Wyświetlanie 193–208 z 322 wyników

  • MARQUES DE FUERTIGO RED SEMI DRY HISZPANIA 0,75L

    Marques De Fuertigo Red Semi Dry. Wino półwytrawne. Głębokorubinowa barwa. Nos z owocami przywołującymi wspomnienie gorącego hiszpańskiego lata. Wino eleganckie, dobrze zbudowane, które znakomicie pasuje do większości potraw.

  • MARQUES DE FUERTIGO TINTO DRY HISZPANIA 0,75L

    Marques De Fuertigo Tinto Dry. Wino wytrawne. Bukiet z dojrzałymi owocami leśnymi znakomicie uzupełniony nutami czekolady i wiśni. Wino polecane do czerwonego mięsa, pizzy, serów. Podawać w temperaturze pokojowej.

  • MARQUES DE FUERTIGO WHITE SEMI DRY HISZPANIA 0,75L

    Marques De Fuertigo White Semi Dry. Wino półwytrawne. Bukiet z orzeźwiającymi nutami jabłka, gruszki oraz melona. Lekkie, przyjemnie świeże, białe, półwytrawne wino rekomendowane jako aperitif, do przystawek, makaronów, wędzonych serów, pasztetów i owoców morza.

  • MARQUES DE MURRIETA CAPELLANIA RESERVA BLANCO RIOJA DO HISZPANIA 0,75L

    Marques De Murrieta Capellania Reserva Blanco. Wino wytrawne. Wino powstałe z 60-letnich krzewów o niskiej wydajności, spędziło 16 miesięcy w nowych beczkach z francuskiego dębu. Nos mineralny, z aromatami tostu, przypraw, migdałów, toffi i melona. W ustach bogate, o rewelacyjnej strukturze i kwasowości. Serwować w temperaturze 11-12°C. [NAGRODY] – 91 pkt Guide Penin, 91 pkt Tanzer, 91 pkt Wine Enthusiast, 91 pkt Wine Spectator, 90 pkt Wine Advocate, 90 pkt Anuario El Pais, 90 pkt Gourmets, TOP 100 – Wine Spectator.

  • MARQUES DE MURRIETA FINCA YGAY TINTO RESERVA DO RIOJA HISZPANIA 0,75L

    Marques De Murrieta Finca Ygay Tinto Reserva. Wino wytrawne. Reserva w klasycznym hiszpańskim stylu z posiadłości Ygay w Rioja Alta, znajdującej się 420-500 m nad poziomem morza. Wino o ciemnej barwie, eleganckie, złożone o wielkiej mocy i wyjątkowej trwałości. Dojrzewa 20 miesięcy w 225l amerykańskich dębowych beczkach z czego co najmniej 8 miesięcy w nowym dębie oraz dodatkowo minimum 12 miesięcy w butelce. Kuszące bogactwo aromatów dojrzałych ciemnych owoców jak jagody oraz czarna porzeczka, śliwka, odrobina czekolady oraz balsamico. Aromaty ściółki leśnej, skóry oraz nuta dębu. Polecane do czerwonego mięsa, serów oraz dań w bogatych sosach. [NAGRODY] – 98 pkt James Suckling TOP 100 Spain, 96 pkt Tim Atkin, 94 pkt – Wine Advocate, 93 pkt – Wine Spectator, 93 pkt – Proensa, 92 pkt – Guide Penin, 92 pkt – Anuario El Pais, 91 pkt – Tanzer.

  • MARQUES DE MURRIETA GRAN RESERVA ’12/’15 FINCA YGAY TINTO LIMITED EDITION RIOJA DOC HISZPANIA + OPAKOWANIE

    Marques De Murrieta Gran Reserva. Wino wytrawne. Podczas 10-dniowej fermentacji w tankach ze stali nierdzewnej sok z dolnej części przepompowywany jest nad unoszącą się, powstałą z gron skorupę (remontage) po czym następuje przebijanie skorupy (pigeage). Oba procesy pozwalają uzyskać perfekcyjną barwę oraz bogactwo aromatów. Wino dodatkowo przechodzi przez pionową prasę, gdzie podczas powolnego i delikatnego procesu zachodzi ostateczna ekstrakcja tanin. Następnie dojrzewa 25 miesięcy w 225 litrowych beczkach z amerykańskiego dębu i kolejne 36 miesięcy w butelce. Rekomendowane do każdego rodzaju czerwonego mięsa, grillowanej ryby i potraw na bazie bogatych sosów. Przed podaniem zalecane napowietrzanie. [NAGRODY] – 98 pkt James Suckling TOP 100 Spain, 96 pkt Tim Atkin, 94 pkt – Wine Advocate.

