Wyświetlanie 65–80 z 314 wyników
-

Charles Mignon Brut Champagne Premium Reserve Rose. Zbierane ręcznie. Winogrona fermentowane w małych, termoregulowanych kadziach ze stali nierdzewnej. Dzieło precyzji, mające na celu zachowanie pierwotnych aromatów i stylu terroir. Łososiowo-różowy odcień i żywe, eleganckie bąbelki. Bogate, orzeźwiające, ale zrównoważone. Dominujące aromaty to poziomka i jagoda. W ustach pełne, wyraziste z niuansami czerwonych owoców, truskawki, czerwonej porzeczki oraz kwiatów róży. Nagrody: 92 pkt. Wine&Spirits.
-

Charles Mignon Cuvee Comte De Marne Grand Cru Brut. Ręcznie zbierane winogrona z najlepszych winnic sklasyfikowanych jako Grand Cru Montagne de Reims i Cote des Blancs. Szampan dojrzewał 48 miesięcy. Słomkowożółty kolor pokazujący dojrzałość. Finezyjne bąbelki. Nos bogaty z dominacją żółtych owoców, takich jak gruszka, mirabelka, orzechy laskowe, miód, tost i migdały oraz białych kwiatów, takich jak akacja. W smaku mariaż między strukturą Pinot Noir a świeżością Chardonnay. Perfekcyjny gastronomiczny szampan, pasujący do wyrafinowanych dań. Dosage 7g/l. Serwować w temperaturze 8-10°C. Nagrody: 96 pkt. CWWSC, 93 pkt. Wine Enthusiast, 90 pkt. Gilbert&Gaillard.
-

Charles Mignon Cuvee Comte De Marne Grand Cru Rose. Ręcznie zbierane winogrona z najlepszych winnic sklasyfikowanych jako Grand Cru Montagne de Reims i Cote des Blancs. Szampan dojrzewał 48 miesięcy. Różowy kolor. Aromat czerwonych owoców, takich jak wiśnia i porzeczka. Delikatnie wyczuwalne masło i tosty. W smaku bogate i doskonale zrównoważone. Perfekcyjny gastronomiczny szampan, pasujący do wyrafinowanych dań. Serwować w temperaturze 8-10°C. Nagrody: 95 pkt. CWWSC, 92 pkt. Wine Enthusiast, 90 pkt. James Suckling, 92 pkt. Wine&Spirits, 93 pkt. Gilbert&Gaillard.
-

Chateau Bonnet Blanc. Wino wytrawne. Wino dojrzewa 4 miesiące w kadziach na osadzie. Oddaje swoją osobowość poprzez intensywne aromaty grejpfruta, bukszpanu i kwiatu akacji. Pozostawia długie zakończenie z owocami cytrusowymi oraz żółtą brzoskwinią. Wino już do picia, świetne do ryb, skorupiaków i letnich sałatek. Nagrody: 86 pkt Wine Spectator, 86 pkt Wine Enthusiast, Gold Medal – International Wine Challenge, Silver Medal – Concours Mondial Du Sauvignon, Silver Medal – Los Angeles International Wine&Spirits Awards, Bronze Medal – Decanter World Wine Awards
-

Chateau Bonnet Reserve Rouge. Wino wytrawne. Wino dojrzewa przez 12 miesięcy w dębowej beczce, z czego 25% w nowej. Nos to bogactwo owoców z eleganckimi niuansami dębu, przypraw i dymu tytoniowego. W smaku wyczuwalne dojrzałe dzikie owoce, mokka, wanilia oraz lukrecja. Wino z potencjałem starzenia. Znakomite do dań z ciężkimi sosami i twardych serów. [NAGRODY] – 88 pkt Wine Spectator, 7.5/10 – Fleurs Des Vins Guide 14/20 – Gault&Millau Guide.
-

Chateau Bonnet Rose. Wino wytrawne. Jasnoróżowa barwa. Bogaty aromat czerwonych owoców (wiśnia, truskawka, malina, czarna porzeczka) z delikatnymi nutami owocowego ciasta. Średnia kwasowość. Finisz długi, odświeżający. Wino szczególnie rekomendowane do dań kuchni śródziemnomorskiej. NAGRODY: Najlepsze Różowe Wino – Wine&Spirits (Warszawa), Best Of Glass (Gold) – Varldens Viner, Gold Medal – Concours Mondial De Bruxelles, Gold Medal – Le Mondial Du Rose, Silver Medal – International Wine Challenge.
-

Chateau Bonnet Rouge. Wino wytrawne. Nos w pierwszym momencie bogaty w aromaty ciemnej wiśni i dojrzałych truskawek, następnie dołączają nuty czarnej porzeczki, fiołków oraz tostu. Wino obfite w owocowość, ale zrównoważone, o dobrej strukturze. Czysta przyjemność! Znakomite do bogatej gamy potraw. Nadaje się do starzenia przez co najmniej kolejne 10 lat. NAGRODY: 88 pkt – Vin Vino Life Unfiltered.
-

