Wyświetlanie 113–128 z 322 wyników
-
Feudo Arancio Grillo. Wino wytrawne. Wino oddające charakter sycylijskiej odmiany Grillo. W aromacie wyczuwalne tropikalne owoce, takie jak mango i papaja, w połączeniu z nutą jaśminu i białych kwiatów. Wino wyważone, harmonijne, o delikatnej kwasowości. Rekomendowane do owoców morza, białego mięsa, carpaccio, pieczonej ryby, makaronów i warzyw. [NAGRODY] – 89 pkt. Wine Enthusiast, Gold Medal – Mundus Vini, Bronze Medal – International Wine Challenge, Bronze Medal – CWSA (China), Silver Medal – Sommelier Wine Awards. GOLD MEDAL – 2020 Frankfurt International Wine Trophy.
-
Feudo Arancio Nero D’Avola. Wino wytrawne. Wino z Sycylii z regionu Sambuca położonego w pobliżu jeziora Arancio. W smaku żywe z nutami czarnej porzeczki i lukrecji, z odrobiną słodyczy, o bardzo przyjemnym zakończeniu. Polecane do makaronów, risotto, serów. [NAGRODY] – Gold – Berliner Wine Trophy, Silver Medal – County Fair Wine Competition, Silver Medal – Sommelier Wine Awards. GOLD MEDAL – 2020 Frankfurt International Wine Trophy
-
Feudo Arancio Nero D’Avola. Wino wytrawne. Wino z Sycylii z regionu Sambuca położonego w pobliżu jeziora Arancio. W smaku żywe z nutami czarnej porzeczki i lukrecji, z odrobiną słodyczy, o bardzo przyjemnym zakończeniu. Polecane do makaronów, risotto, serów. [NAGRODY] – Gold – Berliner Wine Trophy, Silver Medal – County Fair Wine Competition, Silver Medal – Sommelier Wine Awards. GOLD MEDAL – 2020 Frankfurt International Wine Trophy
-
Feudo Arancio Syrah. Wino wytrawne. Blend Syrah z gron uprawianych w regionie Sambuca di Sicilia, które wnoszą do wina strukturę oraz gron uprawianych w regionie Acate, które odpowiadają za delikatną owocowość. Nos z wyraźnymi nutami czarnego pieprzu i tymianku na tle owoców leśnych. Po okresie 10 miesiący w beczce z francuskiego dębu wyczuwalne wygładzone taniny cieszące każde podniebienie. Idealny partner do czerwonego mięsa, dziczyzny, desek wędlin i wędzonych serów. Nagroda: GOLD MEDAL – Sommelier Wine Awards.
-
Feudo Arancio Tinchite Frappato Rose. Wino wytrawne. Różowe wino wyprodukowane z Frappato, jednej z najstarszych odmian winorośli na Sycylii. „Tinchite” w dialekcie sycylijskim oznacza „bogate/hojne”. Nos zachwycający aromatami pelargonii, maliny, jeżyny, poziomki, czarnej porzeczki i owocu granatu. Barwa wiśniowa z fioletowymi niuansami. Idealne jako aperitif, a także znakomicie pasujące do przekąsek, serów, pizzy, sałatek, ryb. Kwasowość 5,5% / cukier resztkowy 9 g/l. [NAGRODY] – Gold Medal – Berliner Wein Trophy, Silver Medal – Mundus Vini, Silver Medal – International, Wine Challenge, Bronze Medal – Decanter.
-
Francis Coppola Diamond Series Chardonnay. Wino wytrawne. Diamond Series Chardonnay to bogate, owocowe, krągłe, świeże wino, pochodzące z winnic zlokalizowanych w Kalifornii. W nosie jak i w ustach wyczuwalny ananas, brzoskwinia, limonka, jabłko oraz melon. Idealny partner do kurczaka, owoców morza czy owocowych deserów.
-
Francis Coppola Diamond Series Claret Cabernet. Wino wytrawne. Claret to termin oryginalnie wymyślony przez Brytyjczyków do opisania win otrzymanych na bazie Cabernet Sauvignon takich jak Bordeaux lub tych wyprodukowanych w podobnym stylu. W smaku oddaje jeżyny, wiśnie i espresso, natomiast nos to aromaty śliwki, porzeczki oraz nuty dymu tytoniowego. Wino rekomendowane przede wszystkim do wołowiny, grillowanej jagnięciny oraz makaronu fettuccini. [NAGRODY] – 90 pkt Wine Enthusiast, Silver Medal – San Francisco, Chronicle Wine Competition, Outstanding Gold – IWSC, Bronze Medal – IWSC.
