Wyświetlanie 129–144 z 322 wyników
-
Gavi Di Gavi – Batasiolo. Wino wytrawne. Jedno z najważniejszych białych wytrawnych win z Piemontu, produkowane wyłącznie w miejscowości Gavi (prowincja Alessandria). Słomkowożółta barwa z zielonymi refleksami. Bukiet z charakterystycznym aromatem świeżych owoców i białych kwiatów. W ustach dobrze zrównoważone z orzeźwiającą kwasowością. Idealne jako aperitif, a także do przystawek i ryb.
-
Giulia Murola Marche. Wino wytrawne. Przykład niezwykłej ekspresji Ribony. Złota barwa. W aromacie wyczuwalne eleganckie nuty mineralne oraz złożone, owocowe nuty skórki mango, białej nektarynki i truskawki. Całość przepleciona niuansami przypraw i orzeźwiającej melisy. Na podniebieniu spójne z aromatami. PRODUKT WYCOFANY Z KATALOGU
-
Grand Arte Alvarino. Wino wytrawne. Finezyjne wino o intensywnym aromacie dojrzałych owoców sadu. Pełne, gładkie i krągłe na podniebieniu ze świeżym, cytrusowym, długim finiszem. Wino dojrzewa w butelkach przez minimum miesiąc po butelkowaniu. Doskonałe jaklo aperitif, a szczególnie polecane do ryb, białego mięsa, zup, sałatek oraz wszelkich lekkich dań.
-
Grand Arte Chardonnay. Wino wytrawne. Bardzo aromatyczne, owocowe, bogate, o perfekcyjnej kwasowości. Znakomita świeżość, przyjemność i trwałość zakończenia. Świetne jako aperitif, do serów, owoców morza i ryb.
-
Grand Arte Touriga Nacional. Wino wytrawne. Wino dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu z Seguin Moreau o poj. 225L przez 6 miesięcy, następnie leżakuje 6 miesiący w butelce. Intensywna czerwona barwa. Wino o urzekającym aromacie owoców oraz kwiatów. Eleganckie w ustach, z delikatnymi, przyjemnymi, bardzo dobrze zrównoważonymi taninami. Znakomite do intensywnych serów lub grillowanych czerwonych mięs.
-
Grantino Doc Vinho Verde. Wino półwytrawne. Grantino Vinho Verde to młode wino wyprodukowane z winogron zbieranych przed osiągnięciem pełnej dojrzałości, dzięki czemu ma lekki i świeży charakter. Słomkowy kolor ze złotymi refleksami, delikatny zapach cytrusów, liczi i kwitnącego drzewa lipy oraz mineralny owocowy finisz tworzą cudownie orzeźwiającą winną kompozycję. Najlepiej smakuje podawane do lekkich dań na bazie ryb, sałat lub jako aperitif.
-
Guidalberto Tenuta San Guido. Wino wytrawne. Drugie wino z posiadłości Tenuta San Guido nazwane na cześć wielkiego przodka obecnego właściciela winnicy. Dojrzewa 12 miesięcy we francuskiej i amerykańskiej dębowej barrique i dodatkowo 3 miesiące w butelce. Bardzo intensywna fioletowa barwa. Nos z długim i trwałym bukietem, w smaku wyróżniająca się struktura i świetna równowaga. [NAGRODY] – 95 pkt Wine Enthusiast.
-
Hazana Blanco Cosecha. Wino wytrawne. Znakomity przykład zachowania równowagi pomiędzy nowoczesnym trendem dążenia do dominacji owocowości w winie a utrzymaniem typowej osobowości regionu Rioja. Bogate, złożone aromaty owoców cytrusowych z dominującą mandarynką oraz niuansem dębu, pochodzącym z fermentacji we francuskiej beczce.
-
Hazana Cosecha Tinto. Wino wytrawne.Wino wytrawne. Hazana w języku hiszpańskim to znane wyczyny hiszpańskich literackich bohaterów, takich jak Rodrigo Diaz de Vivar, którego liczne hazanas w walce z niewiernymi Maurami opisuje poemat o Cydzie („Cantar del mio Cid”). Nos ze zdecydowanym tostem i wanilią. W ustach owocowa słodycz i świetna struktura. Szczep: 100% Tempranillo.
