Wyświetlanie 65–80 z 310 wyników
-
Charles Mignon Cuvee Comte De Marne Grand Cru Rose. Ręcznie zbierane winogrona z najlepszych winnic sklasyfikowanych jako Grand Cru Montagne de Reims i Cote des Blancs. Szampan dojrzewał 48 miesięcy. Różowy kolor. Aromat czerwonych owoców, takich jak wiśnia i porzeczka. Delikatnie wyczuwalne masło i tosty. W smaku bogate i doskonale zrównoważone. Perfekcyjny gastronomiczny szampan, pasujący do wyrafinowanych dań. Serwować w temperaturze 8-10°C. Nagrody: 95 pkt. CWWSC, 92 pkt. Wine Enthusiast, 90 pkt. James Suckling, 92 pkt. Wine&Spirits, 93 pkt. Gilbert&Gaillard.
-
Chateau Bonnet Blanc. Wino wytrawne. Wino dojrzewa 4 miesiące w kadziach na osadzie. Oddaje swoją osobowość poprzez intensywne aromaty grejpfruta, bukszpanu i kwiatu akacji. Pozostawia długie zakończenie z owocami cytrusowymi oraz żółtą brzoskwinią. Wino już do picia, świetne do ryb, skorupiaków i letnich sałatek. Nagrody: 86 pkt Wine Spectator, 86 pkt Wine Enthusiast, Gold Medal – International Wine Challenge, Silver Medal – Concours Mondial Du Sauvignon, Silver Medal – Los Angeles International Wine&Spirits Awards, Bronze Medal – Decanter World Wine Awards
-
Chateau Bonnet Reserve Rouge. Wino wytrawne. Wino dojrzewa przez 12 miesięcy w dębowej beczce, z czego 25% w nowej. Nos to bogactwo owoców z eleganckimi niuansami dębu, przypraw i dymu tytoniowego. W smaku wyczuwalne dojrzałe dzikie owoce, mokka, wanilia oraz lukrecja. Wino z potencjałem starzenia. Znakomite do dań z ciężkimi sosami i twardych serów. [NAGRODY] – 88 pkt Wine Spectator, 7.5/10 – Fleurs Des Vins Guide 14/20 – Gault&Millau Guide.
-
Chateau Bonnet Rose. Wino wytrawne. Jasnoróżowa barwa. Bogaty aromat czerwonych owoców (wiśnia, truskawka, malina, czarna porzeczka) z delikatnymi nutami owocowego ciasta. Średnia kwasowość. Finisz długi, odświeżający. Wino szczególnie rekomendowane do dań kuchni śródziemnomorskiej. NAGRODY: Najlepsze Różowe Wino – Wine&Spirits (Warszawa), Best Of Glass (Gold) – Varldens Viner, Gold Medal – Concours Mondial De Bruxelles, Gold Medal – Le Mondial Du Rose, Silver Medal – International Wine Challenge.
-
Chateau Bonnet Rouge. Wino wytrawne. Nos w pierwszym momencie bogaty w aromaty ciemnej wiśni i dojrzałych truskawek, następnie dołączają nuty czarnej porzeczki, fiołków oraz tostu. Wino obfite w owocowość, ale zrównoważone, o dobrej strukturze. Czysta przyjemność! Znakomite do bogatej gamy potraw. Nadaje się do starzenia przez co najmniej kolejne 10 lat. NAGRODY: 88 pkt – Vin Vino Life Unfiltered.
-
Chateau De Beaucastel. Wino wytrawne. Wielkie wino wyprodukowane z trzynastu odmian winogron uprawianych na obszarze 70-u hektarów organicznej winnicy. Dojrzewa przez rok w wielkich dębowych beczkach (40 hl) oraz dodatkowo 12 miesięcy w butelce. Ciemnoczerwona barwa. Nos z czerwonymi owocami, skórą, truflami, piżmem, cygarem. Mniej „zwierzęce” niż tradycyjne młode Beaucastel. Wino polecane do dziczyzny, potraw z truflami, grzybami, czerwonym mięsem. NAGRODY – 97 pkt – Wine Spectator, 96 pkt – Wine Advocate, TOP 100 – Wine Spectator.
-
Chateau De Pez. Wino wytrawne. Wino przez 12 miesięcy dojrzewa w dębowej beczce (40% w nowej). Znakomita ciemna barwa. Aromaty owocowo-kwiatowe połączone z grillowanymi i tostowymi nutami drewna. W smaku krągłe i delikatne. Miękkie taniny, o dobrej trwałości. Polecane do czerwonego mięsa, dziczyzny i serów. NAGRODY: 90 pkt – Wine&Spirits, 18/20 – Jacques Dupont, 17 – Vinum
-
Chateau Francs-Bories. Wino wytrawne. Wino wyprodukowane z kupażu szczepów Merlot, Cabernet Sauvignon z dodatkiem Cabernet Franc, z terroir słynącego z ziem o dużej zawartości krzemionkowego piasku oraz gliny. Wino przyjemne, charakteryzujące się soczystą owocowością, głębią aromatów czerwonej i czarnej porzeczki oraz dojrzałych owoców leśnych. W smaku spójne z aromatami, z wyczuwalnymi łagodnymi taninami oraz zrównoważoną kwasowością. Polecane do większości dań, w tym głównie do potraw z czerwonym mięsem i desek serów. [NAGRODY]: Gold Medal – Bourg, Silver Medal – Concours des Vins d’Aquitaine.
