Wyświetlanie 17–32 z 322 wyników
-

Barolo Batasiolo. Wino wytrawne. Najbardziej arystokratyczne z tradycyjnych czerwonych win Piemontu. Dojrzewa w beczkach ze slawońskiego dębu przez okres 2 lat i dodatkowo 4 miesiące w butelce. Rubinowo-granatowa barwa, która w miarę dojrzewania przechodzi w kolor ceglasty. Bukiet eteryczny, intensywny z nutami przypraw i suszonych owoców. Wino pełne ciała, imponujące, eleganckie, surowe ale jednocześnie aksamitne. Idealne do dziczyzny, pieczeni, dojrzałych serów. Przed podaniem zalecana dekantacja.
-

Barolo Vigneto Cerequio Batasiolo. Wino wytrawne. Barolo z winnicy Cerequio w La Morra. Charakterystyczne i wyjątkowe nuty balsamiczne, roślinne i kwiatowe. Delikatność w magicznym połączeniu z aromatami kadzidła, dymu tytoniowego i kawy. Wino dojrzewało conajmniej dwa lata w beczce ze slawońskiego dębu a następnie 12 miesięcy w beczkach ze stali nierdzewnej. Niezastąpiona pozycja do dań na bazie czerwonego mięsa, dziczyzny, pieczeni, serów oraz wędlin.
-

Barolo Riserva Batasiolo. Wino wytrawne. Wino dojrzewało przez minimum 30 miesięcy w beczce ze slawońskiego dębu a następnie w kadziach ze stali nierdzewnej. Bogata paleta aromatów z charaktrystycznymi dojrzałymi nutami, dżemem, suszonymi owocami, tostem oraz kwiatami. W smaku delikatne, z właściwym poziomem alkoholu, ułożonymi taninami i przyjemną świeżością. Pozycja rekomendowana do czerwonego mięsa, dziczyzny, pieczeni, serów i wędlin.
-

Bib Tinto 3L Vinnum. Wino wytrawne. Rubinowa barwa. Skoncentrowany bukiet ciemnych owoców. Wino, które idealnie pasuje do dań mięsnych, dziczyzny, twardych serów.
-

Black Marble Hill Syrah Rheboksloof. Wino wytrawne. To potężne wino dojrzewało w beczkach z francuskiego dębu przez 24 miesiące. W nosie wyczuwalny intensywny aromat ciemnej śliwki, czereśni oraz korzennych przypraw z dodatkiem dymu, wanilii, tytoniu. W ustach wyjątkowo bogate, pełne, soczyste, o długim i wyrazistym finiszu. Znakomity towarzysz steków, gulaszu z wołowiny, pieczonych czerwonych mięs oraz szerokiej gamy dojrzałych serów o intensywnych smaku. Serwować w temperaturze 17-18°C.
-

Blu Blusecco Puszka. Wino musujące, półwytrawne. Winogrona do tego włoskiego vino frizzante pochodzą ze słynnego regionu winiarskiego Veneto w sercu Włoch. Blusecco jest lekkie, ale z charakterem, delikatnie musujące, zachwycające świeżością i owocowym smakiem. Podawać mocno schłodzone, prosto z puszki lub ze słomką. Idealna pozycja na piknik, wycieczkę, spotkanie z przyjaciółmi czy aperitif w niezobowiązującej atmosferze. Wino na każdą okazję.
-

Boca Blanca Macabeo-Parellada. Wino wytrawne. Bardzo intensywne, owocowe aromaty z nutami jabłek i owoców egzotycznych na tle cytrusów. W smaku odświeżające, z przyjemną kwasowością. Schłodzone do 5-7oC znakomicie pasuje jako aperitif, do owoców morza, łososia, białej ryby, sushi, risotto czy sałatek z drobiem i serem. PRODUKT WYCOFANY Z KATALOGU
-

Boca Roja Tempranillo. Wino wytrawne. Dobrze zbalansowana kwasowość oraz intensywne aromaty czerwonych i leśnych owoców dają wino, które świetnie pasuje na każdą okazję. W okresie letnim wskazane lekkie schłodzenie butelki. PRODUKT WYCOFANY Z KATALOGU
-

