Wyświetlanie 145–160 z 321 wyników

  • LA CASADA TREBBIANO RUBICONE IGT WŁOCHY 1,5L

    La Casada Trebbiano. Wino wytrawne. Jasnożółta barwa z zielonkawymi refleksami. Wino o świeżym, owocowym bukiecie. Doskonałe do przekąsek, sałatek i ryby. Uniwersalne wino do sprzedaży na kieliszki, na bankiety, imprezy okolicznościowe.

  • LA CATEDRAL RIOJA CRIANZA BODEGAS OLARRA 0,75L

    La Catedral Rioja Crianza. Wino wytrawne.Czerwone wino ze szczepów Graciano, Mazuelo, Tempranillo uprawianych w regionie Rioja. Nos bogaty w aromaty czerwonych dojrzałych owoców. W ustach harmonijnie zintegrowane taniny w połączeniu ze smakiem ciemnej śliwki, soczystych owoców wiśni, wanilii i czekolady. Długie, eleganckie zakończenie. Wino polecane do leżakowania. Rekomendowane do dziczyzny, pieczeni i dojrzewających serów. [Nagrody]: International Wine Challenge POINTS 93.

  • LA COMTESSE GRAN VINO DE GUARDA ALBARINO DOHISZPANIA 0,75L

    La Comtesse Gran Vino De Guarda. Wino wytrawne. La Comtesse Pazzo Barrantes zachwyca złożonymi aromatami egzotycznych owoców, takich jak ananas, mango, grejpfrut oraz intensywnością nuty wanilii będącej wynikiem starzenia wina w dębowych beczkach. W smaku eleganckie, kremowe i gładkie, o delikatnej kwasowości, z wyczuwalnymi niuansami owoców cytrusowych, jabłek i karmelu. Współczesne białe wino, które pokazuje wszechstronność Albariño. Winogrona pochodzą z pojedynczej winnicy (Grand Cru) Cacheiro w Dolinie Salnes (Rías Baixas D.O. Galicia). Doskonałe jako towarzysz owoców morza, np. grillowanego homara czy krewetek z oliwą truflową. [NAGRODY] – 99 pkt Proensa, 97 pkt Guia Gourmets, 96 pkt Guide Penin, 96 pkt Tim Atkin, 95 pkt James Suckling.

  • LA VIEILLE FERME BLANC VIN DE FRANCE 0,75L

    La Vieille Ferme Blanc. Wino wytrawne. Jasnożółta barwa z zielonymi refleksami. Nos z zielonymi owocami, pszenicą, orzechami laskowymi, migdałami, gruszką, grejpfrutem i płatkami białych kwiatów. W ustach delikatne, aromatyczne. Wino idealne jako aperitif oraz do wędzonych ryb, kurczaka i potraw kuchni śródziemnomorskiej.

  • LA VIEILLE FERME ROUGE VIN DE FRANCE 0,75L

    La Vieille Ferme Rouge. Wino wytrawne. Lekkie wino pochodzące z winnic położonych na zboczach Mont Ventoux. Głęboka wiśniowa barwa. Nos bogaty w aromaty dojrzałych owoców oraz przypraw. W ustach zaznaczone czerwone owoce, takie jak czarna porzeczka, jeżyna, malina, zakończone finiszem o posmaku toffi i karmelu. Wino rekomendowane jako aperitif oraz do większości potraw.

  • LAS COLINAS DEL EBRO SYRAH/GARNACHA DO TERRA ALTA HISZPANIA 0,75L

    Las Colinas Del Ebro Syrah/Garnacha. Wino wytrawne. Wino wyprodukowane w całości z pierwszego tłoczenia stąd intensywny owocowy aromat i słodka struktura tanin. Skoncentrowane, o dobrym zakończeniu i równowadze. Krótki kontakt (2 miesiące) z francuskim dębem dodaje złożoności. NAGRODY- 87 pkt Wine Advocate

  • LE DIFESE TENUTA SAN GUIDO TOSCANA IGT WŁOCHY (3 WINO SASSICAIA) 0,75L

    Le Difese Tenuta San Guido. Wino wytrawne. Wino dojrzewało 12 miesięcy we francuskich i amerykańskich dębowych barrique. Charakteryzuje się przyjemną strukturą i cudowną świeżością. W ustach przywołuje wspomnienie starej beczki, palonego drewna, czerwonych owoców. Jedno z najlepszych włoskich win.

