Wyświetlanie 241–256 z 310 wyników

  • RESERVE-PERRIN COTES DU RHONE AC FRANCJA 0,75L

    Cotes Du Rhone Reserve-Perrin. Wino wytrawne. Nos z aromatem karmelu i przypraw połączony z ciemnymi owocami jagodowymi. W smaku pełne i treściwe, z przyjemnymi taninami i dobrym zakończeniem. Wino znakomite do grillowanego mięsa, drobiu, potraw kuchni śródziemnomorskiej i prowansalskiej. NAGRODY – 87 pkt – Wine Advocate

  • RETRO PRIMITIVO DI MANDURIA DOC WŁOCHY 0,7L

    Retro Primitivo di Manduria. Wino wytrawne. Intensywna purpurowa barwa, która wraz z wiekiem przechodzi w bursztynową. W ustach przede wszystkim suszona śliwka z nutami tytoniu i kawy. Wino o bardzo solidnej strukturze, która wynika z podwyższonej zawartości alkoholu. Znakomicie zachowana równowaga między delikatnymi taninami a kwasowością. Idealna pozycja do pieczonego czy grillowanego mięsa, dziczyzny, dojrzewających serów. Kwasowość 6,1g/l, cukier resztkowy 8 g/l.

  • RIESLING CLASSIC RUDOLF MULLER PFALZ QUALITATSWEIN NIEMCY 0,75L

    Riesling Classic Rudolf Muller. Wino wytrawne. Wytrawny Riesling o bardzo świeżym owocowym bukiecie z brzoskwinią, morelą, zielonym jabłkiem. W smaku mineralny, pozostawiający długie zakończenie. Rekomendowany do sałat, warzyw zwłaszcza do szparagów oraz białego mięsa, ryb i drobiu. Podawać w temperaturze 6oC.

  • RIESLING KABINETT RUDOLF MULLER MOSEL PRADIKATSWEIN NIEMCY 0,75L

    Riesling Kabinett Rudolf Muller. Wino półsłodkie. Rudolf Müller Kabinett wyprodukowany jest z dojrzałych gron Riesling, rosnących w Dolinie Mozeli. Winogrona te pozostają dłużej na krzaku w porównaniu z innymi odmianami, zyskując nazwę „Kabinett”. Wino oddaje aromaty dojrzałych jabłek, gruszek, brzoskwini oraz owoców cytrusowych. Jego lekka słodycz doskonale pasuje do dojrzewających serów, cielęciny w kremowych sosach, owoców morza czy kurczaka.

  • RIESLING SPATLESE RUDOLF MULLER MOSEL PRADIKATSWEIN NIEMCY 0,75L

    Riesling Spatlese Rudolf Muller . Wino półsłodkie. Rudolf Müller Spätlese wyprodukowany jest ze szczepu Riesling, pochodzącego z późnego zbioru w Dolinie Mozeli. Grona pozostają na krzaku do późnej jesieni kiedy są na tyle dojrzałe, że dają bogate, pełne ciała białe wino przepełnione aromatami gruszki, moreli, brzoskwini, owoców cytrusowych wzbogaconymi kwiatowo-mineralnymi nutami. Wino polecane do dań kuchni azjatyckiej oraz serów.

  • ROTARI BLANC DE BLANCS EXTRA BRUT METODO CLASISSICO DOC WŁOCHY 0,75L

    Rotari Blanc De Blancs Extra Brut. Wino wytrawne musujące. Eleganckie, gładkie i trwałe perlage. Kolor jasnosłomkowy. W nosie wyraźne aromaty dojrzałych owoców, jabłek i ananasa, wynikających z dużej różnicy temperatur podczas dojrzewania winogron. Nuty suszonych owoców, orzechów laskowych i skórki chleba uzupełniają bukiet. Smak dobrze wyważony, spójny z aromatami, z wytrawnym mineralnym tchnieniem i długim finiszem. Towarzysz surówek, krewetek, ostryg, bogatych dań rybnych i lekkich dań mięsnych.