  • MARQUES DE MURRIETA RESERVA ’16/17 FINCA YGAY RIOJA DO HISZPANIA 1,5L

    Marques De Murrieta Reserva. Wino wytrawne. Reserva w klasycznym hiszpańskim stylu z posiadłości Ygay w Rioja Alta, znajdującej się 420-500 m nad poziomem morza. Wino o ciemnej barwie, eleganckie, złożone o wielkiej mocy i wyjątkowej trwałości. Dojrzewa 20 miesięcy w 225l amerykańskich dębowych beczkach z czego co najmniej 8 miesięcy w nowym dębie oraz dodatkowo minimum 12 miesięcy w butelce. Kuszące bogactwo aromatów dojrzałych ciemnych owoców jak jagody oraz czarna porzeczka, śliwka, odrobina czekolady oraz balsamico. Aromaty ściółki leśnej, skóry oraz nuta dębu. Polecane do czerwonego mięsa, serów oraz dań w bogatych sosach. [NAGRODY] – 98 pkt James Suckling TOP 100 Spain, 96 pkt Tim Atkin, 94 pkt – Wine Advocate, 93 pkt – Wine Spectator, 93 pkt – Proensa, 92 pkt – Guide Penin, 92 pkt – Anuario El Pais, 91 pkt – Tanzer.

  • MARTIN BERDUGO BARRICA RIBERA DEL DUERO DO HISZPANIA 0,75L

    Martin Berdugo Barrica. Wino wytrawne. Wino dojrzewa 4 miesiące w amerykańskiej i francuskiej dębowej beczce. Pierwsze aromaty to nuty owoców leśnych (jeżyna, morwa, lukrecja), po których następnie pojawia się wanilia. W ustach aksamitne i przyjemne. Taniny krągłe, słodkie, dobrze ułożone z tostowym dębem. Wino rekomendowane do każdego rodzaju mięsa, ryb czy pieczeni. [NAGRODY] – Silver Bacchus – BIWC, Silver Medal – CWWSC

  • MARTIN BERDUGO CRIANZA RIBERA DEL DUERO DO HISZPANIA 0,75L

    Martin Berdugo Crianza. Wino wytrawne. Wino dojrzewa 12 miesięcy w nowej amerykańskiej i francuskiej dębowej beczce. Intensywne, świeże owocowe aromaty z nutami wanilii, tostu i kakao. W ustach taniny krągłe i słodkie, delikatne, dobrze wyważone, z trwałym zakończeniem. Obiecujące wino, idealne do każdego rodzaju mięsa, serów, dziczyzny i wędlin. [NAGRODY] – 88 pkt Wine Advocate, Gold Medal – CWWSC

  • MARTIN BERDUGO JOVEN RIBERA DEL DUERO DO HISZPANIA 0,75L

    Martin Berdugo Joven. Wino wytrawne. Atrakcyjna, wyraźna wiśniowo-czerwona barwa z niuansami fioletu wyrażającymi młody charakter wina. Nos owocowy i świeży, z czerwonymi owocami, truskawką oraz kwiatowymi nutami. Dobra równowaga między kwasowością a słodkimi taninami. Wino polecane do każdego rodzaju mięsa, ryb czy pieczeni. [NAGRODY] – 88 pkt Best Buy (Wine Enthusiast), 88 pkt Wine Advocate

  • MARTIN BERDUGO RESERVA RIBERA DEL DUERO DO HISZPANIA 0,75L

    Martin Berdugo Reserva. Wino wytrawne. Głęboka rubinowa barwa. Bukiet zapachowy z dominującymi nutami egzotycznych przypraw, czarnego pieprzu oraz aromatami pochodzącymi ze starzenia w dębowej beczce, takimi jak: tytoń, dym, kakao i karmel. Wino w ustach aksamitne, ze zrównoważoną owocowością, kwasowością i miękkimi taninami. Dobrze zbudowane, z długim, wyraźnym finiszem. [NAGRODY] – 91 Guide Semana Vitivinícola, 88 Decanter World Wine Awards.

