Wyświetlanie 97–112 z 322 wyników
-
Duc Larochet Pinot Noir. Wino wytrawne. Pinot Noir z winnic położonych na wschodnich brzegach Korsyki z imponującym bukietem aromatów, który w pełni oddaje wpływ klimatu śródziemnomorskiego. Wino polecane do grillowanego i gotowanego czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny i delikatnych serów. PRODUKT WYCOFANY Z KATALOGU
-
Due Gambe Murola Marche . Wino wytrawne. Czerwone wino o intensywnym, rubinowym kolorze. W aromacie wolno rozwijające się nuty białego pieprzu, gałki muszkatołowej i innych przypraw, aż do owocowych, z wyraźną śliwką. Na podniebieniu intensywne, bogate, dobrze zbudowane z harmonijnym zakończeniem.
-
El Cometa Del Sur Garnatxa Negra/Syrah. Wino wytrawne. Aromaty ziemi, przypraw z intensywnymi nutami czarnych owoców i kwiatów. Kwasowość szczepu Carinena daje świeżość podczas gdy Syrah i Garnacha odpowiada za pikantną słodycz i dojrzałe taniny.
-
Elekta Białe. Wino wytrawne. Elekta to harmonijne wino powstałe z ręcznie zbieranych i selekcjonowanych gron. Urzeka słomkową barwą. Na jego niezwykle bogaty bukiet składają się aromaty jabłka, brzoskwini, owoców tropikalnych i białych kwiatów. W ustach świeże i owocowe. Podawać do potraw wegetariańskich i wegańskich oraz dań na bazie ryb i drobiu. Podawać w temperaturze 6-8°C.
-
Elekta Czerwone. Wino wytrawne. Elekta to intensywne, dobrze zbudowane wino powstałe z ręcznie zbieranych i selekcjonowanych gron szczepów Rondo i Pinot Noir. Urzeka ciemnorubinową barwą oraz aromatami dojrzałych owoców, takich jak jeżyny, śliwki, jagody, borówki i wiśnie. Eleganckie, lekko zaznaczone taniny. Doskonałe do potraw z czerwonego mięsa. Podawać w temperaturze 16 -18°C.
-
Estate Chenin Blanc Rheboksloof. Wino wytrawne o jasnym słomkowożółtym kolorze. W nosie przepełnione aromatami owoców guawy i ananasa, które doskonale oddają charakter szczepu Chenin Blanc. Subtelnie wyczuwalna mineralność. W ustach intensywnie owocowe, spójne z aromatami wina, o długim finiszu. Serwować w temperaturze 6-7°C.
-
Estate Pinotage Rheboksloof. Wino wytrawne. W nosie bogate, z aromatami dojrzałych śliwek oraz wiśni, delikatnie ziemiste i mineralne. Pełne, zharmonizowane, z eleganckimi taninami oraz przyjemną kwasowością. Długi finisz. Wino gotowe do picia, jak również z potencjałem do starzenia. Polecane do dań mięsnych, steków, dziczyzny oraz pikantnych potraw. Serwować w temperaturze 15-16°C.
-
Estrella Frizzante Blanco. Wino słodkie. Estrella musująca, dająca piękny jasnożółty kolor z zielonymi refleksami. Wino o zapachu bardzo owocowym, z nutami białych owoców takich jak gruszka i jabłko. W smaku orzeźwiające, lekko słodkie i świeże.
-
Estrella Vino Blanco Dulce De Moscatel. Wino słodkie. Naturalnie słodkie białe wino z Walencji. Produkowane innowacyjną metodą winifikacji przypominającą wytwarzanie prestiżowego kanadyjskiego wina lodowego. Intensywna żółto-złota barwa z zielonymi niuansami. Mocny aromat z charakterystyczną dla odmiany skórką pomarańczową i lychee. Polecane jako wino deserowe oraz do każdego rodzaju słodkiego dania. Również świetny aperitif i partner do bogatych, wyszukanych dań jak foie gras. Zawsze podawaj dobrze schłodzone.
