Wyświetlanie 1–16 z 360 wyników
-

Chateauneuf Du Pape” Les Sinards”. Wino wytrawne. Ciemnoczerwona barwa. Bogata paleta aromatów takich jak wiśnia, lawenda, pieprz, śliwka i czekolada. W smaku krągłe, o dobrym połączeniu owoców i miękkich tanin oraz przyjemnym zakończeniu. Wino polecane do dziczyzny, potraw z truflami i grzybami. NAGRODY – 90 pkt – Wine Spectator, 90 pkt – Wine Advocate.
-

Wino wytrawne. Złota barwa z zielonymi refleksami. Nos delikatny i złożony, delikatny z nutami białych kwiatów. W ustach gaszące pragnienie, z niuansami egzotycznych owoców, migdałów i brzoskwini. Wyraźny finisz z nutami świeżych owoców.
-

Wino wytrawne. Kolor ciemnoczerwony z refleksami granatu. Nos z niuansami czerwonych owoców, z aromatem konfitury i słodkiej lukrecji. Na podniebieniu jedwabiste i owocowe, z eleganckimi taninami. Świetnie komponuje się z terrinami i pasztetami z dziczyzny, pieczonymi mięsami, faszerowaną jagnięciną.
-

AJ . Wino wytrawne. Intensywny nos z lekką korzenną nutą. W smaku dobrze zbudowane, obfite, dające taniczne zakończenie. Wino rekomendowane do pieczonego czerwonego mięsa i serów.
-

Wino wytrawne. Czerwone wino wytrawne. Umiejętność cieszenia się każdą chwilą życia jest esencją młodości. Wino wyprodukowane dla młodych, przez młodych. Żywy, amarantowy kolor z fioletowymi refleksami. Wino wyprodukowane ze szczepu Tinta del Toro o aromatach czerwonych jagód, z nutą słodyczy, tchnieniem przypraw i palonymi akcentami. Idealna równowaga między świeżością, a dojrzewaniem w dębowej beczce (4 miesiące). Idealna propozycja do czerwonych mięs, jak również makaronów. Wino jest gotowe do picia już teraz, ale spokojnie może poczekać na otwarcie przez najbliższe 4-5 lat.
-

Wino wytrawne. Czerwone wino wytrawne. Stała pielęgnacja winorośli, szacunek dla rytmu natury i sztuka selekcji winogron to filary dobrego wina – wszystkie zamknięte zostały w tym cudownym winie. Wiśniowy kolor z fiołkowymi refleksami. Wino pełne, złożone łączące dojrzałe czerwone i czarne owoce z aromatami pochodzącymi z dojrzewania w dębowej beczce (12 miesięcy). Wino wyprodukowane z winorośli, które mają ponad 60 lat co daje niezwykle skoncentrowany smak i długi finisz. Doskonale skomponuje się z grillowanymi potrawami i dojrzewającymi serami. Wino jest gotowe do picia teraz, ale czeka je jednocześnie pozytywna ewolucja w ciągu najbliższych 6 lat. Wysoko oceniane przez konsumentów (Vivino).
-

Wino wytrawne. Winogrona uprawiane na wysokości 1100 m n.p.m. w apelacji Altamira w Dolinie Uco w Mendozie. W aromacie wina przeplatają się dojrzałe, ale świeże jagody, niuanse ziołowe, mięta oraz nuty przypraw i dymu. W ustach miękkie, pełne, z zaznaczoną świeżością, dobrze wyważoną kwasowością i przyjemnym finiszem. Wino dojrzewało przez 12 miesięcy w beczce z dębu francuskiego oraz minimum 6 miesięcy w butelce przed wypuszczeniem na rynek. Podawać z potrawami z grilla, twardymi i dojrzewających serami czy też daniami z dziczyzny. Idealne również w towarzystwie potraw kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej, a także z ciemną czekoladą lub deserami na bazie czekolady. Szczep: Cabernet Franc.
-