  • MARTIN BERDUGO VERDEJO RUEDA DO HISZPANIA 0,75L

    Martin Berdugo Verdejo Rueda. Wino wytrawne. Żółta barwa z zielonymi refleksami. W bukiecie zapachowym dominujące nuty owoców cytrusowych i tropikalnych, w harmonii z nutami kwiatowymi, siana, tymianku, agrestu i świeżo ściętej trawy. Wino dobrze zbalansowane z długim, orzeźwiającym finiszem. Doskonałe jako aperitif, do dań z ryżu, potraw z dodatkiem szafranu, pieczonych ryb, sałat, serów i owoców morza. Podawać schłodzone w temperaturze 6-8°C.

  • ART.04

    MAZOVIA ARTE CZARNA PORZECZKA DWÓRZNO POLSKA 50cl

    Mazovia Arte Porzeczka. Wino półsłodkie. Owoce czarnej porzeczki uprawiane w naszym gospodarstwie doskonale nadają się do wytwarzania tego wyjątkowego trunku. Wysoka kwasowość zrównoważona słodyczą i świeżością owocu dają silne i niepowtarzalne doznania smakowe. Silny smak i aromat dojrzałej czarnej porzeczki świadczy o staranności wykonania wina i o tym, że użyte zostały jedynie naturalne metody. Spożywać można zarówno schłodzone jak i w temperaturze pokojowej. Wyprodukowane z czarnej porzeczki. Zrobione w 100% ze świeżych owoców.

  • ART.03

    MAZOVIA ARTE MALINA DWÓRZNO POLSKA 50cl

    Mazovia Arte Malina. Wino półsłodkie. Klasyczne polskie wino malinowe powstało z owoców z naszej plantacji. Produkowane w tradycyjny sposób jest propozycją dla miłośników owocu maliny. Zachowanie w aromacie świeżości soku malinowego oraz delikatność i aksamitność w smaku to bardzo ciekawa pozycja w naszym winnym portfolio. Wino malinowe to zapach, smak i kolor pochodzący z dojrzałych owoców malin, które specjalnie dla tego wina dłużej przetrzymaliśmy na krzewach, aby było w pełni dojrzałe. Wino malinowe w zimie rozgrzewa, zaś w lato, podawane schłodzone doskonale orzeźwia. Zrobione w 100% ze świeżych owoców.

  • MCWILLIAMS MCW 660 RESERVE TUMBARUMBA CHARDONNAY AUSTRALIA 0,75L

    Mcwilliams Mcw 660 Reserve Tumbarumba. Wino wytrawne. Chardonnay z winnic położonych 660 m n.p.m., dojrzewające 8 miesięcy w beczce. Nos to przede wszystkim jasne owoce cytrusowe i biała nektarynka z subtelną nutą dębu. W smaku zachwycające kremowe niuanse orzechów nerkowca oraz elegancki, długi finisz. Kwasowość 7,2 g/l.

  • MCWILLIAMS MCW 660 RESERVE TUMBARUMBA PINOT NOIR AUSTRALIA 0,75L

    Mcwilliams Mcw 660 Reserve Tumbarumba Pinot Noir. Wino wytrawne. Wino z winorośli uprawianych na wysokości 660 m n.p.m. w regionie Tumbarumba (Nowa Południowa Walia). Przechodziło naturalną fermentację malolaktyczną i dojrzewało 8 miesięcy w beczce z francuskiego dębu (20% w nowej). Aromaty ciemnej śliwki i przypraw z delikatnymi kwiatowymi nutami. W ustach średnio zbudowane z soczystymi owocami ciemnej wiśni oraz grzybowymi niuansami. Kwasowość 5,8 g/l. [NAGRODY] – Gold Medal – China Wine&Spirits Awards, Gold Medal – Canberra&Region Wine Show, Gold Medal – Wine&Spirits (91 – Point Review)