Wyświetlanie 17–32 z 394 wyników
-

Audentia Petit Verdot. Wino wytrawne. Intensywna czerwona barwa. Wyraźne aromaty czerwonych owoców z nutami balsamicznymi oraz odrobiną mentolu. W smaku aksamitne, ułożone, o dobrej strukturze i zachwycającej kwasowości. Znakomita pozycja do dziczyzny, potraw z ryżem, serów. Nie podawać w temparaturze wyższej niż 18°C.
-

Audentia Reserva. Wino wytrawne. Wino dojrzewało minimum rok w nowych amerykańskich i francuskich beczkach. Nos dojrzały i delikatny z eleganckimi nutami owocowego kompotu, wanilii, dymu oraz czekolady. W smaku pełne, spokojne, pozostawiające długi finisz. Znakomita pozycja do domowej piwniczki. Wino rekomendowane do wykwintnych potraw, mięsa, pieczeni, serów.
-

Audentia Sauvignon Blanc. Wino wytrawe. Wino wyprodukowane przy użyciu maceracji węglowej. Jasnożółty kolor z zielonymi niuansami. Intensywne aromaty owoców tropikalnych. W smaku delikatne, bardzo orzeźwiające. Znakomity aperitif a także do tapasów, ryby, owoców morza, potraw z ryżem.
-

Baccius Murola Colli. Wino wytrawne ze szczepu Ribona. Słomkowy kolor. W nosie wyczuwalny owocowy aromat gruszki, żółtej śliwki i passiflory, ze słodką kwiatową nutą w tle. Skoncentrowany, intensywny smak utrzymuje się długo w ustach i zachwyca harmonijnym zakończeniem.
-

Barbera D’Alba Batasiolo. Wino wytrawne. Wino z winnicy położonej na prawym brzegu rzeki Tanaro, na wzgórzach miasta Alba. Wyrazista rubinowa barwa z zauważalnymi fioletowymi refleksami. Bukiet intensywny, delikatnie owocowy, wonny. W smaku wytrawne, z wiśnią. Lekko taniczne, żywe, z czasem staje się pełniejsze i bardziej wyważone. Najlepiej podawać do makaronów i specjałów kuchni Piemontu.
-

Barolo Batasiolo. Wino wytrawne. Najbardziej arystokratyczne z tradycyjnych czerwonych win Piemontu. Dojrzewa w beczkach ze slawońskiego dębu przez okres 2 lat i dodatkowo 4 miesiące w butelce. Rubinowo-granatowa barwa, która w miarę dojrzewania przechodzi w kolor ceglasty. Bukiet eteryczny, intensywny z nutami przypraw i suszonych owoców. Wino pełne ciała, imponujące, eleganckie, surowe ale jednocześnie aksamitne. Idealne do dziczyzny, pieczeni, dojrzałych serów. Przed podaniem zalecana dekantacja.
-

Barolo Vigneto Cerequio Batasiolo. Wino wytrawne. Barolo z winnicy Cerequio w La Morra. Charakterystyczne i wyjątkowe nuty balsamiczne, roślinne i kwiatowe. Delikatność w magicznym połączeniu z aromatami kadzidła, dymu tytoniowego i kawy. Wino dojrzewało conajmniej dwa lata w beczce ze slawońskiego dębu a następnie 12 miesięcy w beczkach ze stali nierdzewnej. Niezastąpiona pozycja do dań na bazie czerwonego mięsa, dziczyzny, pieczeni, serów oraz wędlin.
-

Barolo Riserva Batasiolo. Wino wytrawne. Wino dojrzewało przez minimum 30 miesięcy w beczce ze slawońskiego dębu a następnie w kadziach ze stali nierdzewnej. Bogata paleta aromatów z charaktrystycznymi dojrzałymi nutami, dżemem, suszonymi owocami, tostem oraz kwiatami. W smaku delikatne, z właściwym poziomem alkoholu, ułożonymi taninami i przyjemną świeżością. Pozycja rekomendowana do czerwonego mięsa, dziczyzny, pieczeni, serów i wędlin.
-

