Wyświetlanie 305–320 z 322 wyników
-
Villa Maria Reserve Pinot Noir. Wino wytrawne. Nos bogaty z aromatami wiśni, czereśni, leśnych owoców oraz przypraw. W smaku złożone, z krągłymi taninami i średnią kwasowością. Do produkcji wykorzystywane są wyłącznie winogrona z ręcznego zbioru. Dojrzewało w beczce około 14 miesięcy.
-
Villa Maria Riesling. Wino wytrawne. Czysty delikatnie kwiatowy bukiet z aromatami słodkich cytrusów, limonki oraz świeżych wiosennych kwiatów. Wino w ustach lekkie dające wyraźną limonkę i mandarynkę z wyśmienitą owocową słodyczą. Przyjemnie wyważone, gwarantujące mineralną nutę, dobrą kwasowość i łagodny odświeżający finisz. Idealne do owoców morza i sałatek. [NAGRODY] – Silver Medal – International, Wine Challenge, Champion Riesling – Air New Zealand Awards, Champion Open White Wine – Air New Zealand Awards
-
Villa Maria Sauvignon Blanc. Wino wytrawne. Winogrona do produkcji tego wina pochodzą z winnic rozmieszczonych w regionie Marlborough. Żywe Sauvignon Blanc atakuje owocowością, dojrzałym agrestem, szparagiem, liściem pomidora, passiflorą, świeżą limonką i aromatami ziół. W ustach intensywne i pełne, z odświeżającą kwasowośccią. Polecane do białego mięsa, ryb i sałatek z łososiem, pomidorem, fasolą i ziemniakami. [NAGRODY] – 90 pkt Wine Spectator, Smart Buy – Wine Spectator Top 10 – Cuisine, Top 50 – National Post, Silver Medal – NZ Inter. Wine Show, Grand Champion – Old Ebbiit Grill Inter., Wines for Oysters.
-
Villa Maria Shiraz. Wino wytrawne. Złożony nos z wyraźnymi owocami jagodowymi, fiołkiem i nutami pieprzu. W smaku przywołujące śliwkę, przyprawy, leśne zioła, zakończone miękkimi taninami. Wino polecane do czerwonego mięsa, dziczyzny oraz serów. [NAGRODY] ***** Winestate, Silver Medal – The New, Zealand International, Wine Show, Top 100 – Liquorland.
-
Villa Maria Single Vineyard Seddon Pinot Noir. Wino wytrawne. Bukiet dojrzałych wiśni i innych czerwonych owoców oraz kwiatów. Wino eleganckie, ułożone, aksamitne dzięki fermentacji malolaktycznej i 14 miesięcy spędzonych we francuskim dębie. [NAGRODY] – Gold Medal – New Zealand, International Wine Show, Pure Gold – Air New Zealand Wine Awards.
-
Villa Maria Single Vineyard Taylors Pass Sauvignon Blanc. Wino wytrawne. Wino z organicznej winnicy położonej na południowym stoku wzgórza, ponad rzeką Awatere. Wyraźne aromaty limonki oraz marakui przeplecione nutami zielonego groszku i agrestu. To wino zachwyci każdego.
-
Vino De Calidad Blanco Bib 3L. Wino wytrawne. Nos z mineralnymi nutami oraz delikatnym tchnieniem płatków róży. W smaku dobrze zbudowane z wyczuwalnymi nutami ziołowymi i owocami tropikalnymi. Rekomendowane do owoców morza, serów, drobiu, zup, sałat i białego mięsa.
-
Vore Murola Pecorino. Wino wytrawne. Piękny słomiany kolor z zielonkawymi niuansami. Nos charakteryzujący się intensywnością i złożonością, nasycony delikatnymi, kwiatowymi nutami jaśminu, lipy, kwiatu pomarańczy i limonki, z zaznaczonym egzotycznym akcentem. W smaku dobrze zrównoważone, miękkie, ale jednocześnie świeże, o dobrej strukturze z finezyjnym finiszem. Wino dojrzewało 6 miesięcy. Zawartość alkoholu: 13%. Temperatura podawania: 10/12°C.
-
Gruner Veltliner Lossterrassen. Wino wytrawne. Bardzo świeże, owocowe wino bogate w aromaty ananasa i grejpfruta. Pełne ciała, o przyjemnej kwasowości z długim zakończeniem. Nadaje się do picia od razu lub do przechowywania przez kolejne 3 lata. Idealny towarzysz do tradycyjnych austriackich potraw. Znakomity do wieprzowiny, kurczaka oraz kuchni włoskiej i azjatyckiej. [NAGRODY] – 90 pkt Wine Spectator, Top 100 – Wine Spectator
-
Gruner Veltliner Weinzierlberg. Wino wytrawne. Wino ze spontanicznym aromatem zielonego banana i owoców cytrusowych. Bardzo delikatne, pełne ciała, o długim finiszu. Nadaje się do picia w ciągu 2 lat lub do przechowywania przez najbliższe 4-6 lat. Rekomendowane do potraw kuchni austriackiej jak również do dań kuchni azjatyckiej. Doskonałe do makaronów, wieprzowiny i kurczaka. [NAGRODY] – 91 pkt Wine Enthusiast, 90 pkt Falstaff, 16 pkt Gaultmillau.
-
Riesling Steinterrassen. Wino wytrawne. Klasyczny, o dobrej strukturze Riesling z mineralnym posmakiem. Nos bogaty w aromaty moreli i brzoskwini. Do picia w ciągu 3 lat lub do dalszego przechowywania przez najbliższe 10 lat. Idealny do grillowanych przekąsek, smażonych ryb i pieczonych potraw.
-
Weston Chardonnay. Wino wytrawne. Nos z wyrazistymi aromatami dojrzałego melona, świeżego grejpfruta i niuansami gruszki. W ustach spójne z aromatami wyczuwalnymi na podniebieniu, harmonijne, z orzeźwiającą kwasowością. Idealny towarzysz śródziemnomorskich przystawek, piersi kurczaka, warzyw z grilla i pstrąga.
-
Weston Zinfandel. Wino wytrawne. W aromacie wyczuwalne nuty ziół, dzikiej róży, lukrecji, goździków, cynamonu i pieprzu. W ustach przyjemna, zrównoważona kwasowość oraz owocowa, dżemowa słodycz jeżyn, borówek, śliwek i wiśni połączona z delikatnymi taninami. Podawać z pizzą, burgerami, makaronem w sosie pomidorowym, pieczonym drobiem, grillowanym mięsem – zwłaszcza wołowiną.
-
Zafrico Pinotage. Wino wytrawne. Wino wytrawne bogate w aromaty czerwonych owoców i śliwki z mineralnymi nutami i tchnieniem banana. Znakomita równowaga między delikatnym dębem i aksamitnymi taninami. Rekomendowane jako aperitif a także do przekąsek, mięsa, dań z makaronem. Zalecana temperatura podawania 15-16oC.
-
Zafrico Red Semi-dry. Wino półwytrawne. Czerwone, półwytrawne wino przepełnione aromatem świeżych aromatów śliwki, jeżyny i figi z subtelną nutą korzennych przypraw. Dobrze zbudowane, z przyjemnym zakończeniem. Zalecana temperatura podawania 16-18oC.
-
Zafrico Red Semi-sweet. Wino półsłodkie. Piękna rubinowa barwa. Nos przywołujący aromat świeżych owoców, takich jak śliwka, jeżyna i figa, z delikatnymi ziołowymi nutami. Dobrze zbudowane, słodkie taniny, z przyjemnym zakończeniem. Zalecana temperatura podawania 16-18°C.