagód i kwiatu wiśni. Na podniebieniu pełne, żywe, z wyraźnym posmakiem czerwonej pomarańczy i czerwonej porzeczki oraz z doskonale zrównoważoną mineralnością i lekką nutą goryczy. Długi, soczysty finisz będący pięknym dopełnieniem tego eleganckiego wina.
-

Moscato Di Asti Batasiolo. Wino półsłodkie. Białe wino z posiadłości Beni di Boscareto położonej w wiosce Serralunga, o zawartości alkoholu 5,5%. Nos obfity i bardzo intensywny z charakterystyczną nutą suszonych owoców, moreli, brzoskwini, miodu. W ustach przyjemne, bardzo trwałe, oddające bogactwo bukietu. Wino doskonałe, gdy podane jest do deserów i świeżych owoców. [NAGRODY] – 87 pkt Wine Spectator, pkt Gambero Rosso, Bronze Medal – International Wine Challenge.
-

Mottura Fiano Del Salento. Wino wytrawne. Wino wyprodukowane w Salento z odmiany winogron Fiano zbieranych ręcznie. Winogrona delikatnie tłoczone i fermentowane w kontrolowanej temperaturze. Słomkowożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Bukiet bogaty w delikatne owocowe nuty białej brzoskwini, egzotycznych owoców i białych kwiatów. W ustach przyjemne, miękkie i soczyste.
-

Mottura Negroamaro del Salento. Wino wytrawne. Wino 6 miesięcy dojrzewało we francuskiej barrique oraz dodatkowo 3 miesiące w butelce. Intensywna rubinowa barwa. Wyraźne aromaty dojrzałych owoców, papryki, dymu tytoniowego oraz orzechów włoskich. W smaku aksamitne, pełne, zbalansowane. Polecane do czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny, serów. Kwasowość 6% / cukier resztkowy 11 g/l. [NAGRODY] – 88 pkt Wine Spectator.
-

Mottura Primitivo Del Salento. Wino wytrawne. Primitivo o intensywnym bukiecie dojrzałych czerwonych owoców, wiśni, morwy, jeżyny, wanilii z nutami aromatyczych ziół. Niesamowita osobowość, długi trwały finisz i zachwycające taniny. Wino do czerwonego mięsa, pieczeni czy serów. Kwasowość 5,90% / cukier resztkowy 10 g/l. [NAGRODY] – 87 pkt Wine Spectator. PRODUKT WYCOFANY Z KATALOGU
-

Murviedro Arts de Luna. Bezalkoholowe, wytrawne wino musujące. Aromatyczne z orzeźwiającymi nutami owoców tropikalnych, takich jak marakuja i cytrusy. Na podniebieniu bogate, kremowe, ale jednocześnie świeże, owocowe z lekko słodkim akcentem. Idealna propozycja dla osób ograniczających lub rezygnujących ze spożycia alkoholu (w tym m.in. kobiet ciężarnych czy młodych mam), które mają ochotę na spędzanie czasu z przyjaciółmi lub na romantyczny wieczór przy kieliszku wina. Dla stęsknionych smakiem schłodzonego białego wina w letnie upały. Wino świetnie się sprawdzi np. na baby shower! Wino wegańskie.
-

Wino wytrawne. Wyraźny bukiet z białymi kwiatami oraz dojrzałymi tropikalnymi owocami jak biała brzoskwinia, limonka, grapefruit oraz zielony melon. W smaku żywe, z zaznaczoną kwasowością i owocowością. Wino rekomendowane jako aperitif a także do tapasów, ryby, owoców morza, dań z ryżem.
-

Neblina Cabernet Sauvignon. Wino wytrawne. Rubinowa barwa z fioletowymi refleksami. Intensywne aromaty śliwki z nutami czekolady. Dobrze wyważone, z ułożonymi taninami i świetnym zakończeniem. Ręcznie (40%) oraz mechanicznie (60%) zbierane winogrona dojrzewają 4 miesiące w kadzi ze stali nierdzewnej. Polecane do grillowanego czerwonego mięsa.
NAGRODY: Najlepszy stosunek jakości do ceny – Magazyn Wino, Brązowy Medal – Najlepsze wino czerwone do 30 zł – Magazyn Wino.
-

Neblina Chardonnay. Wino wytrawne. Intensywne i świeże aromaty z owocami cytrusowymi, gruszką i ananasem. W smaku świeże, delikatne, wyważone, lekko słodkie. Ręcznie oraz mechanicznie zbierane winogrona (plon z 1 ha winnicy 10-20 ton) dojrzewają 2 miesiące w kadzi ze stali nierdzewnej. Polecane do ryb i owoców morza.