Wyświetlanie 17–32 z 36 wyników

  • GAMZIRI 22 RKATSITELI KHAREBA GRUZJA DRY 0,75L

    Gamziri Rkatsiteli Dry. Wino o jasno bursztynowej barwie, wyprodukowane z gron Rkatsiteli, uprawianych w regionie Kachetii. Zarówno w nosie jak i smaku wyczuwalne są nuty świeżych kwiatów oraz owoców cytrusowych. Doskonale pasuje do owoców morza oraz świeżych sałatek. Serować w temperaturze 12-14°C. Zawartość alk. – 11,5%.

  • GAMZIRI 22 RKATSITELI KHAREBA GRUZJA MEDIUM DRY 0,75L

    Gamziri Rkatsiteli Medium Dry. Wino o jasnym, słomkowym kolorze, powstałe z gron szczepu Rkatsiteli uprawianych w rejonie Kakheti, we wschodniej części Gruzji. Wino o harmonijnym aromacie kwiatów i cytrusów. Ma świeży, przyjemny i bogaty smak. Najlepiej smakuje z owocami morza i świeżymi sałatkami. Serwować w temperaturze 10°C. Zawartość alk. – 10%.

  • GAMZIRI 22 RKATSITELI KHAREBA GRUZJA MEDIUM SWEET 0,75L

    Gamziri Rkatsiteli Medium Sweet. Powstałe z gron szczepu Rkatsiteli pochodzących z doliny Alazani w regionie Kakheti. Wino o słomkowej, delikatnej barwie, posiadające idealnie zbalansowane słodkie nuty owocowe. Doskonale komponuje się z delikatnymi serami, ciastami oraz owocami. Podawać w temperaturze 12-14°C.

  • LOST & FOUND SKIN CONTACT ORANGE ZAVEC POMARAŃCZOWE SŁOWENIA 0,75L

    Lost & Found Skin Contact Orange. Wino wytrawne. Winogrona zbierane ręcznie. Maceracja na zimno przez 48 godzin, następnie fermentacja spontaniczna ze skórkami winogron oraz fermentacja malolaktyczna. Wino dojrzewało w beczkach barrique i toneaux przez 12 miesięcy. W kieliszku o głęboko bursztynowo-pomarańczowej barwie. W nosie wyraźne aromaty jabłka, kandyzowanych owoców, skórki pomarańczy, suszonej śliwki i moreli. W ustach o dobrej strukturze i średniej kwasowości. Podawać z całą gamą dań kuchni wegeteriańskiej oraz wegańskiej. Wspaniale z wszelkiego rodzaju kaszami oraz roślinami strączkowymi. Serwować w temperaturze 10-12°C.

  • MARTIN BERDUGO RESERVA RIBERA DEL DUERO DO HISZPANIA 0,75L

    Martin Berdugo Reserva. Wino wytrawne. Głęboka rubinowa barwa. Bukiet zapachowy z dominującymi nutami egzotycznych przypraw, czarnego pieprzu oraz aromatami pochodzącymi ze starzenia w dębowej beczce, takimi jak: tytoń, dym, kakao i karmel. Wino w ustach aksamitne, ze zrównoważoną owocowością, kwasowością i miękkimi taninami. Dobrze zbudowane, z długim, wyraźnym finiszem. [NAGRODY] – 91 Guide Semana Vitivinícola, 88 Decanter World Wine Awards.

  • MARTIN BERDUGO VERDEJO RUEDA DO HISZPANIA 0,75L

    Martin Berdugo Verdejo Rueda. Wino wytrawne. Żółta barwa z zielonymi refleksami. W bukiecie zapachowym dominujące nuty owoców cytrusowych i tropikalnych, w harmonii z nutami kwiatowymi, siana, tymianku, agrestu i świeżo ściętej trawy. Wino dobrze zbalansowane z długim, orzeźwiającym finiszem. Doskonałe jako aperitif, do dań z ryżu, potraw z dodatkiem szafranu, pieczonych ryb, sałat, serów i owoców morza. Podawać schłodzone w temperaturze 6-8°C.

  • PASSOS DE LISBOA RESERVA VINHO REGIONAL LISBOA PORTUGALIA 0,75L

    Passos de Lisboa. Wino wytrawne. Rubinowa barwa. Blend szczepów: Tinto Roriz, Syrah i Alicante Bouschet. Starzone w beczce z dębu amerykańskiego przez 6 miesięcy. Nos z wyczwalnymi nutami wiśni, owoców leśnych, ciemnej czekolady, tytoniu, dymu i cygara, przeplecione aromatami przypraw i kwiatów. W ustach zwrównoważone, ze średnią kwasowością i miękkimi taninami, trwałe, z harmonijnym finiszem. Doskonale komponujące się z cięższymi potrawami mięsnymi, ciemnymi sosami i warzywami z grilla. [NAGRODY]: 90 pkt. James Suckling.

  • PET-NAT WHITE ZAVEC MUSUJĄCE SŁOWENIA 0,75L

    Pet-Nat White Zavec Musujące. Wino wytrawne. Musujące wino wytrawne. Wino pétillant-naturel – bez wtórnej fermentacji, butelkowane jeszcze przed zakończeniem fermentacji pierwotnej, bez usuwania osadu drożdżowego. Winogrona zbierane ręcznie. Wino dojrzewało na osadzie w butelce. W nosie jak i w ustach przywołujące skojarzenie dojrzałego jabłka, gruszki, pomelo, pomarańczy i truskawki. W ustach wyczuwalna soczysta kwasowość z długim, słonym, mineralnym finiszem. Serwować w temperaturze 5-6°C.