-
Chateau La Louviere Blanc. Wino wytrawne. Wino dojrzewa 12 miesięcy w dębowej beczce, z czego 50% w nowej. Jasnozielona szata. Intensywne aromaty egzotycznych i cytrusowych owoców, białej brzoskwini, z nutami miodu. W ustach mocne, z dużą ilością dojrzałych owoców, jak również elementami maślanymi i tostowymi. Zasługuje na status „cru classe”. Do picia jako młode ze względu na swoją owocowość i żywy charakter lub za 5-7 lat dla koneserów. [NAGRODY] – 90 pkt Wine Spectator, 89 pkt Wine Advocate, 89 pkt Gilbert&Gaillard Guide, 88 pkt Parker Selection, 17.5 – Decanter, 16.5 – Gault&Millau Guide
-
Chateau La Louviere Rouge. Wino wytrawne. Wino z flagowej posiadłości Andre Lurtona dojrzewające 12 miesięcy w dębowej beczce, z czego 50-75% w nowej. Nos harmonijny, złożony, łączący aromaty śliwki, orzecha laskowego, kandyzowanych owoców z leśnymi nutami i dodatkiem wanilii oraz tytoniu. W smaku obfite i delikatne z taninami nadal trochę ostrymi, ale nie agresywnymi. Znakomite do dziczyzny i serów. [NAGRODY] – 94 pkt Wine Enthusiast, 91 pkt Markus Del Monego, 87-89 pkt Gault&Millau Guide, 86-89 pkt Wine Magazine, 86-89 pkt Gilbert&Gaillard Guide, 84-86 pkt Wine Spectator.
-
Chateau Le Loup. Wino wytrawne. Dojrzewa we francuskim dębie. Przepełnione owocowością, z eleganckimi taninami i dobrą koncentracją. Pozostawia długi finisz. Wino rekomendowane do czerwonego mięsa (szczególnie do pieczeni z jagnięciny), a także do pieczonego drobiu. [NAGRODY]: Commended – Guide Hachette, Silver Medal – Concours Mondial de Bruxelles, Bronze Medal – Concours des Vins d’Aquitaine.
-
Chateau Moulin De Bel Air Medoc. Wino wytrawne. Głęboka czerwono-fioletowa barwa. Wino dojrzewało 12 miesięcy w dębowych beczkach, przechodziło fermentację malolaktyczną. W aromacie owocowe z wyraźną nutą wiśni, jagody oraz owoców cytrusowych. W okresie starzenia wyłaniają się nuty orzechów laskowych. W ustach bogate z eleganckim finiszem.
-
Chateau Pithivier. Wino wytrawne. Wspaniały, bardzo owocowy Claret (czerwone wytrawne wino z Bordeaux). W smaku niuanse jeżyny, wiśni i espresso, z odrobiną korzennej nuty w zakończeniu. Nos również pełny aromatów owocowych z przewagą porzeczki oraz nutą dymu tytoniowego. Znakomite jako aperitif, do wędlin, dań bufetowych czy na piknik. Przykład podstawowego wina z Bordeaux, które świetnie konkuruje z winami z Nowego Świata w kategorii stosunek jakości do ceny. [NAGRODY]: Selectionne Paar – Le Guide, Hachette de Vins.
-
Chianti Pattini. Wino wytrawne. Jasny rubinowy kolor. Intnsywny owocowy bukiet z dominacją czerwonej wiśni, dzikich jagód oraz fiołka. W ustach pełne, krągłe i eleganckimi miękkimi taninami. Doskonale sprawdzi się do klasycznych dań kuchni włoskiej, takich jak pizza, lasagne, makarony oraz serów i dań z intensywnością przypraw.
-
Collezione Falceri Riondo Prosecco Brut. Wino wytrawne. Świeże, rewelacyjne owocowe Prosecco. Przywołuje wspomnienie soczystego jabłka, gruszki oraz kwiatu akacji. Rewelacyjne jako aperitif, do włoskiej szynki, przekąsek czy owoców. Na każdą okazję.
-
Collezione Falceri Riondo Prosecco Extra Dry. Wino musujące półwytrawne. Świeże, rewelacyjne owocowe Prosecco.Przywołuje wspomnienie słodkiego, soczystego jabłka, gruszki oraz kwiatu akacji. W smaku bliżej wina półwytrawnego aniżeli półsłodkiego (cukier resztkowy: 14g/l). Rewelacyjne jako aperitif, do włoskiej szynki, przekąsek czy owoców. Na każdą okazję.