Wyświetlanie 113–128 z 321 wyników

  • FEUDO ARANCIO GRILLO DOC SICILIA WŁOCHY 0,75L

    Feudo Arancio Grillo. Wino wytrawne. Wino oddające charakter sycylijskiej odmiany Grillo. W aromacie wyczuwalne tropikalne owoce, takie jak mango i papaja, w połączeniu z nutą jaśminu i białych kwiatów. Wino wyważone, harmonijne, o delikatnej kwasowości. Rekomendowane do owoców morza, białego mięsa, carpaccio, pieczonej ryby, makaronów i warzyw. [NAGRODY] – 89 pkt. Wine Enthusiast, Gold Medal – Mundus Vini, Bronze Medal – International Wine Challenge, Bronze Medal – CWSA (China), Silver Medal – Sommelier Wine Awards. GOLD MEDAL – 2020 Frankfurt International Wine Trophy.

  • FEUDO ARANCIO NERO D’AVOLA DOC SICILIA WŁOCHY 0,375L

    Feudo Arancio Nero D’Avola. Wino wytrawne. Wino z Sycylii z regionu Sambuca położonego w pobliżu jeziora Arancio. W smaku żywe z nutami czarnej porzeczki i lukrecji, z odrobiną słodyczy, o bardzo przyjemnym zakończeniu. Polecane do makaronów, risotto, serów. [NAGRODY] – Gold – Berliner Wine Trophy, Silver Medal – County Fair Wine Competition, Silver Medal – Sommelier Wine Awards. GOLD MEDAL – 2020 Frankfurt International Wine Trophy

  • FEUDO ARANCIO NERO D’AVOLA SICILIA IGT WłOCHY 0,75L

    Feudo Arancio Nero D’Avola. Wino wytrawne. Wino z Sycylii z regionu Sambuca położonego w pobliżu jeziora Arancio. W smaku żywe z nutami czarnej porzeczki i lukrecji, z odrobiną słodyczy, o bardzo przyjemnym zakończeniu. Polecane do makaronów, risotto, serów. [NAGRODY] – Gold – Berliner Wine Trophy, Silver Medal – County Fair Wine Competition, Silver Medal – Sommelier Wine Awards. GOLD MEDAL – 2020 Frankfurt International Wine Trophy

  • FEUDO ARANCIO SYRAH DOC SICILIA WŁOCHY 0,75L

    Feudo Arancio Syrah. Wino wytrawne. Blend Syrah z gron uprawianych w regionie Sambuca di Sicilia, które wnoszą do wina strukturę oraz gron uprawianych w regionie Acate, które odpowiadają za delikatną owocowość. Nos z wyraźnymi nutami czarnego pieprzu i tymianku na tle owoców leśnych. Po okresie 10 miesiący w beczce z francuskiego dębu wyczuwalne wygładzone taniny cieszące każde podniebienie. Idealny partner do czerwonego mięsa, dziczyzny, desek wędlin i wędzonych serów. Nagroda: GOLD MEDAL – Sommelier Wine Awards.

  • FEUDO ARANCIO TINCHITE FRAPPATO ROSE TERRA SICILIANE IGT WŁOCHY 0,75L

    Feudo Arancio Tinchite Frappato Rose. Wino wytrawne. Różowe wino wyprodukowane z Frappato, jednej z najstarszych odmian winorośli na Sycylii. „Tinchite” w dialekcie sycylijskim oznacza „bogate/hojne”. Nos zachwycający aromatami pelargonii, maliny, jeżyny, poziomki, czarnej porzeczki i owocu granatu. Barwa wiśniowa z fioletowymi niuansami. Idealne jako aperitif, a także znakomicie pasujące do przekąsek, serów, pizzy, sałatek, ryb. Kwasowość 5,5% / cukier resztkowy 9 g/l. [NAGRODY] – Gold Medal – Berliner Wein Trophy, Silver Medal – Mundus Vini, Silver Medal – International, Wine Challenge, Bronze Medal – Decanter.

  • FRANCIS COPPOLA DIAMOND SERIES CHARDONNAY CALIFORNIA USA 0,75L

    Francis Coppola Diamond Series Chardonnay. Wino wytrawne. Diamond Series Chardonnay to bogate, owocowe, krągłe, świeże wino, pochodzące z winnic zlokalizowanych w Kalifornii. W nosie jak i w ustach wyczuwalny ananas, brzoskwinia, limonka, jabłko oraz melon. Idealny partner do kurczaka, owoców morza czy owocowych deserów.

  • FRANCIS COPPOLA DIAMOND SERIES CLARET CABERNET (BLACK LABEL) CALIFORNIA USA 0,75L

    Francis Coppola Diamond Series Claret Cabernet. Wino wytrawne. Claret to termin oryginalnie wymyślony przez Brytyjczyków do opisania win otrzymanych na bazie Cabernet Sauvignon takich jak Bordeaux lub tych wyprodukowanych w podobnym stylu. W smaku oddaje jeżyny, wiśnie i espresso, natomiast nos to aromaty śliwki, porzeczki oraz nuty dymu tytoniowego. Wino rekomendowane przede wszystkim do wołowiny, grillowanej jagnięciny oraz makaronu fettuccini. [NAGRODY] – 90 pkt Wine Enthusiast, Silver Medal – San Francisco, Chronicle Wine Competition, Outstanding Gold – IWSC, Bronze Medal – IWSC.