Chateau De Beaucastel. Wino wytrawne. Wielkie wino wyprodukowane z trzynastu odmian winogron uprawianych na obszarze 70-u hektarów organicznej winnicy. Dojrzewa przez rok w wielkich dębowych beczkach (40 hl) oraz dodatkowo 12 miesięcy w butelce. Ciemnoczerwona barwa. Nos z czerwonymi owocami, skórą, truflami, piżmem, cygarem. Mniej „zwierzęce” niż tradycyjne młode Beaucastel. Wino polecane do dziczyzny, potraw z truflami, grzybami, czerwonym mięsem. NAGRODY – 97 pkt – Wine Spectator, 96 pkt – Wine Advocate, TOP 100 – Wine Spectator.
-

Chateau De Pez. Wino wytrawne. Wino przez 12 miesięcy dojrzewa w dębowej beczce (40% w nowej). Znakomita ciemna barwa. Aromaty owocowo-kwiatowe połączone z grillowanymi i tostowymi nutami drewna. W smaku krągłe i delikatne. Miękkie taniny, o dobrej trwałości. Polecane do czerwonego mięsa, dziczyzny i serów. NAGRODY: 90 pkt – Wine&Spirits, 18/20 – Jacques Dupont, 17 – Vinum
-

Chateau Francs-Bories. Wino wytrawne. Wino wyprodukowane z kupażu szczepów Merlot, Cabernet Sauvignon z dodatkiem Cabernet Franc, z terroir słynącego z ziem o dużej zawartości krzemionkowego piasku oraz gliny. Wino przyjemne, charakteryzujące się soczystą owocowością, głębią aromatów czerwonej i czarnej porzeczki oraz dojrzałych owoców leśnych. W smaku spójne z aromatami, z wyczuwalnymi łagodnymi taninami oraz zrównoważoną kwasowością. Polecane do większości dań, w tym głównie do potraw z czerwonym mięsem i desek serów. [NAGRODY]: Gold Medal – Bourg, Silver Medal – Concours des Vins d’Aquitaine.
-

Chateau La Louviere Blanc. Wino wytrawne. Wino dojrzewa 12 miesięcy w dębowej beczce, z czego 50% w nowej. Jasnozielona szata. Intensywne aromaty egzotycznych i cytrusowych owoców, białej brzoskwini, z nutami miodu. W ustach mocne, z dużą ilością dojrzałych owoców, jak również elementami maślanymi i tostowymi. Zasługuje na status „cru classe”. Do picia jako młode ze względu na swoją owocowość i żywy charakter lub za 5-7 lat dla koneserów. [NAGRODY] – 90 pkt Wine Spectator, 89 pkt Wine Advocate, 89 pkt Gilbert&Gaillard Guide, 88 pkt Parker Selection, 17.5 – Decanter, 16.5 – Gault&Millau Guide
-

Chateau La Louviere Rouge. Wino wytrawne. Wino z flagowej posiadłości Andre Lurtona dojrzewające 12 miesięcy w dębowej beczce, z czego 50-75% w nowej. Nos harmonijny, złożony, łączący aromaty śliwki, orzecha laskowego, kandyzowanych owoców z leśnymi nutami i dodatkiem wanilii oraz tytoniu. W smaku obfite i delikatne z taninami nadal trochę ostrymi, ale nie agresywnymi. Znakomite do dziczyzny i serów. [NAGRODY] – 94 pkt Wine Enthusiast, 91 pkt Markus Del Monego, 87-89 pkt Gault&Millau Guide, 86-89 pkt Wine Magazine, 86-89 pkt Gilbert&Gaillard Guide, 84-86 pkt Wine Spectator.
-

Chateau Le Loup. Wino wytrawne. Dojrzewa we francuskim dębie. Przepełnione owocowością, z eleganckimi taninami i dobrą koncentracją. Pozostawia długi finisz. Wino rekomendowane do czerwonego mięsa (szczególnie do pieczeni z jagnięciny), a także do pieczonego drobiu. [NAGRODY]: Commended – Guide Hachette, Silver Medal – Concours Mondial de Bruxelles, Bronze Medal – Concours des Vins d’Aquitaine.
-

Chateau Moulin De Bel Air Medoc. Wino wytrawne. Głęboka czerwono-fioletowa barwa. Wino dojrzewało 12 miesięcy w dębowych beczkach, przechodziło fermentację malolaktyczną. W aromacie owocowe z wyraźną nutą wiśni, jagody oraz owoców cytrusowych. W okresie starzenia wyłaniają się nuty orzechów laskowych. W ustach bogate z eleganckim finiszem.
-

Chateau Pithivier. Wino wytrawne. Wspaniały, bardzo owocowy Claret (czerwone wytrawne wino z Bordeaux). W smaku niuanse jeżyny, wiśni i espresso, z odrobiną korzennej nuty w zakończeniu. Nos również pełny aromatów owocowych z przewagą porzeczki oraz nutą dymu tytoniowego. Znakomite jako aperitif, do wędlin, dań bufetowych czy na piknik. Przykład podstawowego wina z Bordeaux, które świetnie konkuruje z winami z Nowego Świata w kategorii stosunek jakości do ceny. [NAGRODY]: Selectionne Paar – Le Guide, Hachette de Vins.
-

Chianti Pattini. Wino wytrawne. Jasny rubinowy kolor. Intnsywny owocowy bukiet z dominacją czerwonej wiśni, dzikich jagód oraz fiołka. W ustach pełne, krągłe i eleganckimi miękkimi taninami. Doskonale sprawdzi się do klasycznych dań kuchni włoskiej, takich jak pizza, lasagne, makarony oraz serów i dań z intensywnością przypraw.