Bodega Norton Barrel Select Malbec. Wino wytrawne. Malbec o głębokoczerwonej barwie z refleksami fioletu. Dojrzewa przez 12 miesięcy w dębowej francuskiej beczce, a następnie w butelce przed wypuszczeniem na rynek. Nos z dojrzałymi czerwonymi owocami, czerwoną porzeczką, pieprzem i wanilią. W smaku wyczuwalne słodkie, aksamitne taniny i przyprawy. Wino polecane do dłuższego przechowywania. [NAGRODY] – 88 pkt Wine Spectator. 91 pkt IWC Awards 2023.
-

Bodega Norton Coleccion Malbec. Wino wytrawne. Kwiatowe i owocowe aromaty żurawiny, dojrzałych wiśni z nutami lukrecji i gruszki. Wino krągłe o delikatnych taninach. Długie zakończenie pozostawiające posmak dojrzałych owoców oraz przypraw. [NAGRODY] – 88 pkt Wine&Spirits, 85 pkt Wine Spectator, 85 pkt Wine Enthusiast.
-

Bodega Norton Cosecha Tardia Dulce. Wino słodkie. Delikatnie słodkie argentyńskie wino z regionu Luján del Cuyo. Jasnozłota barwa. Przyjemne i świeże aromaty kwiatów oraz brzoskwini. Dobra kwasowość oraz zakończenie. Świetne jako aperitif, do deserów, niebieskich serów oraz suszonych owoców.
-

Bodega Norton Malbec Estate Reserve. Wino wytrawne. Wino Reserva Malbec produkowane jest ze specjalnie wyselekcjonowanych winogron z winnic starszych niż 30 lat. Dojrzewa przez okres 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu oraz dodatkowo 10 miesięcy w butelkach przed wypuszczeniem na rynek. Harmonijne połączenie tanin i owoców leśnych jak jeżyny i jagody. Wielkie eleganckie wino z długim finiszem. [NAGRODY] – 95 pkt – Decanter, 91 pkt Tim Atkin, 91 pkt James Suckling, 90 pkt – Wine Spectator, 90 pkt – Wine Advocate, TOP 100 – Wine Spectator, Silver Medal – Argentina Wine Awards. 92 pkt IWC Awards 2023.
-

Boundary Line Chardonnay. Wino wytrawne. Winogrona fermentowane na zimno w zbiornikach ze stali nierdzewnej w celu zachowania świeżych owocowych aromatów. Subtelne zastosowanie dębu w winifikacji nadało winu złożoności i delikatnej kremowości równoważącej skoncentrowane owocowe aromaty cytrusów i melona. W ustach rześkie, z akcentem jabłka, gruszki, melona, z cytrusowymi, egzotycznymi nutami. Wino idealne do miękkich oraz półtwardych serów, ryb, owoców morza, sałat, dań z białym mięsem i jasnymi sosami.
-

Boundary Line Shiraz. Wino wytrawne. Winogrona z regionu Riverina, zebrane w optymalnej dojrzałości i poddane fermentacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze celem zachowania świeżych owocowych aromatów. Nos z subtelnymi nutami wanilii, białego pieprzu oraz czerwonych owoców. W ustach wino średnio zbudowane, soczyste, świeże, z akcentami mięty i dojrzałych, likierowych owoców śliwki i wiśni.
-

Brocard Chablis Grand Cru Valmur. Wino wytrawne. Grand Cru Valmur, umiejscowione na wzniesieniach o ekspozycji południowo-zachodniej oraz południowej z glebą kimerydzką łączącą wapienie i margle ze skamieliną Exogyra Virgula, nadaje winom zrównoważoną mineralność oraz zaskakuje owocowością. Nos z wyczuwalną cytryną, lekko korzenny. Wino dojrzewało 18 miesięcy w foudre. Polecane do kurczaka z grzybami i przegrzebków.
-

Brocard Chablis Premier Cru. Wino wytrawne. Winnica ze względu na swoje umiejscowienie charakteryzujące się ubogim, bardzo kamienistym podłożem daje niskie plony, a w zamian za to niezwykle wyraźną mineralność w winach. Winogrona są zbierane ręcznie. Pochodzące stąd Chablis charakteryzują cytrusowe aromaty z wyraźnymi nutami anyżu. W smaku wino jest bardzo eleganckie, z zaznaczoną kwasowością i długo trwającym mineralnym zakończeniem. Rekomendowane przede wszystkim do owoców morza, serów i sałatek.