Wyświetlanie 305–320 z 394 wyników
-

Reserva Da Familia. Wino wytrawne. Portugalskie wino, które dojrzewało 4 miesiące we francuskiej dębowej beczce. Nos z aromatem leśnych owoców i przypraw z delikatnym niuansem czekolady. Dobrze zbudowane, delikatnymi taninami. Pozostawia bardzo aksamitny posmak. Idealny partner do pieczonej jagnięciny, pikantnych mięs i delikatnych serów.
-

Cotes Du Rhone Reserve-Perrin. Wino wytrawne. Nos z aromatem karmelu i przypraw połączony z ciemnymi owocami jagodowymi. W smaku pełne i treściwe, z przyjemnymi taninami i dobrym zakończeniem. Wino znakomite do grillowanego mięsa, drobiu, potraw kuchni śródziemnomorskiej i prowansalskiej. NAGRODY – 87 pkt – Wine Advocate
-

Retro Primitivo di Manduria. Wino wytrawne. Intensywna purpurowa barwa, która wraz z wiekiem przechodzi w bursztynową. W ustach przede wszystkim suszona śliwka z nutami tytoniu i kawy. Wino o bardzo solidnej strukturze, która wynika z podwyższonej zawartości alkoholu. Znakomicie zachowana równowaga między delikatnymi taninami a kwasowością. Idealna pozycja do pieczonego czy grillowanego mięsa, dziczyzny, dojrzewających serów. Kwasowość 6,1g/l, cukier resztkowy 8 g/l.
-

Wino półsłodkie. Wino tłuste a jednocześnie rześkie, z wyczuwalnlnymi owocami: żółta brzoskwinia, nuta melona i dymno-słony brioche.
Soczyste na podniebieniu, harmonijne o delikatnej strukturze, w ustach pojawia się gruszka i melon i zioła (bazylia, mięta).
-

Riesling Classic Rudolf Muller. Wino wytrawne. Wytrawny Riesling o bardzo świeżym owocowym bukiecie z brzoskwinią, morelą, zielonym jabłkiem. W smaku mineralny, pozostawiający długie zakończenie. Rekomendowany do sałat, warzyw zwłaszcza do szparagów oraz białego mięsa, ryb i drobiu. Podawać w temperaturze 6C.
Produkt niedostępny.
-

Wino wytrawne. Riesling Ex Passione zachwyca swoim elegancko suchym stylem oraz delikatną równowagą między kwasowością owocową a mineralnymi nutami. Wyprodukowane z ręcznie zbieranych winogron Riesling. To wino wnosi do Twojego kieliszka niepowtarzalny europejski urok Starego Świata. Idealne na smakowitą kolację, to białe wino doskonale pasuje do zapiekanki dyniowej oraz zupy porowej i przekształca każde danie w ucztę.
-

Riesling Kabinett Rudolf Muller. Wino półsłodkie. Rudolf Müller Kabinett wyprodukowany jest z dojrzałych gron Riesling, rosnących w Dolinie Mozeli. Winogrona te pozostają dłużej na krzaku w porównaniu z innymi odmianami, zyskując nazwę „Kabinett”. Wino oddaje aromaty dojrzałych jabłek, gruszek, brzoskwini oraz owoców cytrusowych. Jego lekka słodycz doskonale pasuje do dojrzewających serów, cielęciny w kremowych sosach, owoców morza czy kurczaka.
-

Wino półwytrawne. Znakomite białe wino stworzone w 100% ze szczepu Riesling. Subtelny zapach zielonych owoców współgra
z nutami mineralnymi. Znakomicie sprawdzi się jako aperitif lub do dowolnych potraw z białych mięs, które zawierają nutę słodyczy
i pikanterii, jak na przykład potrawy z kuchni azjatyckiej.
-

Riesling Spatlese Rudolf Muller . Wino półsłodkie. Rudolf Müller Spätlese wyprodukowany jest ze szczepu Riesling, pochodzącego z późnego zbioru w Dolinie Mozeli. Grona pozostają na krzaku do późnej jesieni kiedy są na tyle dojrzałe, że dają bogate, pełne ciała białe wino przepełnione aromatami gruszki, moreli, brzoskwini, owoców cytrusowych wzbogaconymi kwiatowo-mineralnymi nutami. Wino polecane do dań kuchni azjatyckiej oraz serów.
-

Rosso Piceno Murola. Wino wytrawne. W aromacie wyczuwalne czyste, gładkie akcenty dojrzałej wiśni, przeplecione subtelnymi nutami czarnych porzeczek. W ustach przyjemne, miękkie i soczyste, z długim orzeźwiającym finiszem.
-