-
Icy Spumante Extra Dry Villa Loren Półwytrawne. Klasyczna biała winifikacja z techniką redukcyjną, fermentacja na czystym moszczu w temperaturze 19-21 °C z wyselekcjonowanymi drożdżami. Druga fermentacja jest przeprowadzana w autoklawie zgodnie z krótką metodą charmat. Słomkowożółty kolor. Przyjemny świeży owocowy smak i egzotyczne zapachy charakteryzują jego zapach. Na podniebieniu jest przyjemnie miękkie i kremowe. Nadaje się jako aperitif, ale także do otworzyć wyrafinowane lunche, zwłaszcza na bazie ryb, jest również nadaje się również na zakończenie posiłku.
-
Il Grigio Chianti Classico Riserva. Wino wytrawne. Do produkcji tego wina używane są dokładnie selekcjonowane, najlepsze grona Sangiovese z winnic Chianti Classico. Wino dojrzewa 24 miesiące w dębie, z czego 20% w małych barrique, a następnie rok w butelce. Głębokorubinowa barwa. Bogaty bukiet z dominacją fiołków i leśnych owoców jagodowych. Wino dobrze zbudowane, z żywymi taninami i dobrą kwasowością. Znakomite do dań na bazie mięsa z sosami, pieczonego gołębia i grillowanego steku. [NAGRODY] – 94 pkt James Suckling, 93 pkt Wine Advocate, 93 pkt Wine Spectator, 93 pkt Wine Enthusiast, 93 pkt Robert Parker, 92 pkt Decanter, 89 pkt I Vini di Veronelli, ***** Decanter, Gambero Rosso, Highly Recommended – Decanter, Best Value – Decanter.
-
Jean Remi Demi Sec Vin Mousseux. Wino musujące półwytrawne. Półwytrawne wino musujące o bogatej owocowej nucie. Świetne jako aperitif oraz do delikatnych dań i deserów. Podawać schłodzone w temperaturze 6oC.
-
Jean-Marc Brocard Chablis. Wino wytrawne. Wino w pełni odzwierciedlające finezję terroir apelacji Chablis. Nos z dominującymi nutami kwiatów oraz owoców cytrusowych. Znakomicie wyważone, oddające mineralność gleby. Dojrzewało 9 miesięcy w kadziach ze stali nierdzewnej. Rekomendowane do owoców morza, tłustych ryb (łosoś, tuńczyk) czy kozich serów. NAGRODY – 88/90 pkt – Stephen Tanzer’s, International Wine Cellar, 87 pkt – Wine Advocate.
-
Jurek Murola Spumante Millesimato. Wino wytrawne. Wino musujące, wytwarzane tradycyjną metodą fermentacji w butelce. Celem winnicy jest propagowanie wspaniałego autochtonicznego szczepu Ribona. Kolor jasny, słomiany. Wyczuwalna intensywna woń kwiatów, która łączy się idealnie z posmakiem drożdży, rogalików i roztopionego masła. W smaku jest świeże i przyjemnie miękkie, eleganckie, o dobrze zbalansowanej kwasowości. Wino dojrzewało 12 miesięcy. Zawartość alkoholu: 12,50. Temperatura podawania: 8/10°C.
-
Kipu Malbec. Wino wytrawne. Intensywne, korzenne, słodkie aromaty z nutami czerwonych owoców oraz kwiatów typu fiołek. W ustach delikatne, aksamitne, świeże, dobrze zbalansowane. Wino z winnic położonych 1 050 m npm z regionu Lujan de Cuyo, gdzie stosuje się wyłącznie uprawy nienaruszające równowagi ekologicznej. Kwasowość 5,4 g/l, cukier resztkowy 1,8 g/l). *Kipu (Quipus/Khipus) to w skrócie pismo węzełkowe używane przez Indian Ameryki Południowej.
-
La Casada Merlot. Wino wytrawne. Eleganckie, dobrze zbudowane wino o rubinowej barwie. Bukiet wyraźny z nutami porzeczki i fiołków. Polecane do gotowanego, pieczonego, grillowanego mięsa. Uniwersalne wino do sprzedaży na kieliszki, na bankiety, imprezy okolicznościowe.