  • LE TERRE DI SAN LEONARDO VIGNETI DELLE DOLOMITI IGT WŁOCHY 0,75L

    Le Terre Di San Leonardo. Wino wytrawne. 80% wina dojrzewa przez 18 miesięcy w dużych beczkach ze słoweńskiego dębu, a 20% we francuskiej barrique przez co najmniej 6 miesięcy, następnie dodatkowo minimum 6 miesięcy w butelce. Piękna, głęboka rubinowa barwa. Z czasem bogate aromaty alkoholu i soczystych owoców przechodzą w wyraźne nuty dojrzałej śliwki. Wino dobrze wyważone z gorzkawą nutą w zakończeniu. Polecane do potraw z ryżu, makaronu w sosie pomidorowym lub grillowanego mięsa, drobiu, białego mięsa i serów. [NAGRODY] 93 pkt James Suckling 91 pkt Wine Advocate 90 pkt Doctor Wine 90 pkt Veronelli 89 pkt Wine Spectator, Bibenda, Gambero Rosso.

  • LE TERRE DI SAN LEONARDO VIGNETI DELLE DOLOMITI IGT WŁOCHY 1,5L

    Le Terre Di San Leonardo. Wino wytrawne. 80% wina dojrzewa przez 18 miesięcy w dużych beczkach ze słoweńskiego dębu, a 20% we francuskiej barrique przez co najmniej 6 miesięcy, następnie dodatkowo minimum 6 miesięcy w butelce. Piękna, głęboka rubinowa barwa. Z czasem bogate aromaty alkoholu i soczystych owoców przechodzą w wyraźne nuty dojrzałej śliwki. Wino dobrze wyważone z gorzkawą nutą w zakończeniu. Polecane do potraw z ryżu, makaronu w sosie pomidorowym lub grillowanego mięsa, drobiu, białego mięsa i serów. [NAGRODY] 93 pkt James Suckling 91 pkt Wine Advocate 90 pkt Doctor Wine 90 pkt Veronelli 89 pkt Wine Spectator, Bibenda, Gambero Rosso.

  • LIVIO FELLUGA FRIULANO DOC WłOCHY 0,75L

    Livio Felluga Friulano. Wino wytrawne. Dojrzewa na osadzie w kadziach ze stali nierdzewnej przez 6 miesięcy, a następnie co najmniej 2 miesiące w butelce. Nos z miętą, skórką cytrynową, żółtym jabłkiem, tymiankiem, oregano oraz nutami kwiatów pomarańczy, imbiru, szałwii, orzecha włoskiego i glicynii. W smaku eleganckie o przyjemnej kwasowości, z migdałową i ziołową nutą w zakończeniu. Tradycyjny aperitif we Friuli znakomicie pasujący do prosciutto crudo, salami, dań rybnych oraz tłustych serów.

  • LIVIO FELLUGA PINOT GRIGIO COLLI ORIENTALI DEL FRIULI DOC WłOCHY 0,75L

    Livio Felluga Pinot Grigio. Wino wytrawne. Po zakończeniu procesu fermentacji dojrzewa na osadzie w kadziach ze stali nierdzewnej przez 6 miesięcy oraz dodatkowo co najmniej 2 miesiące w butelce. Słomkowożółta barwa. Nos elegancki, złożony, z wyraźnymi nutami jaśminu, magnolii oraz aromatami białej brzoskwini, moreli, skórki pomarańczowej, żółtego jabłka, kantalupa, dzikiej róży i mięty. Na podniebieniu jak i w aromacie wyczuwalna mineralność i przyprawy. Wino pełne ciała, trwałe. Polecane do ryby, przekąsek z mięczaków, risotto i pieczonych warzyw. [NAGRODY] – 91 pkt Wine Spectator, 91 pkt Decanter, 91 pkt Wine&Spirits, 89 pkt Wine Enthusiast, Top 100 – Wine Spectator, Najlepsze Pinot Grigio na Świecie.

