Wyświetlanie wszystkich wyników: 4
-

Feudo Arancio Grillo. Wino wytrawne. Wino oddające charakter sycylijskiej odmiany Grillo. W aromacie wyczuwalne tropikalne owoce, takie jak mango i papaja, w połączeniu z nutą jaśminu i białych kwiatów. Wino wyważone, harmonijne, o delikatnej kwasowości. Rekomendowane do owoców morza, białego mięsa, carpaccio, pieczonej ryby, makaronów i warzyw. [NAGRODY] – 89 pkt. Wine Enthusiast, Gold Medal – Mundus Vini, Bronze Medal – International Wine Challenge, Bronze Medal – CWSA (China), Silver Medal – Sommelier Wine Awards. GOLD MEDAL – 2020 Frankfurt International Wine Trophy.
-

Wino wytrawne. „Curubella” to określenie oznaczające „wyrafinowany i harmonijny” i nawiązujące do eleganckich europejskich salonów z początku XX w. Wino wyprodukowane ze specjalnie wyselekcjonowanych winogron Pinot Grigio. Nos jest mineralny i krągły, przywołujący aromaty żółtych kwiatów i dojrzałych owoców w harmonii z nutami mineralnymi, korzennymi i balsamicznymi. W ustach wyczuwalny nagietek, gerbera, lilia świętojańska, miód i limonka z niuansami białego melona, papai, białej wiśni i mokrego kamienia.
-

Wino wytrawne. Amarone to obok Barolo i Brunello jedno z najbardziej prestiżowych włoskich win. Pochodzi ono z leżącego na północy Włoch regionu Veneto. Sapor Temporis Amarone della Valdpolicella DOC dojrzewało 6 miesięcy we francuskiej barrique oraz dodatkowo 3 miesiące w butelce. Intensywna rubinowa barwa. Wino o niezwykle mocnej strukturze, które na podniebieniu ukazuje głębię, elegancję i moc. Wyraźne aromaty dojrzałych owoców, jagód, suszonych kwiatów,, lukrecji, dymu tytoniowego oraz orzechów włoskich. W smaku aksamitne, pełne, zbalansowane. Polecane do czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny, serów. Kwasowość 6% / cukier resztkowy 11 g/l. [NAGRODY] – 88 pkt Wine Spectator.
-

Wino wytrawne. Ripasso oznacza po włosku „powtórny”. Chodzi tutaj o powtórną fermentację, która zachodzi w winie po dodaniu wytłoczyn pozostałych po produkcji Amarone do podstawowej Valpolicelli. Cukier zawarty w wytłoczynach powoduje wznowienie fermentacji. Sapor Temporis Valpolicella Ripasso Superiore DOC to eleganckie i wyrafinowane wino o dominujących aromatach wiśni i dzikich jagód uzupełnione delikatnie pikantnymi aromatami. Wino charakteryzujące się wielką osobowością i złożonością. W smaku bogate, bardzo owocowe i z bardzo ładną taniną. Doskonale skomponuje się z daniami z grilla i dojrzewającymi serami. Należy je podawać w temperaturze 16° – 18°C.