Wyświetlanie 257–272 z 322 wyników

  • RUDOLF MULLER SILVANER EISWEIN 0,375L

    Rudolf Muller Silvaner Eiswein. Słodkie białe wino lodowe, wyprodukowane z naturalnie przemrożonych gron szczepu Silvaner. Bardzo jasna, słomkowa barwa ze złotymi refleksami. W aromacie intensywne, z wyczuwalnymi nutami białych kwiatów, kandyzowanych cytrusów i suszonych owoców. Na podniebieniu miodowo-owocowe, z wyraźnym smakiem dojrzałego jabłka, kandyzowanej cytryny, suszonej moreli i figi. Podawać schłodzone do temperatury 6-8 stopni. Idealny towarzysz jasnych deserów z białą czekoladą, lodami i suszonymi owocami.

  • SAN FELICE CHIANTI CLASSICO DOCG WłOCHY 0,75L

    Chianti Classico San Felice. Wino wytrawne.Klasyczne Chianti Classico znane z bogactwa aromatów. Zastosowano tradycyjny proces fermentacji, średniej długości czas maceracji i 12 miesięczny okres dojrzewania w wielkich beczkach z dębu slawońskiego. Rubinowa barwa. Nos z wyczuwalną wiśnią, maliną i słodkimi fiołkami. W smaku wytrawne, z subtelnymi taninami i świeżą kwasowością. Podawać do przystawek, dań na bazie czerwonych mięs i serów. [NAGRODY] – 94 pkt Wine Spectator, 90 pkt Robert Parker, 91 pkt James Suckling, 90 pkt. Falstaff, 88 pkt Wine Advocate, Best Value – Decanter, Wine Spectator „Top 100 Wines of 2018”.

  • SAN FELICE PEROLLA VERMENTINO TOSCANA IGT WŁOCHY 0,75L

    Perolla Vermentino Igt Toscana San Felice. Wino wytrawne. Wino wyprodukowane z tradycyjnego szczepu w regionie Maremma – Vermentino – dojrzewającego na wzgórzach posiadłości Perolla z łagodnym wpływem Morza Śródziemnego. Zbiór ręczny, maceracja w temperaturze 8°C przez 24 godziny, poddane chłodnej fermentacji. Dojrzewanie odbywa się na osadzie (sur lie) przez około miesiąc, potem wino jest filtrowane i dojrzewa w butelce jeszcze przez 2 lata. Słomkowa barwa. W nosie wyczuwalny grejpfrut, białe kwiaty i świeżo skoszona trawa. Orzeźwiające na podniebieniu z lekko cytrusowym zakończeniem. Doskonałe jako aperitif. Rekomendowane również jako towarzysz lekkiej pasty, dań z ryżem i rybą. Kwasowość 5,8 G/L, cukier resztkowy 0,5 G/L. NAGRODY: James Suckling.com (2017) 91/100, Wine Spectator, U.S.A. (2017) 88/100, James Suckling.com (2016) 90/100, James Suckling.com (2015) 90/100, Robert Parker, U.S.A. (2013) 86/100, Wine Spectator, USA (2010) 90/100

  • SAN FELICE VIGORELLO ’17/18 TOSCANA IGT WŁOCHY 0,75L

    Vigorello San Felice Toscana. Wino wytrawne. Vigorello było pierwszym z nowej generacji win toskańskich, które z czasem stały się supertoskanami. Wyprodukowane po raz pierwszy w 1968 roku całkowicie z odmiany Sangiovese, a w miarę upływu czasu stopniowo wzbogacane szczepem Cabernet Sauvignon i Merlot. Dojrzewa 20 miesięcy w barrique z francuskiego dębu, a następnie 8-10 miesięcy w butelce. W ustach pełne, ciepłe, z pełnymi wyrazu taninami i delikatną nutą wanilii. Rekomendowane do potraw z grilla, pieczeni, dzikiego ptactwa, jagnięciny i twardych serów. [NAGRODY] – 93 pkt – Robert Parker, 91 pkt Wine Spectator, 94 pkt James Suckling, 90 pkt I Vini di Veronelli, Gambero Rosso.

