Wyświetlanie 17–32 z 44 wyników

  • GAMZIRI 21 SEPARAVI KHAREBA GRUZJA DRY 0,75L

    Gamziri Separavi Dry. Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane i butelkowane w Gruzji. Ciemne, o kolorze dojrzałego granatu wino, powstałe z gron Saperavi, uprawianych w gruzińskim regionie Kakchetii. Posiada wyjątkowy, szeroko rozbudowany smak suszonych owoców i przypraw. Najlepiej smakuje podawane w towarzystwie mięs w temperaturze: 16-18 °C.

  • GAMZIRI 21 SEPARAVI KHAREBA GRUZJA MEDIUM SWEET 0,75L

    Gamziri Separavi Medium Sweet. Wyprodukowane z gron szczepu Saperavi pochodzących z doliny Alazani w regionie Kakheti. Posiada ciemnoczerwony kolor i pełny, aksamitny smak. Doskonale smakuje w połączeniu z serami, konfiturą, słodyczami i deserami. Podawać w temperaturze 14-15 stopni.

  • GAMZIRI 22 RKATSITELI KHAREBA GRUZJA DRY 0,75L

    Gamziri Rkatsiteli Dry. Wino o jasno bursztynowej barwie, wyprodukowane z gron Rkatsiteli, uprawianych w regionie Kachetii. Zarówno w nosie jak i smaku wyczuwalne są nuty świeżych kwiatów oraz owoców cytrusowych. Doskonale pasuje do owoców morza oraz świeżych sałatek. Serować w temperaturze 12-14°C. Zawartość alk. – 11,5%.

  • GAMZIRI 22 RKATSITELI KHAREBA GRUZJA MEDIUM DRY 0,75L

    Gamziri Rkatsiteli Medium Dry. Wino o jasnym, słomkowym kolorze, powstałe z gron szczepu Rkatsiteli uprawianych w rejonie Kakheti, we wschodniej części Gruzji. Wino o harmonijnym aromacie kwiatów i cytrusów. Ma świeży, przyjemny i bogaty smak. Najlepiej smakuje z owocami morza i świeżymi sałatkami. Serwować w temperaturze 10°C. Zawartość alk. – 10%.

  • GAMZIRI 22 RKATSITELI KHAREBA GRUZJA MEDIUM SWEET 0,75L

    Gamziri Rkatsiteli Medium Sweet. Powstałe z gron szczepu Rkatsiteli pochodzących z doliny Alazani w regionie Kakheti. Wino o słomkowej, delikatnej barwie, posiadające idealnie zbalansowane słodkie nuty owocowe. Doskonale komponuje się z delikatnymi serami, ciastami oraz owocami. Podawać w temperaturze 12-14°C.

  • GIULIA MUROLA MARCHE IGT WŁOCHY 0,75L

    Giulia Murola Marche. Wino wytrawne. Przykład niezwykłej ekspresji Ribony. Złota barwa. W aromacie wyczuwalne eleganckie nuty mineralne oraz złożone, owocowe nuty skórki mango, białej nektarynki i truskawki. Całość przepleciona niuansami przypraw i orzeźwiającej melisy. Na podniebieniu spójne z aromatami. PRODUKT WYCOFANY Z KATALOGU

  • JUREK MUROLA SPUMANTE METODO CLASSICO MILLESIMATO BRUT WŁOCHY 0,75L

    Jurek Murola Spumante Millesimato. Wino wytrawne. Wino musujące, wytwarzane tradycyjną metodą fermentacji w butelce. Celem winnicy jest propagowanie wspaniałego autochtonicznego szczepu Ribona. Kolor jasny, słomiany. Wyczuwalna intensywna woń kwiatów, która łączy się idealnie z posmakiem drożdży, rogalików i roztopionego masła. W smaku jest świeże i przyjemnie miękkie, eleganckie, o dobrze zbalansowanej kwasowości. Wino dojrzewało 12 miesięcy. Zawartość alkoholu: 12,50. Temperatura podawania: 8/10°C.

  • LOST & FOUND SKIN CONTACT ORANGE ZAVEC POMARAŃCZOWE SŁOWENIA 0,75L

    Lost & Found Skin Contact Orange. Wino wytrawne. Winogrona zbierane ręcznie. Maceracja na zimno przez 48 godzin, następnie fermentacja spontaniczna ze skórkami winogron oraz fermentacja malolaktyczna. Wino dojrzewało w beczkach barrique i toneaux przez 12 miesięcy. W kieliszku o głęboko bursztynowo-pomarańczowej barwie. W nosie wyraźne aromaty jabłka, kandyzowanych owoców, skórki pomarańczy, suszonej śliwki i moreli. W ustach o dobrej strukturze i średniej kwasowości. Podawać z całą gamą dań kuchni wegeteriańskiej oraz wegańskiej. Wspaniale z wszelkiego rodzaju kaszami oraz roślinami strączkowymi. Serwować w temperaturze 10-12°C.