  • FRANCIS COPPOLA DIAMOND SERIES ZINFANDEL RED LABEL NAPA VALLEY CALIFORNIA USA 0,75L

    Francis Coppola Diamond Series Zinfandel. Wino wytrawne. Wino otrzymane z gron pochodzących z różnych apelacji Kalifornii, które różnią się rodzajem gleby i metodą upraw. Wino dojrzewało 12 miesięcy we francuskim dębie. Nos z kuszącymi aromatami malin, truskawek ,z niuansami tostu i dębu. W smaku solidne, dojrzałe taniny, doskonale komponujące się z dżemową naturą odmiany Zinfandel (jeżyna, śliwka, ale również pieprz i goździki). Znakomite do jagnięciny, żeberek z grilla, risotto. [NAGRODY] * Connoisseur’s Guide California, Bronze Medal – IWSC, Best Buy – Consumer Reports.

  • FURMINT SKIN CONTACT ZAVEC 2022 SŁOWENIA 0,75L

    Furmint Skin Contact Zavec. Wino wytrawne. Jasny, żółto-złoty kolor z zielonymi refleksami. Winogrona zbierane ręcznie. Wino niefiltrowane, dojrzewało na osadzie w beczkach barrique przez 6 miesięcy. Nos aromatyczny, bogaty w nuty mineralne oraz cytrusowe, z zaznaczonym jabłkiem, sianem i lekką nutą pieprzu. W ustach niezwykle świeże, rześkie, o średniej kwasowości, krągłe, z wyczuwalną przyjemną nutą mineralną. Podawać z rybami, drobiem czy pikantnymi potrawami. Serwować w temperaturze 8-10°C.

  • GALEAM MONASTRELL MURVIEDRO ECOLOGICO (ORGANIC) ALICANTE HISZPANIA 0,75L

    Galeam Monastrell. Wino wytrawne. Wino z organicznych upraw w regionie Alicante. Rubinowa barwa. Intensywne owocowe aromaty z niuansem przypraw. W smaku pełne ciała, pozostawiające długi finisz. Znakomite do czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny, serów.

  • GAMZIRI 21 PIROSMANI KHAREBA GRUZJA MEDIUM DRY 0,75L

    Gamziri Pirosmani Medium Dry . Czerwone, półwytrawne wino wyprodukowane i butelkowane w Gruzji. Powstałe z gron Saperavi, uprawianych w gruzińskim regionie Kakchetii. Charakteryzuje się intensywnym, czerwonym kolorem oraz niepowtarzalnym smakiem i aromatem gruzińskich owoców. Podawać w temperaturze: 12-14 °C. Zawartość alk. – 12,0 – 12,5%.

  • GAMZIRI 21 SEPARAVI KHAREBA GRUZJA DRY 0,75L

    Gamziri Separavi Dry. Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane i butelkowane w Gruzji. Ciemne, o kolorze dojrzałego granatu wino, powstałe z gron Saperavi, uprawianych w gruzińskim regionie Kakchetii. Posiada wyjątkowy, szeroko rozbudowany smak suszonych owoców i przypraw. Najlepiej smakuje podawane w towarzystwie mięs w temperaturze: 16-18 °C.

  • GAMZIRI 21 SEPARAVI KHAREBA GRUZJA MEDIUM SWEET 0,75L

    Gamziri Separavi Medium Sweet. Wyprodukowane z gron szczepu Saperavi pochodzących z doliny Alazani w regionie Kakheti. Posiada ciemnoczerwony kolor i pełny, aksamitny smak. Doskonale smakuje w połączeniu z serami, konfiturą, słodyczami i deserami. Podawać w temperaturze 14-15 stopni.

  • GAMZIRI 22 RKATSITELI KHAREBA GRUZJA DRY 0,75L

    Gamziri Rkatsiteli Dry. Wino o jasno bursztynowej barwie, wyprodukowane z gron Rkatsiteli, uprawianych w regionie Kachetii. Zarówno w nosie jak i smaku wyczuwalne są nuty świeżych kwiatów oraz owoców cytrusowych. Doskonale pasuje do owoców morza oraz świeżych sałatek. Serować w temperaturze 12-14°C. Zawartość alk. – 11,5%.

  • GAMZIRI 22 RKATSITELI KHAREBA GRUZJA MEDIUM DRY 0,75L

    Gamziri Rkatsiteli Medium Dry. Wino o jasnym, słomkowym kolorze, powstałe z gron szczepu Rkatsiteli uprawianych w rejonie Kakheti, we wschodniej części Gruzji. Wino o harmonijnym aromacie kwiatów i cytrusów. Ma świeży, przyjemny i bogaty smak. Najlepiej smakuje z owocami morza i świeżymi sałatkami. Serwować w temperaturze 10°C. Zawartość alk. – 10%.

  • GAMZIRI 22 RKATSITELI KHAREBA GRUZJA MEDIUM SWEET 0,75L

    Gamziri Rkatsiteli Medium Sweet. Powstałe z gron szczepu Rkatsiteli pochodzących z doliny Alazani w regionie Kakheti. Wino o słomkowej, delikatnej barwie, posiadające idealnie zbalansowane słodkie nuty owocowe. Doskonale komponuje się z delikatnymi serami, ciastami oraz owocami. Podawać w temperaturze 12-14°C.