  • ROTARI RESERVA D’ORO BRUT METODO CLASISSICO TRENTINO DOC WłOCHY 0,75L

    Rotari Reserva D’Oro Brut. Wino wytrawne musujące. Wino wyprodukowane znaną od 400 lat we Włoszech „metodo classico”, z drugą fermentacją w butelce, dojrzewające na osadzie co najmniej 36 miesięcy. Nos intensywny, elegancki, złożony. W smaku wytrawne, pełne, z dominującymi nutami dojrzałych owoców cytrusowych, gruszki i delikatną mineralnością. Dobrze zbudowane z wyraźnymi bąbelkami. Doskonały aperitif, a także partner do każdej potrawy. Kwasowość 6,2% / cukier resztkowy 8 g/l. [NAGRODY] – Gold Medal – Mundus Vini.

  • RUDOLF MULLER DORNFELDER ROSE PFALZ NIEMCY 0,75L

    Rudolf Muller Dornfelder Rose. Półsłodkie różowe wino (Lieblich). Eleganckie, lekko słodkie wino ze szczepu Dornfelder o jasnoróżowym kolorze. W aromacie urzekający, intensywny owocowy bukiet. W ustach krągłe z wyczuwalnym posmakiem truskawek, malin, poziomek i czerwonej porzeczki. Mocno schłodzone rewelacyjne jako aperitif, do lekkich sałat z dodatkiem truskawek i malin oraz deserów na bazie czerwonych owoców.

  • RUDOLF MULLER SILVANER EISWEIN 0,375L

    Rudolf Muller Silvaner Eiswein. Słodkie białe wino lodowe, wyprodukowane z naturalnie przemrożonych gron szczepu Silvaner. Bardzo jasna, słomkowa barwa ze złotymi refleksami. W aromacie intensywne, z wyczuwalnymi nutami białych kwiatów, kandyzowanych cytrusów i suszonych owoców. Na podniebieniu miodowo-owocowe, z wyraźnym smakiem dojrzałego jabłka, kandyzowanej cytryny, suszonej moreli i figi. Podawać schłodzone do temperatury 6-8 stopni. Idealny towarzysz jasnych deserów z białą czekoladą, lodami i suszonymi owocami.

  • SAN FELICE CHIANTI CLASSICO DOCG WłOCHY 0,75L

    Chianti Classico San Felice. Wino wytrawne.Klasyczne Chianti Classico znane z bogactwa aromatów. Zastosowano tradycyjny proces fermentacji, średniej długości czas maceracji i 12 miesięczny okres dojrzewania w wielkich beczkach z dębu slawońskiego. Rubinowa barwa. Nos z wyczuwalną wiśnią, maliną i słodkimi fiołkami. W smaku wytrawne, z subtelnymi taninami i świeżą kwasowością. Podawać do przystawek, dań na bazie czerwonych mięs i serów. [NAGRODY] – 94 pkt Wine Spectator, 90 pkt Robert Parker, 91 pkt James Suckling, 90 pkt. Falstaff, 88 pkt Wine Advocate, Best Value – Decanter, Wine Spectator „Top 100 Wines of 2018”.

  • SAN FELICE PEROLLA VERMENTINO TOSCANA IGT WŁOCHY 0,75L

    Perolla Vermentino Igt Toscana San Felice. Wino wytrawne. Wino wyprodukowane z tradycyjnego szczepu w regionie Maremma – Vermentino – dojrzewającego na wzgórzach posiadłości Perolla z łagodnym wpływem Morza Śródziemnego. Zbiór ręczny, maceracja w temperaturze 8°C przez 24 godziny, poddane chłodnej fermentacji. Dojrzewanie odbywa się na osadzie (sur lie) przez około miesiąc, potem wino jest filtrowane i dojrzewa w butelce jeszcze przez 2 lata. Słomkowa barwa. W nosie wyczuwalny grejpfrut, białe kwiaty i świeżo skoszona trawa. Orzeźwiające na podniebieniu z lekko cytrusowym zakończeniem. Doskonałe jako aperitif. Rekomendowane również jako towarzysz lekkiej pasty, dań z ryżem i rybą. Kwasowość 5,8 G/L, cukier resztkowy 0,5 G/L. NAGRODY: James Suckling.com (2017) 91/100, Wine Spectator, U.S.A. (2017) 88/100, James Suckling.com (2016) 90/100, James Suckling.com (2015) 90/100, Robert Parker, U.S.A. (2013) 86/100, Wine Spectator, USA (2010) 90/100