  • MARTIN BERDUGO RESERVA RIBERA DEL DUERO DO HISZPANIA 0,75L

    Martin Berdugo Reserva. Wino wytrawne. Głęboka rubinowa barwa. Bukiet zapachowy z dominującymi nutami egzotycznych przypraw, czarnego pieprzu oraz aromatami pochodzącymi ze starzenia w dębowej beczce, takimi jak: tytoń, dym, kakao i karmel. Wino w ustach aksamitne, ze zrównoważoną owocowością, kwasowością i miękkimi taninami. Dobrze zbudowane, z długim, wyraźnym finiszem. [NAGRODY] – 91 Guide Semana Vitivinícola, 88 Decanter World Wine Awards.

  • MARTIN BERDUGO VERDEJO RUEDA DO HISZPANIA 0,75L

    Martin Berdugo Verdejo Rueda. Wino wytrawne. Żółta barwa z zielonymi refleksami. W bukiecie zapachowym dominujące nuty owoców cytrusowych i tropikalnych, w harmonii z nutami kwiatowymi, siana, tymianku, agrestu i świeżo ściętej trawy. Wino dobrze zbalansowane z długim, orzeźwiającym finiszem. Doskonałe jako aperitif, do dań z ryżu, potraw z dodatkiem szafranu, pieczonych ryb, sałat, serów i owoców morza. Podawać schłodzone w temperaturze 6-8°C.

  • PASSOS DE LISBOA RESERVA VINHO REGIONAL LISBOA PORTUGALIA 0,75L

    Passos de Lisboa. Wino wytrawne. Rubinowa barwa. Blend szczepów: Tinto Roriz, Syrah i Alicante Bouschet. Starzone w beczce z dębu amerykańskiego przez 6 miesięcy. Nos z wyczwalnymi nutami wiśni, owoców leśnych, ciemnej czekolady, tytoniu, dymu i cygara, przeplecione aromatami przypraw i kwiatów. W ustach zwrównoważone, ze średnią kwasowością i miękkimi taninami, trwałe, z harmonijnym finiszem. Doskonale komponujące się z cięższymi potrawami mięsnymi, ciemnymi sosami i warzywami z grilla. [NAGRODY]: 90 pkt. James Suckling.

  • PET-NAT WHITE ZAVEC MUSUJĄCE SŁOWENIA 0,75L

    Pet-Nat White Zavec Musujące. Wino wytrawne. Musujące wino wytrawne. Wino pétillant-naturel – bez wtórnej fermentacji, butelkowane jeszcze przed zakończeniem fermentacji pierwotnej, bez usuwania osadu drożdżowego. Winogrona zbierane ręcznie. Wino dojrzewało na osadzie w butelce. W nosie jak i w ustach przywołujące skojarzenie dojrzałego jabłka, gruszki, pomelo, pomarańczy i truskawki. W ustach wyczuwalna soczysta kwasowość z długim, słonym, mineralnym finiszem. Serwować w temperaturze 5-6°C.

  • ROSSO PICENO MUROLA MARCHE IGT WŁOCHY 0,75L

    Rosso Piceno Murola. Wino wytrawne. W aromacie wyczuwalne czyste, gładkie akcenty dojrzałej wiśni, przeplecione subtelnymi nutami czarnych porzeczek. W ustach przyjemne, miękkie i soczyste, z długim orzeźwiającym finiszem.

  • RUDOLF MULLER DORNFELDER ROSE PFALZ NIEMCY 0,75L

    Rudolf Muller Dornfelder Rose. Półsłodkie różowe wino (Lieblich). Eleganckie, lekko słodkie wino ze szczepu Dornfelder o jasnoróżowym kolorze. W aromacie urzekający, intensywny owocowy bukiet. W ustach krągłe z wyczuwalnym posmakiem truskawek, malin, poziomek i czerwonej porzeczki. Mocno schłodzone rewelacyjne jako aperitif, do lekkich sałat z dodatkiem truskawek i malin oraz deserów na bazie czerwonych owoców.

  • RUDOLF MULLER SILVANER EISWEIN 0,375L

    Rudolf Muller Silvaner Eiswein. Słodkie białe wino lodowe, wyprodukowane z naturalnie przemrożonych gron szczepu Silvaner. Bardzo jasna, słomkowa barwa ze złotymi refleksami. W aromacie intensywne, z wyczuwalnymi nutami białych kwiatów, kandyzowanych cytrusów i suszonych owoców. Na podniebieniu miodowo-owocowe, z wyraźnym smakiem dojrzałego jabłka, kandyzowanej cytryny, suszonej moreli i figi. Podawać schłodzone do temperatury 6-8 stopni. Idealny towarzysz jasnych deserów z białą czekoladą, lodami i suszonymi owocami.

  • SANCERRE SKIN MMXIX ’19 VIN DE FRANCE 0,75L

    Sancerre Skin Mmxix. Wino wytrawne. Winogrona fermentowane w całości przez 11 miesięcy w amforach z terrakoty toskańskiej bez dodatku siarczynów. Wino żywe i autentyczne odzwierciedlające zachowanie pełnego szacunku do kultury uprawy ziemi oraz naturalnego rytmu biologicznego. Z certyfikatem wina organicznego i biodynamicznego. Pasuje jako dodatek do sushi, risotto z truflami i serów. Wino dla koneserów, wyprodukowano tylko 901 butelek.