  • SAN LEONARDO ’17 VIGNETI DELLE DOLOMITI IGT WŁOCHY 0,75L

    San Leonardo. Wino wytrawne. Wino dojrzewa w nowych i używanych francuskich barrique przez 24 miesiące i następnie rok w butelce. Intensywna rubinowa barwa z granatowymi refleksami. Wino o niesamowitym, intensywnym nosie, z nutami papryki i leśnych owoców jagodowych na tle aromatu wanilii. W ustach pełne, ciepłe, imponujące, krągłe. Duma winnicy Tenuta San Leonardo. Idealny partner do potraw z czerwonego mięsa, drobiu, pieczeni, duszonego mięsa, dziczyzny i dojrzałych serów. [NAGRODY] – 92 pkt Veronelli, 91 pkt – Doctor Wine, Bibenda, Gambero Rosso.

  • SANCERRE SKIN MMXIX ’19 VIN DE FRANCE 0,75L

    Sancerre Skin Mmxix. Wino wytrawne. Winogrona fermentowane w całości przez 11 miesięcy w amforach z terrakoty toskańskiej bez dodatku siarczynów. Wino żywe i autentyczne odzwierciedlające zachowanie pełnego szacunku do kultury uprawy ziemi oraz naturalnego rytmu biologicznego. Z certyfikatem wina organicznego i biodynamicznego. Pasuje jako dodatek do sushi, risotto z truflami i serów. Wino dla koneserów, wyprodukowano tylko 901 butelek.

  • SANGRIA ORIGINAL ESPANOL 1,5L

    Sangria Original Espanol. Czerwone Słodkie. Doskonale znany, tradycyjnie hiszpański, słodki smak przywołujący wspomnienie lata. Powstała na bazie czerwonego wina wyborna Sangria, wzbogacona świeżością cytryny i pomarańczy w pełni oddaje swój charakter podana latem z lodem i cząstkami świeżych owoców, zimą zaś w formie grzańca z dodatkiem goździków, cynamonu i ulubionych przypraw korzennych. Podawać w temperaturze 12-14°C

  • SI.02

    SANTIANO CABERNET SAUVIGNON CENTRAL VALLEY CHILE 18,7cl

    Santiano Cabernet Sauvignon. Wino wytrawne. Aromatowi przypraw z czasem towarzyszą nuty dojrzałej czarnej porzeczki i jeżyn oraz delikatne tchnienie mięty. Wino pełne ciała, świeże, o dobrej strukturze i wyraźnych taninach. Akcenty mięty zaznaczone w trwałym zakończeniu. Zalecana temperatura podawania 16 – 18°C. Wino znakomite do grillowanych potraw, steków i Chili con Carne. Szczep: Cabernet Sauvignon.

  • SI.01

    SANTIANO CHARDONNAY CENTRAL VALLEY CHILE 18,7cl

    Santiano Chardonnay. Wino wytrawne. Jasnożółta barwa z zielonymi refleksami. Nos o eleganckim, świeżym charakterze łączy się z nutami grejpfruta, gruszki, kwiatowymi akcentami oraz elementami owoców tropikalnych takich jak ananas. Zalecana temperatura podawania 9 -11°C. Wino znakomite do drobiu, ryby i owoców morza. Szczep: Chardonnay.

  • GU.01

    SASSICAIA D.O.C. BOLGHERI SASSICAIA WŁOCHY 75cl

    Sassicaia. Wino wytrawne. Jeden z najlepszych supertoskanów na świecie. Dojrzewał 24 miesiące w beczce barrique z francuskiego dębu i dodatkowo 6 miesięcy w butelce. Wino o intensywnej rubinowej barwie. Złożony i bardzo elegancki nos w otoczeniu nut czerwonych owoców. W ustach pełne, dobrze zbudowane, niezwykle harmonijne, z potencjałem starzenia przez wiele lat. [NAGRODY] – 97 pkt Wine Enthusiast, 97+ pkt Wine Advocate, 97 pkt Decanter Magazine, 96 pkt Wine Spectator.

