Wyświetlanie 241–256 z 321 wyników

  • RD.11

    RAMOS PINTO 20 YEARS OLD PORTO QUINTA DO BOM RETIRO PORTUGALIA 75cl

    Ramos Pinto Porto 20 years old. Wino wzmacniane słodkie. Porto z jednej z najstarszych winnic w regionie Douro, Quinta Do Bom Retiro. Bogactwo aromatów: grejpfrut, morela, migdały, orzechy laskowe, ziarna kakao, wanilia, stara beczka po porto, fenol, cynamon, karmel, kawa, stearyna, jodyna. Delikatne i wytrawne w ustach. Znakomity aperitif, a także do wieczornych posiłków, czekolady, serów, deserów z kremem, suszonych owoców. NAGRODY – 93 pkt Wine Spectator, 93 pkt Wine Magazine, 98 pkt Decanter Magazine, 84 pkt Wine Enthusiast, Gold Medal – Decanter, Gold Medal – International, Wine & Spirit Competition, Highly Recommended – Decanter, Trophy – Drinks International.

  • RD.12

    RAMOS PINTO 30 YEARS OLD PORTO PORTUGALIA 75cl

    Ramos Pinto Porto 30 years old. Wino wzmacniane słodkie Aromat początkowo zachwycający nutą waniliową, suszonych owoców oraz orzechów. Następnie po zamieszaniu korzenne nuty cynamonu i kakao stają się dominujące. W ustach wyczuwalne przede wszystkim migdały i orzech laskowy z zaskakująco przyjemną świeżością oraz lukrecjowym zakończeniem. Wyśmienity partner do bawarskiego kremowego deseru z orzechem i mango. NAGRODY – 95 pkt Wine Spectator, 94 pkt Wine Enthusiastr, Gold Medal – International Wine&Spirits Competition, Gold Medal – International Wine Challenge, Gold Medal – Drinks International Awards, Silver Vine Leaf – Wine Master Challenge.

  • RD.39

    RAMOS PINTO ADRIANO RESERVA PORTO (TAWNY) PORTUGALIA 75cl

    Ramos Pinto Porto Tawny. Wino wzmacniane słodkie.. Barwa typowa dla tawny. Wino bogate w nuty świeżych owoców jak wiśnia i jeżyna. Aromaty suszonych owoców, śliwki, orzecha włoskiego oddają ponad 6-letni czas dojrzewania w dębowej beczce. W smaku eleganckie, równe, pozostające długo w pamięci. Znakomite do szynki, melona, deserów z suszonymi owocami, kozich serów. NAGRODY – 90 pkt Collector Porto Reserva, Gold Medal – International Wine Competition, Revista de Vinhos, Gold Medal – San Francisco International Wine Competition.

  • RD.13

    RAMOS PINTO PORTO LBV PORTUGALIA 75cl

    Ramos Pinto Porto LBV. Wino wzmacniane słodkie. Hojne, owocowe porto. Dominują w nim aromaty dojrzałych czerwonych owoców z nutami ciemnej czekolady i dymu. Pełne ciała wino, o dobrej strukturze, złożone, o przyjemnych taninach. Polecane do dziczyzny, sufletów serowych i deserów czekoladowych. NAGRODY – 93 pkt – Wine Spectator, Gold Medal Decanter, Recommended – International Wine&Spirits Competition.

  • RD.14

    RAMOS PINTO PORTO RUBY PORTUGALIA 75cl

    Ramos Pinto Porto Rubi. Wino wzmacniane słodkie. Barwa bardziej intensywna niż dla Tawny Port. Mocne owocowe aromaty przede wszystkim wiśni, jeżyny, śliwki i maliny z nutą cynamonu. Długie zwięzłe zakończenie. Wino pasuje do sałatki z kaczką, deserów z czerwonymi owocami i każdego rodzaju sera. NAGRODY – Silver Medal – Monterey Wine Competition.

  • RESERVA D’AMIZADE VINHO REGIONAL LISBOA PORTUGALIA 0,75L

    Reserva D’Amizade. Wino wytrawne. Winogrona użyte do produkcji tego wina pochodzą z najlepszego terroir regionu Estremadura. Po ręcznym, selektywnym zbiorze w czwartym tygodniu września przechodzą proces fermentacji w kadziach ze stali nierdzewnej. Przed wejściem na rynek wino dojrzewa do 4 tygodni w beczce z francuskiego dębu. W smaku aksamitne, o znakomitej strukturze, z charakterystycznym bukietem owoców leśnych, przypraw i czekolady. Rekomendowane do pieczonej jagnięciny, pikantnych dań mięsnych oraz delikatnych serów. [NAGRODY]: Gold Medal – CWSA, Gold Medal – Mundus Vini, Silver Medal – Wines of Lisbon Region, Silver Vine Leaf – Wine Master Challenge, Silver Medal – AWC Vienna

  • RESERVA DA FAMILIA VINHO REGIONAL LISBOA PORTUGALIA 0,75L

    Reserva Da Familia. Wino wytrawne. Portugalskie wino, które dojrzewało 4 miesiące we francuskiej dębowej beczce. Nos z aromatem leśnych owoców i przypraw z delikatnym niuansem czekolady. Dobrze zbudowane, delikatnymi taninami. Pozostawia bardzo aksamitny posmak. Idealny partner do pieczonej jagnięciny, pikantnych mięs i delikatnych serów.