Wino wytrawne. Złota barwa. Winogrona uprawiane na wysokości 1100 m n.p.m. w apelacji Altamira w Dolinie Uco w Mendozie. W 90% fermentacja odbywa się w cementowych zbiornikach w kształcie jajka, które pozwalają winu poruszać się swobodniej niż podczas fermentacji w tradycyjnej beczce i utrzymywać ciągły kontakt z osadem drożdżowym. Pozostałe 10% fermentowane jest w beczce z dębu francuskiego. Bogaty nos z niuansami kwiatu pomarańczy, świeżych ziół, białych owoców pestkowych. Wyraźnie zaznaczony rumianek, cytryna oraz brzoskwinia. W ustach pełne, zrównoważone i rześkie, z mineralnym charakterem i przyjemną kwasowością. Wino dojrzewało w betonowych kadziach przez 6 miesięcy i 3 miesiące w butelce przed wypuszczeniem na rynek. Podawać z bogatymi daniami na bazie białych mięs w kremowych sosach, z grillowanymi i smażonymi tłustymi rybami, owocami morza (krabem, homarem) oraz serami typu Gruyère, Comté czy Cheddar. Szczep: Sémillon.
-

Amarone Della Valpolicella Falceri. Wino wytrawne. Falceri Collezione Amarone della Valpolicella to eleganckie, pełne, złożone wino. Na podniebieniu wyczuwalny smak czarnej wiśni, pikantnych nut przypraw, wanilii i kawy na finiszu. Nagrody: GOLD MEDAL BERLINER 2022 Vintage 2018.
-

Anterra Grillo. Wino wytrawne. Intensywna słomkowo-złota barwa. Bogaty bukiet owoców tropikalnych, pokrzywy i białych kwiatów. W smaku wyważone, aromatyczne, świeże o przyjemnej kwasowości. Znakomicie pasuje do owoców morza, dań na bazie makaronów z warzywami, białych mięs i pieczonej ryby. Najlepiej podawać w temperaturze 10oC.
-

Anterra Nero D’Avola. Wino wytrawne. Aromaty czarnej porzeczki, wiśni, dżemów owocowych. Wino znakomicie pasujące do większości przekąsek oraz potraw z czerwonych mięs i łagodnych serów.
-

Anterra Pinot Grigio. Wino wytrawne. Delikatne owocowe wino z Sycylii o pięknej żółto-słomkowej barwie. Świetnie zachowana równowaga między kwasowością a słodyczą. Wytrawne o eleganckim, kwiatowym bukiecie. Rekomendowane jako aperitif, do zup, ryb, owoców morza i białego mięsa. Anterra, lub „starożytny ląd” po włosku, odnosi się do długiej, bogatej historii upraw winorośli w regionie Sycylia.
-

Anterra Pinot Noir. Wino wytrawne. Przyjemne owocowe aromaty wiśni, śliwki i truskawki z akcentem białego pieprzu, goździków, dymu. Wino pełne, ale nie ciężkie znakomicie pasujące do większości potraw.
-

Arnaud De Villeneuve Plasir Blanc Bib 5L. Wino wytrawne. Wino z aromatem egzotycznych owoców, z wyraźnie zaznaczonym ananasem. W smaku rześkie, dobrze wyważone. Szczególnie polecane do grillowanych ryb i sałatek.
-

Arnaud De Villeneuve Plasir Rouge Bib 5L. Wino wytrawne. Intensywna, ciemnoczerwona barwa. Bardzo przyjemne owocowe aromaty. Wino szczególnie polecane do serów i grillowanego mięsa.
-

Audentia Cabernet Sauvignon Rose Murviedro. Wino wytrawne. Audentia Rose Murviedro to wspaniałe wytrawne wino różowe. Odnajdziesz w nim intensywne aromaty czerwonych owoców z delikatną nutą pieprzu. Ciesz się tym delikatnym, eleganckim winem solo w letnie wieczory lub jako towarzysz białych mięs, sałatek, paelli czy owoców morza. Podawaj schłodzone w temperaturze od 6° do 8°C. Wino wegańskie.