  • SECRET COAST SAUVIGNON BLANC MARLBOROUGH NOWA ZELANDIA 0,75L

    Secret Coast Sauvignon Blanc. Wino wytrawne. Winogrona zbierane z kilku winnic w Marlborough w momencie osiągnięcia odpowiedniego poziomu dojrzałości. Po zbiorze starannie wyselekcjonowane. Fermentacja odbywała się w zbiornikach ze stali nierdzewnej o kontrolowanej temperaturze zachowując w ten sposób intensywne, owocowe aromaty szczepu Sauvignon Blanc oraz charakter terroir Marlborough. Orzeźwiający Sauvignon Blanc z nutą agrestu i cytrusów oraz z wyczuwalną mineralnością i długim finiszem na podniebieniu.

  • SERICIS MONASTRELL CEPAS VIEJAS VEGAN MURVIEDRO ALICANTE HISZPANIA 0,75L

    Sericis Monastrell. Wino wytrawne. Wino dojrzewało co najmniej 12 miesięcy we francuskim dębie. Mocne, eleganckie aromaty dojrzałych owoców z nutą tostów. Pełne ciała, złożone, z dojrzałymi taninami i tostem w zakończeniu. Pasuje do czerwonego mięsa, dziczyzny, gulaszu, potraw w pikantnych sosach, serów. Nagrody: Harpers Wine Stars 2022 – 5 stars.

  • SOLAGNA MUROLA PASSERINA WŁOCHY 0,75L

    Solagna Murola Passerina. Wino wytrawne. Nos o delikatnym aromacie dojrzałych białych owoców, z kwiatowym akcentem jaśminu i czarnego bzu. Na podniebieniu wytrwane, pełne, miękkie i jednocześnie orzeźwiające. Odznacza się dobrą strukturą oraz wyrafinowanym, intensywnym smakiem długo pozostającym w ustach.

  • SO.02

    SOTERO PINTADO VINAS PREFILOXERICAS ’17 HISZPANIA 0,75L

    Czerwone wino wytrawne. Wyjątkowe wino, które powstało z winogron pochodzących z winnic starszych niż 122 lata – około 150 lat (winnic sprzed okresu filoksery – plagi mszyc, która drugiej połowie XIX wieku praktycznie doszczętnie zrujnowała winnice w całej Europie). 100% grona Tempranillo, zbierane ręcznie, starzone przez 18 miesięcy w beczce. W nosie jest intensywne i bogate, podkreślając dojrzałe czerwone i czarne owoce takie jak sliwki, wiśnie, jeżyny, figi z nutami skóry, lukrecji i pastrami. Bardzo wysoko oceniane przez konsumentów (ocena 4.5 na Vivino). Wspaniała propozycja na wyjątkowy wieczór lub prezent.

  • SOTERO TOTEM VINAS PREFILOXERICAS ’18 HISZPANIA 0,75L

    Wino wytrawne. Czerwone wino wytrawne. Wyjątkowe wino, które powstało z winogron pochodzących z winni starszych niż 100 lat (sprzed filoksery – plagi mszyc, która drugiej połowie
    XIX wieku praktycznie doszczętnie zrujnowała winnice w całej Europie). 100% Tempranillo, starzone przez 8 miesięcy w beczce. W nosie jest intensywne i bogate, podkreślając dojrzałe czerwone i czarne owoce nutami skóry i lukrecji. Nazwa wina nie jest przypadkowa – „Totem reprezentuje filary, tradycję i wartości społeczeństwa, symbolizując ochronę przed złem i zagrożeniami. Jakby to była siła totemiczna, nasze stuletnie winorośle, odporne na najbardziej przerażające szkodniki, dostarczają wina, które przywołuje aromat i smak autentyczności”.

  • STROZZI CHIANTI DOCG WŁOCHY 0,75L

    Strozzi Chianti. Wino wytrawne.Wino o rubinowej barwie z etykietą przedstawiającą XIV wiecznego polityka i historyka Francesco Guicciardini. Intensywny i trwały bukiet. W smaku wytrawne, dobrze ułożone, przyjemne. Polecane do większości potraw. [NAGRODY] – 89 pkt – James Suckling.