  • RESERVE-PERRIN COTES DU RHONE AC FRANCJA 0,75L

    Cotes Du Rhone Reserve-Perrin. Wino wytrawne. Nos z aromatem karmelu i przypraw połączony z ciemnymi owocami jagodowymi. W smaku pełne i treściwe, z przyjemnymi taninami i dobrym zakończeniem. Wino znakomite do grillowanego mięsa, drobiu, potraw kuchni śródziemnomorskiej i prowansalskiej. NAGRODY – 87 pkt – Wine Advocate

  • RETRO PRIMITIVO DI MANDURIA DOC WŁOCHY 0,7L

    Retro Primitivo di Manduria. Wino wytrawne. Intensywna purpurowa barwa, która wraz z wiekiem przechodzi w bursztynową. W ustach przede wszystkim suszona śliwka z nutami tytoniu i kawy. Wino o bardzo solidnej strukturze, która wynika z podwyższonej zawartości alkoholu. Znakomicie zachowana równowaga między delikatnymi taninami a kwasowością. Idealna pozycja do pieczonego czy grillowanego mięsa, dziczyzny, dojrzewających serów. Kwasowość 6,1g/l, cukier resztkowy 8 g/l.

  • RIESLING CLASSIC RUDOLF MULLER PFALZ QUALITATSWEIN NIEMCY 0,75L

    Riesling Classic Rudolf Muller. Wino wytrawne. Wytrawny Riesling o bardzo świeżym owocowym bukiecie z brzoskwinią, morelą, zielonym jabłkiem. W smaku mineralny, pozostawiający długie zakończenie. Rekomendowany do sałat, warzyw zwłaszcza do szparagów oraz białego mięsa, ryb i drobiu. Podawać w temperaturze 6oC.

  • RIESLING KABINETT RUDOLF MULLER MOSEL PRADIKATSWEIN NIEMCY 0,75L

    Riesling Kabinett Rudolf Muller. Wino półsłodkie. Rudolf Müller Kabinett wyprodukowany jest z dojrzałych gron Riesling, rosnących w Dolinie Mozeli. Winogrona te pozostają dłużej na krzaku w porównaniu z innymi odmianami, zyskując nazwę „Kabinett”. Wino oddaje aromaty dojrzałych jabłek, gruszek, brzoskwini oraz owoców cytrusowych. Jego lekka słodycz doskonale pasuje do dojrzewających serów, cielęciny w kremowych sosach, owoców morza czy kurczaka.

  • RIESLING SPATLESE RUDOLF MULLER MOSEL PRADIKATSWEIN NIEMCY 0,75L

    Riesling Spatlese Rudolf Muller . Wino półsłodkie. Rudolf Müller Spätlese wyprodukowany jest ze szczepu Riesling, pochodzącego z późnego zbioru w Dolinie Mozeli. Grona pozostają na krzaku do późnej jesieni kiedy są na tyle dojrzałe, że dają bogate, pełne ciała białe wino przepełnione aromatami gruszki, moreli, brzoskwini, owoców cytrusowych wzbogaconymi kwiatowo-mineralnymi nutami. Wino polecane do dań kuchni azjatyckiej oraz serów.

  • ROSSO PICENO MUROLA MARCHE IGT WŁOCHY 0,75L

    Rosso Piceno Murola. Wino wytrawne. W aromacie wyczuwalne czyste, gładkie akcenty dojrzałej wiśni, przeplecione subtelnymi nutami czarnych porzeczek. W ustach przyjemne, miękkie i soczyste, z długim orzeźwiającym finiszem.

  • ROTARI BLANC DE BLANCS EXTRA BRUT METODO CLASISSICO DOC WŁOCHY 0,75L

    Rotari Blanc De Blancs Extra Brut. Wino wytrawne musujące. Eleganckie, gładkie i trwałe perlage. Kolor jasnosłomkowy. W nosie wyraźne aromaty dojrzałych owoców, jabłek i ananasa, wynikających z dużej różnicy temperatur podczas dojrzewania winogron. Nuty suszonych owoców, orzechów laskowych i skórki chleba uzupełniają bukiet. Smak dobrze wyważony, spójny z aromatami, z wytrawnym mineralnym tchnieniem i długim finiszem. Towarzysz surówek, krewetek, ostryg, bogatych dań rybnych i lekkich dań mięsnych.

  • ROTARI RESERVA D’ORO BRUT METODO CLASISSICO TRENTINO DOC WłOCHY 0,75L

    Rotari Reserva D’Oro Brut. Wino wytrawne musujące. Wino wyprodukowane znaną od 400 lat we Włoszech „metodo classico”, z drugą fermentacją w butelce, dojrzewające na osadzie co najmniej 36 miesięcy. Nos intensywny, elegancki, złożony. W smaku wytrawne, pełne, z dominującymi nutami dojrzałych owoców cytrusowych, gruszki i delikatną mineralnością. Dobrze zbudowane z wyraźnymi bąbelkami. Doskonały aperitif, a także partner do każdej potrawy. Kwasowość 6,2% / cukier resztkowy 8 g/l. [NAGRODY] – Gold Medal – Mundus Vini.

  • RUDOLF MULLER DORNFELDER ROSE PFALZ NIEMCY 0,75L

    Rudolf Muller Dornfelder Rose. Półsłodkie różowe wino (Lieblich). Eleganckie, lekko słodkie wino ze szczepu Dornfelder o jasnoróżowym kolorze. W aromacie urzekający, intensywny owocowy bukiet. W ustach krągłe z wyczuwalnym posmakiem truskawek, malin, poziomek i czerwonej porzeczki. Mocno schłodzone rewelacyjne jako aperitif, do lekkich sałat z dodatkiem truskawek i malin oraz deserów na bazie czerwonych owoców.