-
Estrella Vino Dulce Rosado. Wino słodkie. Naturalnie słodkie, różowe wino o szczególnej owocowości i niskiej zawartości alkoholu. Jasnowiśniowa barwa z fioletowymi akcentami. Intensywne i mocne aromaty czerwonych owoców, skórki pomarańczowej i lychee. Deserowe wino idealne do słodkich potraw. Również świetny aperitif i partner do bogatych wyszukanych potraw jak foie gras. Zawsze podawaj dobrze schłodzone.
-
Fado Friendship Reserva D’Amizade. Wino wytrawne. Winogrona użyte do produkcji tego wina pochodzą z najlepszego regionu Estremadura. Po ręcznym, selektywnym zbiorze w czwartym tygodniu września przechodzą proces fermentacji w kadziach ze stali nierdzewnej. Przed wejściem na rynek wino dojrzewa do 8 miesięcy w beczce z francuskiego dębu. Rekomendowane do pieczonej jagnięciny, pikantnych dań mięsnych oraz delikatnych serów. [NAGRODY]: Gold Medal – CWWSC 2021.
-
Fado Friendship Reserva D’Amizade Magnum. Wino wytrawne. Winogrona użyte do produkcji tego wina pochodzą z najlepszego regionu Estremadura. Po ręcznym, selektywnym zbiorze w czwartym tygodniu września przechodzą proces fermentacji w kadziach ze stali nierdzewnej. Przed wejściem na rynek wino dojrzewa do 8 miesięcy w beczce z francuskiego dębu. Rekomendowane do pieczonej jagnięciny, pikantnych dań mięsnych oraz delikatnych serów. [NAGRODY]: Gold Medal – CWWSC 2021.
-
Fanaberi Pomegranate. Zachwycające intensywną, rubinową barwą oraz bogatym aromatem Fanaberi zostało wyprodukowane z najlepszych gron szczepu Pinot Noir. Wino zachwyca nutami świeżych, soczystych czerwonych owoców, w szczególności przywołuje aromat owocu granatu. Doskonałe jako aperitif oraz idealny towarzysz owocowych ciast i deserów.
-
Feudo Arancio Rosso Riserva. Wino wytrawne. Wino wyprodukowane z gron Nero d’Avola uprawianych w dwóch regionach Sycylii o odmiennych warunkach klimatycznych tj. Ragusa i Agrigento. 30% winogron dojrzewa w kadziach ze stali nierdzewnej, a pozostała część przez 8-10 miesięcy we francuskim dębie. Bukiet dojrzały, z nutami jeżyn, wiśni, dymem tytoniowym oraz wanilią. W smaku pełne, soczyste, z eleganckimi taninami. Doskonale pasuje do serów, przekąsek i potraw z czerwonego mięsa. Kwasowość 5% / cukier resztkowy 7,5 g/l. Nagrody: Gold Medal – Mundus Vini, Silver Medal – Sommelier Wine Awards.
-
Feudo Arancio Chardonnay. Wino wytrawne. Kolor słomkowożółty ze złotymi odcieniami. Bukiet świeży i owocowy z nutami ananasa, owoców tropikalnych oraz wanilii. W smaku harmonijne, kremowe, ze zrównoważoną kwasowością. Podawać ze świeżymi warzywami, surowymi owocami morza, makaronami z warzywami oraz białym mięsem.
-
Feudo Arancio Grillo. Wino wytrawne. Wino oddające charakter sycylijskiej odmiany Grillo. W aromacie wyczuwalne tropikalne owoce, takie jak mango i papaja, w połączeniu z nutą jaśminu i białych kwiatów. Wino wyważone, harmonijne, o delikatnej kwasowości. Rekomendowane do owoców morza, białego mięsa, carpaccio, pieczonej ryby, makaronów i warzyw. [NAGRODY] – 89 pkt. Wine Enthusiast, Gold Medal – Mundus Vini, Bronze Medal – International Wine Challenge, Bronze Medal – CWSA (China), Silver Medal – Sommelier Wine Awards. GOLD MEDAL – 2020 Frankfurt International Wine Trophy.