  • RUDOLF MULLER DORNFELDER ROSE PFALZ NIEMCY 0,75L

    Rudolf Muller Dornfelder Rose. Półsłodkie różowe wino (Lieblich). Eleganckie, lekko słodkie wino ze szczepu Dornfelder o jasnoróżowym kolorze. W aromacie urzekający, intensywny owocowy bukiet. W ustach krągłe z wyczuwalnym posmakiem truskawek, malin, poziomek i czerwonej porzeczki. Mocno schłodzone rewelacyjne jako aperitif, do lekkich sałat z dodatkiem truskawek i malin oraz deserów na bazie czerwonych owoców.

  • RUDOLF MULLER SILVANER EISWEIN 0,375L

    Rudolf Muller Silvaner Eiswein. Słodkie białe wino lodowe, wyprodukowane z naturalnie przemrożonych gron szczepu Silvaner. Bardzo jasna, słomkowa barwa ze złotymi refleksami. W aromacie intensywne, z wyczuwalnymi nutami białych kwiatów, kandyzowanych cytrusów i suszonych owoców. Na podniebieniu miodowo-owocowe, z wyraźnym smakiem dojrzałego jabłka, kandyzowanej cytryny, suszonej moreli i figi. Podawać schłodzone do temperatury 6-8 stopni. Idealny towarzysz jasnych deserów z białą czekoladą, lodami i suszonymi owocami.

  • SANCERRE SKIN MMXIX ’19 VIN DE FRANCE 0,75L

    Sancerre Skin Mmxix. Wino wytrawne. Winogrona fermentowane w całości przez 11 miesięcy w amforach z terrakoty toskańskiej bez dodatku siarczynów. Wino żywe i autentyczne odzwierciedlające zachowanie pełnego szacunku do kultury uprawy ziemi oraz naturalnego rytmu biologicznego. Z certyfikatem wina organicznego i biodynamicznego. Pasuje jako dodatek do sushi, risotto z truflami i serów. Wino dla koneserów, wyprodukowano tylko 901 butelek.

  • SANGRIA ORIGINAL ESPANOL 1,5L

    Sangria Original Espanol. Czerwone Słodkie. Doskonale znany, tradycyjnie hiszpański, słodki smak przywołujący wspomnienie lata. Powstała na bazie czerwonego wina wyborna Sangria, wzbogacona świeżością cytryny i pomarańczy w pełni oddaje swój charakter podana latem z lodem i cząstkami świeżych owoców, zimą zaś w formie grzańca z dodatkiem goździków, cynamonu i ulubionych przypraw korzennych. Podawać w temperaturze 12-14°C

  • TEODORO MUROLA MONTEPULCIANO MARCHE IGT WŁOCHY

    Teodoro Murola Montepulciano. Wino wytrawne. Czerwone wino o intensywnym, rubinowym kolorze. W zapachu ujmuje bogactwem intensywnych aromatów owocowych, od czereśni po dojrzałe śliwki i owoce laśne, przeplecione nutą balsamico oraz lukrecją. W smaku wytrawne, o dobrej strukturze, zrównoważone, miękkie, z przyjemną świeżością i delikatnymi taninami. Dojrzewało 18 miesięcy w butelce.

  • VENETIO PROSECCO D.O.C. SPUMANTE EXTRA DRY WŁOCHY 0,75L

    Venetio Prosecco Extra Dry. Wino musujące półwytrawne. Jasne, słomkowożółte wino musujące wyprodukowane ze szczepu Glera. Charakteryzujące się intensywnym, świeżym bukietem z nutami kwiatów akacji, wisterii i jabłka. W ustach harmonijne, soczyste, z przyjemnie orzeźwiającą kwasowością balansującą owocową słodycz. Idealne jako aperitif, do warzyw, ryb oraz delikatnych potraw. Przechowywać w chłodnym miejscu. Temperatura serwowania 4-6oC.

  • VILLA MARIA CELLAR SELECTION RIESLING NOWA ZELANDIA 0,75L

    Cellar Selection Riesling. Wino wytrawne. Orzeźwiające wino z linii Cellar Selection z Doliny Wairau w Marlborough. W nosie przyjemne aromaty limonki, grejpfruta oraz wiosennych kwiatów. W smaku pierwsze zetknięcie z wyraźną kwasowością zostaje stopniowo zastąpione posmakiem mandarynki, cytryny, białej brzoskwini oraz mineralnografitowymi nutami. Rekomendowane do białego mięsa, sałatek, owoców morza, ryb. Kwasowość 8,5g/l, cukier resztkowy 7,5 g/l

  • VILLA MARIA EARTH GARDEN PINOT NOIR ORGANIC NOWA ZELANDIA 0,75L

    Villa Maria Earth Garden Pinot Noir. Wino wytrawne. Earth Garden Pinot Noir to wspaniałe wino ekologiczne z regionu Marlborough. Między rzędami organicznie uprawianej winnicy rosną dzikie trawy, zioła i kwiaty. Wino zachwyca wyraźnymi aromatami owoców leśnych oraz subtelnymi nutami kwiatowymi. W smaku wyczuwalne kakao oraz przydymione nuty tostowe. Polecane z jagnięciną czy policzkami wołowymi. Znakomite również w połączeniu z daniami z dodatkiem trufli czy innymi grzybami podkreślającymi ziemisty charakter wina.