  • SAN FELICE VIGORELLO ’17/18 TOSCANA IGT WŁOCHY 0,75L

    Vigorello San Felice Toscana. Wino wytrawne. Vigorello było pierwszym z nowej generacji win toskańskich, które z czasem stały się supertoskanami. Wyprodukowane po raz pierwszy w 1968 roku całkowicie z odmiany Sangiovese, a w miarę upływu czasu stopniowo wzbogacane szczepem Cabernet Sauvignon i Merlot. Dojrzewa 20 miesięcy w barrique z francuskiego dębu, a następnie 8-10 miesięcy w butelce. W ustach pełne, ciepłe, z pełnymi wyrazu taninami i delikatną nutą wanilii. Rekomendowane do potraw z grilla, pieczeni, dzikiego ptactwa, jagnięciny i twardych serów. [NAGRODY] – 93 pkt – Robert Parker, 91 pkt Wine Spectator, 94 pkt James Suckling, 90 pkt I Vini di Veronelli, Gambero Rosso.

  • SAN LEONARDO ’17 VIGNETI DELLE DOLOMITI IGT WŁOCHY 0,75L

    San Leonardo. Wino wytrawne. Wino dojrzewa w nowych i używanych francuskich barrique przez 24 miesiące i następnie rok w butelce. Intensywna rubinowa barwa z granatowymi refleksami. Wino o niesamowitym, intensywnym nosie, z nutami papryki i leśnych owoców jagodowych na tle aromatu wanilii. W ustach pełne, ciepłe, imponujące, krągłe. Duma winnicy Tenuta San Leonardo. Idealny partner do potraw z czerwonego mięsa, drobiu, pieczeni, duszonego mięsa, dziczyzny i dojrzałych serów. [NAGRODY] – 92 pkt Veronelli, 91 pkt – Doctor Wine, Bibenda, Gambero Rosso.

  • SANCERRE SKIN MMXIX ’19 VIN DE FRANCE 0,75L

    Sancerre Skin Mmxix. Wino wytrawne. Winogrona fermentowane w całości przez 11 miesięcy w amforach z terrakoty toskańskiej bez dodatku siarczynów. Wino żywe i autentyczne odzwierciedlające zachowanie pełnego szacunku do kultury uprawy ziemi oraz naturalnego rytmu biologicznego. Z certyfikatem wina organicznego i biodynamicznego. Pasuje jako dodatek do sushi, risotto z truflami i serów. Wino dla koneserów, wyprodukowano tylko 901 butelek.

  • SANGRIA ORIGINAL ESPANOL 1,5L

    Sangria Original Espanol. Czerwone Słodkie. Doskonale znany, tradycyjnie hiszpański, słodki smak przywołujący wspomnienie lata. Powstała na bazie czerwonego wina wyborna Sangria, wzbogacona świeżością cytryny i pomarańczy w pełni oddaje swój charakter podana latem z lodem i cząstkami świeżych owoców, zimą zaś w formie grzańca z dodatkiem goździków, cynamonu i ulubionych przypraw korzennych. Podawać w temperaturze 12-14°C

  • SI.02

    SANTIANO CABERNET SAUVIGNON CENTRAL VALLEY CHILE 18,7cl

    Santiano Cabernet Sauvignon. Wino wytrawne. Aromatowi przypraw z czasem towarzyszą nuty dojrzałej czarnej porzeczki i jeżyn oraz delikatne tchnienie mięty. Wino pełne ciała, świeże, o dobrej strukturze i wyraźnych taninach. Akcenty mięty zaznaczone w trwałym zakończeniu. Zalecana temperatura podawania 16 – 18°C. Wino znakomite do grillowanych potraw, steków i Chili con Carne. Szczep: Cabernet Sauvignon.