-
Francis Coppola Diamond Series Zinfandel. Wino wytrawne. Wino otrzymane z gron pochodzących z różnych apelacji Kalifornii, które różnią się rodzajem gleby i metodą upraw. Wino dojrzewało 12 miesięcy we francuskim dębie. Nos z kuszącymi aromatami malin, truskawek ,z niuansami tostu i dębu. W smaku solidne, dojrzałe taniny, doskonale komponujące się z dżemową naturą odmiany Zinfandel (jeżyna, śliwka, ale również pieprz i goździki). Znakomite do jagnięciny, żeberek z grilla, risotto. [NAGRODY] * Connoisseur’s Guide California, Bronze Medal – IWSC, Best Buy – Consumer Reports.
-
Furmint Skin Contact Zavec. Wino wytrawne. Jasny, żółto-złoty kolor z zielonymi refleksami. Winogrona zbierane ręcznie. Wino niefiltrowane, dojrzewało na osadzie w beczkach barrique przez 6 miesięcy. Nos aromatyczny, bogaty w nuty mineralne oraz cytrusowe, z zaznaczonym jabłkiem, sianem i lekką nutą pieprzu. W ustach niezwykle świeże, rześkie, o średniej kwasowości, krągłe, z wyczuwalną przyjemną nutą mineralną. Podawać z rybami, drobiem czy pikantnymi potrawami. Serwować w temperaturze 8-10°C.
-
Galeam Monastrell. Wino wytrawne. Wino z organicznych upraw w regionie Alicante. Rubinowa barwa. Intensywne owocowe aromaty z niuansem przypraw. W smaku pełne ciała, pozostawiające długi finisz. Znakomite do czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny, serów.
-
Gamziri Pirosmani Medium Dry . Czerwone, półwytrawne wino wyprodukowane i butelkowane w Gruzji. Powstałe z gron Saperavi, uprawianych w gruzińskim regionie Kakchetii. Charakteryzuje się intensywnym, czerwonym kolorem oraz niepowtarzalnym smakiem i aromatem gruzińskich owoców. Podawać w temperaturze: 12-14 °C. Zawartość alk. – 12,0 – 12,5%.
-
Gamziri Separavi Dry. Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane i butelkowane w Gruzji. Ciemne, o kolorze dojrzałego granatu wino, powstałe z gron Saperavi, uprawianych w gruzińskim regionie Kakchetii. Posiada wyjątkowy, szeroko rozbudowany smak suszonych owoców i przypraw. Najlepiej smakuje podawane w towarzystwie mięs w temperaturze: 16-18 °C.
-
Gamziri Separavi Medium Sweet. Wyprodukowane z gron szczepu Saperavi pochodzących z doliny Alazani w regionie Kakheti. Posiada ciemnoczerwony kolor i pełny, aksamitny smak. Doskonale smakuje w połączeniu z serami, konfiturą, słodyczami i deserami. Podawać w temperaturze 14-15 stopni.
-
Gamziri Rkatsiteli Dry. Wino o jasno bursztynowej barwie, wyprodukowane z gron Rkatsiteli, uprawianych w regionie Kachetii. Zarówno w nosie jak i smaku wyczuwalne są nuty świeżych kwiatów oraz owoców cytrusowych. Doskonale pasuje do owoców morza oraz świeżych sałatek. Serować w temperaturze 12-14°C. Zawartość alk. – 11,5%.
-
Gamziri Rkatsiteli Medium Dry. Wino o jasnym, słomkowym kolorze, powstałe z gron szczepu Rkatsiteli uprawianych w rejonie Kakheti, we wschodniej części Gruzji. Wino o harmonijnym aromacie kwiatów i cytrusów. Ma świeży, przyjemny i bogaty smak. Najlepiej smakuje z owocami morza i świeżymi sałatkami. Serwować w temperaturze 10°C. Zawartość alk. – 10%.
-
Gamziri Rkatsiteli Medium Sweet. Powstałe z gron szczepu Rkatsiteli pochodzących z doliny Alazani w regionie Kakheti. Wino o słomkowej, delikatnej barwie, posiadające idealnie zbalansowane słodkie nuty owocowe. Doskonale komponuje się z delikatnymi serami, ciastami oraz owocami. Podawać w temperaturze 12-14°C.