  • LIVIO FELLUGA ROSAZZO TERRE ALTE DOC WłOCHY 0,75L

    Livio Felluga Terre Alte . Wino wytrawne. Produkowane od 1981 roku, wino Terre Alte, jest uznawane za jedno z najbardziej prestiżowych białych win we Włoszech. Przez około 10 miesięcy Pinot Bianco i Sauvignon Blanc dojrzewają w tankach ze stali nierdzewnej, a Friulano w małych dębowych beczkach. Po połączeniu kolejne 10 miesięcy spędzają w butelce. Nos intensywny, złożony z przepiękną paletą aromatów począwszy od owoców tropikalnych (mango, marakuja, avocado) poprzez soczyste jabłko, krem waniliowy, pistację, melisę, limoncello, skórkę grejpfruta oraz marcepan. W ustach przywołuje soczystą pulpę z owoców tropikalnych, kremowe nuty, z subtelnym akcentem przypraw i karmelizowanych orzeszków piniowych. Eleganckie wielkie wino do ryby, dań z warzywami, białego mięsa oraz serów. [NAGRODY]: 95 pkt Guida Essenziale ai Vini d’Italia, 4 Vine Shoots, Vitae Super 3 Stars, I Vini di Veronelli.

  • LIVIO FELLUGA SAUVIGNON BLANC COLLI ORIENTALI DEL FRIULI DOC WłOCHY 0,75L

    Livio Felluga Sauvignon Blanc. Wino wytrawne. Tradycyjne wino z Friuli. Dojrzewa na osadzie w kadziach ze stali nierdzewnych przez 6 miesięcy i co najmniej 2 miesiące w butelce. Słomkowa barwa z zielonkawymi refleksami. Bukiet z dominującą marakują, owocami cytrusowymi, lychee, żółtą papryką, bukszpanem, szałwią, a także liściem pomidora, anyżem, kiwi, kandyzowanymi cytrusami i pokrzywą. W smaku orzeźwiające, harmonijne, z długim i trwałym zakończeniem. Znakomite jako aperitif, do szparagów, zup warzywnych, roślin strączkowych i marynowanych ryb. [NAGRODY] – 90 pkt Wine Spectator, 90 pkt Decanter, ** I Vini di Veronelli.

  • LIVIO FELLUGA SHARIS CHARDONNAY RIBOLLA GIALLA IGT DELLE VENEZIE WŁOCHY 0,75L

    Livio Felluga Sharis Chardonnay Ribolla Gialla. Wino wytrawne. Dojrzewa na osadzie w kadziach ze stali nierdzewnych przez 6 miesięcy, a następnie 2 miesiące w butelce. Jasnosłomkowa barwa. Nos owocowy, świeży, z nutami ananasa, cytryny, białej brzoskwini, kopru włoskiego i białych kwiatów. W smaku żywe, o świetnej kwasowości. Długie i trwałe zakończenie z niuansem owoców cytrusowych oraz przypraw. Idealne jako aperitif, a także do szparagów, zup warzywnych, roślin strączkowych i marynowanych ryb.

  • LIVIO FELLUGA VERTIGO MERLOT – CABERNET SAUVIGNON „VENEZIA GIULIA” IGT WłOCHY 0,75L

    Livio Felluga Vertigo. Wino wytrawne. Ciemnowiśniowa barwa z intensywnymi fioletowymi niuansami. Wino dojrzewa w kadziach ze stali nierdzewnej i małych beczkach z dębu francuskiego przez co najmniej 12 miesięcy i minimum 4 miesiące w butelce. Intensywny owocowy bukiet z wiśnią, czerwoną papryką, porzeczką, jeżyną i jagodą, zintegrowany ze słodkimi przyprawami i lukrecją. Taniny zrównoważone z kwasowością. Podawać do pikantnych makaronów, potraw z ryżem, grillowanego lub duszonego czerwonego mięsa, wołowiny, pieczonej wieprzowiny, jagnięciny, koziego mięsa, średnio dojrzałych serów. NAGRODY – 88 pkt Wine&Spirits, 87 pkt Wine Spectator.

  • LO TENGO MALBEC BODEGA NORTON MENDOZA ARGENTYNA 0,75L

    Lo Tengo Malbec. Wino wytrawne. Rubinowa barwa z fioletowymi refleksami. Orzeźwiające aromaty owoców, cynamonu, wiśni, truskawek i suszonych śliwek. Bardzo atrakcyjne, aksamitne w ustach. Świeży i przyjemny finisz. [NAGRODY] – 88 pkt – Wine&Spirits, 87 pkt – Wine Enthusiast, 84 pkt – Wine Spectator.