Wyświetlanie 209–224 z 322 wyników
-
Mcwilliams Shiraz. Wino wytrawne. Przyjemny, pełny ciała Shiraz z Australii, który dojrzewał w amerykańskiej i francuskiej beczce. Dominujące aromaty malin, czarnej porzeczki i wiśni uzupełniają nuty przypraw typu czarny pieprz. Lekko słodkie dębowe akcenty dodają złożoności oraz wprowadzają do znakomitego zakończenia. Kwasowość 3,69 g/l, cukier resztkowy 4,90 g/l.
-
Michel Schneider Cabernet Sauvignon . Wino bezalkoholowe wytrawne. Bezalkoholowe wino z przyjemnymi taninami. Zdecydowane aromaty ciemnej wiśni, czarnej porzeczki oraz jeżyn z nutami fiołków i czarnego pieprzu. Rekomendowane do potraw mięsnych, steka, burgerów, żeberek czy aromatycznych serów.
-
Michel Schneider Chardonnay. Wino bezalkoholowe wytrawne. Bezalkoholowe wino z delikatnie zaznaczoną kwasowością. W smaku przywołuje owoce cytrusowe, jabłko, ananas. Świetne jako aperitif a odpowiednio schłodzone znakomity towarzysz do kurczaka, indyka, ryby, owoców morza, gotowanych warzyw, delikatnych serów a także dań z grzybami.
-
Miraval Rose. Wino wytrawne. Przepiękny łososiowy kolor. Świeże, orzeźwiające i mineralne, z delikatnymi nutami cytrusów, czerwonych owoców oraz białych kwiatów. Długi, wyraźnie owocowy finisz.
-
Moscato Di Asti Batasiolo. Wino półsłodkie. Białe wino z posiadłości Beni di Boscareto położonej w wiosce Serralunga, o zawartości alkoholu 5,5%. Nos obfity i bardzo intensywny z charakterystyczną nutą suszonych owoców, moreli, brzoskwini, miodu. W ustach przyjemne, bardzo trwałe, oddające bogactwo bukietu. Wino doskonałe, gdy podane jest do deserów i świeżych owoców. [NAGRODY] – 87 pkt Wine Spectator, pkt Gambero Rosso, Bronze Medal – International Wine Challenge.
-
Mottura Fiano Del Salento. Wino wytrawne. Wino wyprodukowane w Salento z odmiany winogron Fiano zbieranych ręcznie. Winogrona delikatnie tłoczone i fermentowane w kontrolowanej temperaturze. Słomkowożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Bukiet bogaty w delikatne owocowe nuty białej brzoskwini, egzotycznych owoców i białych kwiatów. W ustach przyjemne, miękkie i soczyste.
-
Mottura Negroamaro Del Salento. Wino wytrawne. Wino wytrawne. Wino 6 miesięcy dojrzewało we francuskiej barrique oraz dodatkowo 3 miesiące w butelce. Intensywna rubinowa barwa. Wyraźne aromaty dojrzałych owoców, papryki, dymu tytoniowego oraz orzechów włoskich. W smaku aksamitne, pełne, zbalansowane. Polecane do czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny, serów. Kwasowość 6% / cukier resztkowy 11 g/l. [NAGRODY] – 88 pkt Wine Spectator.
-
Mottura Primitivo Del Salento. Wino wytrawne. Primitivo o intensywnym bukiecie dojrzałych czerwonych owoców, wiśni, morwy, jeżyny, wanilii z nutami aromatyczych ziół. Niesamowita osobowość, długi trwały finisz i zachwycające taniny. Wino do czerwonego mięsa, pieczeni czy serów. Kwasowość 5,90% / cukier resztkowy 10 g/l. [NAGRODY] – 87 pkt Wine Spectator. PRODUKT WYCOFANY Z KATALOGU
-
Neblina Cabernet Sauvignon. Wino wytrawne. Rubinowa barwa z fioletowymi refleksami. Intensywne aromaty śliwki z nutami czekolady. Dobrze wyważone, z ułożonymi taninami i świetnym zakończeniem. Ręcznie (40%) oraz mechanicznie (60%) zbierane winogrona dojrzewają 4 miesiące w kadzi ze stali nierdzewnej. Polecane do grillowanego czerwonego mięsa. NAGRODY – Neblina Cabernet Sauvignon, Najlepszy stosunek jakości do ceny – Magazyn Wino, Brązowy Medal – Najlepsze wino czerwone do 30 zł – Magazyn Wino.
-
Neblina Chardonnay. Wino wytrawne. Intensywne i świeże aromaty z owocami cytrusowymi, gruszką i ananasem. W smaku świeże, delikatne, wyważone, lekko słodkie. Ręcznie oraz mechanicznie zbierane winogrona (plon z 1 ha winnicy 10-20 ton) dojrzewają 2 miesiące w kadzi ze stali nierdzewnej. Polecane do ryb i owoców morza.
-
Neblina Sauvignon Blanc. Wino wytrawne. Zielonkawa barwa. Nos z aromatem owoców cytrusowych, grejpfruta i ziół. W smaku świeże, dobrze wyważone, dające odczucie wina półwytrawnego. Ręcz nie i mechanicznie zbierane winogrona dojrzewają 2 miesiące w kadzi ze stali nierdzewnej. Polecane do ryb i owoców morza. NAGRODY – Neblina Sauvignon Blanc. Najlepszy stosunek jakości do ceny – Magazyn Wino.
-
Nominum Blanco. Wino wytrawne. Delikatnie wytrawne białe wino z serca regionu La Mancha gorącej Hiszpanii. Pełne słońca, o wspaniałej sile i temperamencie. Doskonałe jako aperitif, jak również polecane do delikatnych potraw z białego mięsa oraz owoców morza.
-
Nominum Tinto. Wino wytrawne. Delikatnie wytrawne czerwone wino z serca regionu La Mancha gorącej Hiszpanii. Pełne słońca, o wspaniałej sile i temperamencie. Doskonałe jako aperitif, jak również polecane do delikatnych potraw z czerwonego mięsa oraz serów.
-
Nuwang Lychee. Wino słodkie. Różowe, słodkie wino z delikatnymi nutami lychee. Aromatyczne, odświeżające, o trwałym zakończeniu. Podawać z lodem lub z Prosecco. Dobre do sushi.
-
Nuwang Umeplum. Wino słodkie. Nos z delikatnymi nutami śliwki. W smaku bardzo aromatyczne i słodkie. Wino odświeżające, o trwałym mocnym finiszu. Podawać z lodem lub z Prosecco. Dobre do sushi.
-
Passos de Lisboa. Wino wytrawne. Rubinowa barwa. Blend szczepów: Tinto Roriz, Syrah i Alicante Bouschet. Starzone w beczce z dębu amerykańskiego przez 6 miesięcy. Nos z wyczwalnymi nutami wiśni, owoców leśnych, ciemnej czekolady, tytoniu, dymu i cygara, przeplecione aromatami przypraw i kwiatów. W ustach zwrównoważone, ze średnią kwasowością i miękkimi taninami, trwałe, z harmonijnym finiszem. Doskonale komponujące się z cięższymi potrawami mięsnymi, ciemnymi sosami i warzywami z grilla. [NAGRODY]: 90 pkt. James Suckling.