Rotari Blanc De Blancs Extra Brut. Wino wytrawne musujące. Eleganckie, gładkie i trwałe perlage. Kolor jasnosłomkowy. W nosie wyraźne aromaty dojrzałych owoców, jabłek i ananasa, wynikających z dużej różnicy temperatur podczas dojrzewania winogron. Nuty suszonych owoców, orzechów laskowych i skórki chleba uzupełniają bukiet. Smak dobrze wyważony, spójny z aromatami, z wytrawnym mineralnym tchnieniem i długim finiszem. Towarzysz surówek, krewetek, ostryg, bogatych dań rybnych i lekkich dań mięsnych.
-

Rotari Reserva D’Oro Brut. Wino wytrawne musujące. Wino wyprodukowane znaną od 400 lat we Włoszech „metodo classico”, z drugą fermentacją w butelce, dojrzewające na osadzie co najmniej 36 miesięcy. Nos intensywny, elegancki, złożony. W smaku wytrawne, pełne, z dominującymi nutami dojrzałych owoców cytrusowych, gruszki i delikatną mineralnością. Dobrze zbudowane z wyraźnymi bąbelkami. Doskonały aperitif, a także partner do każdej potrawy. Kwasowość 6,2% / cukier resztkowy 8 g/l. [NAGRODY] – Gold Medal – Mundus Vini.
-

Rudolf Muller Dornfelder Rose. Półsłodkie różowe wino (Lieblich). Eleganckie, lekko słodkie wino ze szczepu Dornfelder o jasnoróżowym kolorze. W aromacie urzekający, intensywny owocowy bukiet. W ustach krągłe z wyczuwalnym posmakiem truskawek, malin, poziomek i czerwonej porzeczki. Mocno schłodzone rewelacyjne jako aperitif, do lekkich sałat z dodatkiem truskawek i malin oraz deserów na bazie czerwonych owoców.
-

Rudolf Muller Silvaner Eiswein. Słodkie białe wino lodowe, wyprodukowane z naturalnie przemrożonych gron szczepu Silvaner. Bardzo jasna, słomkowa barwa ze złotymi refleksami. W aromacie intensywne, z wyczuwalnymi nutami białych kwiatów, kandyzowanych cytrusów i suszonych owoców. Na podniebieniu miodowo-owocowe, z wyraźnym smakiem dojrzałego jabłka, kandyzowanej cytryny, suszonej moreli i figi. Podawać schłodzone do temperatury 6-8 stopni. Idealny towarzysz jasnych deserów z białą czekoladą, lodami i suszonymi owocami.
-

Chianti Classico San Felice. Wino wytrawne.Klasyczne Chianti Classico znane z bogactwa aromatów. Zastosowano tradycyjny proces fermentacji, średniej długości czas maceracji i 12 miesięczny okres dojrzewania w wielkich beczkach z dębu slawońskiego. Rubinowa barwa. Nos z wyczuwalną wiśnią, maliną i słodkimi fiołkami. W smaku wytrawne, z subtelnymi taninami i świeżą kwasowością. Podawać do przystawek, dań na bazie czerwonych mięs i serów. [NAGRODY] – 94 pkt Wine Spectator, 90 pkt Robert Parker, 91 pkt James Suckling, 90 pkt. Falstaff, 88 pkt Wine Advocate, Best Value – Decanter, Wine Spectator „Top 100 Wines of 2018”.
-

Perolla Vermentino Igt Toscana San Felice. Wino wytrawne. Wino wyprodukowane z tradycyjnego szczepu w regionie Maremma – Vermentino – dojrzewającego na wzgórzach posiadłości Perolla z łagodnym wpływem Morza Śródziemnego. Zbiór ręczny, maceracja w temperaturze 8°C przez 24 godziny, poddane chłodnej fermentacji. Dojrzewanie odbywa się na osadzie (sur lie) przez około miesiąc, potem wino jest filtrowane i dojrzewa w butelce jeszcze przez 2 lata. Słomkowa barwa. W nosie wyczuwalny grejpfrut, białe kwiaty i świeżo skoszona trawa. Orzeźwiające na podniebieniu z lekko cytrusowym zakończeniem. Doskonałe jako aperitif. Rekomendowane również jako towarzysz lekkiej pasty, dań z ryżem i rybą. Kwasowość 5,8 G/L, cukier resztkowy 0,5 G/L. NAGRODY: James Suckling.com (2017) 91/100, Wine Spectator, U.S.A. (2017) 88/100, James Suckling.com (2016) 90/100, James Suckling.com (2015) 90/100, Robert Parker, U.S.A. (2013) 86/100, Wine Spectator, USA (2010) 90/100