Bib Tinto 3L Vinnum. Wino wytrawne. Rubinowa barwa. Skoncentrowany bukiet ciemnych owoców. Wino, które idealnie pasuje do dań mięsnych, dziczyzny, twardych serów.
-

Black Marble Hill Syrah Rheboksloof. Wino wytrawne. To potężne wino dojrzewało w beczkach z francuskiego dębu przez 24 miesiące. W nosie wyczuwalny intensywny aromat ciemnej śliwki, czereśni oraz korzennych przypraw z dodatkiem dymu, wanilii, tytoniu. W ustach wyjątkowo bogate, pełne, soczyste, o długim i wyrazistym finiszu. Znakomity towarzysz steków, gulaszu z wołowiny, pieczonych czerwonych mięs oraz szerokiej gamy dojrzałych serów o intensywnych smaku. Serwować w temperaturze 17-18°C.
-

Wino wytrawne. Białe wino z czerwonych winogron. Takie wina określa się mianem „Blanc de Noir”. W przeciwieństwie do tradycyjnych czerwonych win, te wina są białe ze względu na to, że podczas procesu wytwarzania skórka winogron jest oddzielana od soku, a skórka ta nadaje winu czerwony kolor. To wino to idealny wybór na letnie dni. Bogactwo aromatów ziół i cytrusów, który jest zbalansowany nutami świeżo zerwanych jabłek.
-

Blu Blusecco Puszka. Wino musujące, półwytrawne. Winogrona do tego włoskiego vino frizzante pochodzą ze słynnego regionu winiarskiego Veneto w sercu Włoch. Blusecco jest lekkie, ale z charakterem, delikatnie musujące, zachwycające świeżością i owocowym smakiem. Podawać mocno schłodzone, prosto z puszki lub ze słomką. Idealna pozycja na piknik, wycieczkę, spotkanie z przyjaciółmi czy aperitif w niezobowiązującej atmosferze. Wino na każdą okazję.
-

Boca Blanca Macabeo-Parellada. Wino wytrawne. Bardzo intensywne, owocowe aromaty z nutami jabłek i owoców egzotycznych na tle cytrusów. W smaku odświeżające, z przyjemną kwasowością. Schłodzone do 5-7oC znakomicie pasuje jako aperitif, do owoców morza, łososia, białej ryby, sushi, risotto czy sałatek z drobiem i serem. PRODUKT WYCOFANY Z KATALOGU
-

Boca Roja Tempranillo. Wino wytrawne. Dobrze zbalansowana kwasowość oraz intensywne aromaty czerwonych i leśnych owoców dają wino, które świetnie pasuje na każdą okazję. W okresie letnim wskazane lekkie schłodzenie butelki. PRODUKT WYCOFANY Z KATALOGU
-

Bodega Norton Barrel Select Malbec. Wino wytrawne. Malbec o głębokoczerwonej barwie z refleksami fioletu. Dojrzewa przez 12 miesięcy w dębowej francuskiej beczce, a następnie w butelce przed wypuszczeniem na rynek. Nos z dojrzałymi czerwonymi owocami, czerwoną porzeczką, pieprzem i wanilią. W smaku wyczuwalne słodkie, aksamitne taniny i przyprawy. Wino polecane do dłuższego przechowywania. [NAGRODY] – 88 pkt Wine Spectator. 91 pkt IWC Awards 2023.
-

Bodega Norton Coleccion Malbec. Wino wytrawne. Kwiatowe i owocowe aromaty żurawiny, dojrzałych wiśni z nutami lukrecji i gruszki. Wino krągłe o delikatnych taninach. Długie zakończenie pozostawiające posmak dojrzałych owoców oraz przypraw. [NAGRODY] – 88 pkt Wine&Spirits, 85 pkt Wine Spectator, 85 pkt Wine Enthusiast.