Wyświetlanie 1–16 z 36 wyników
-
Blu Blusecco Puszka. Wino musujące, półwytrawne. Winogrona do tego włoskiego vino frizzante pochodzą ze słynnego regionu winiarskiego Veneto w sercu Włoch. Blusecco jest lekkie, ale z charakterem, delikatnie musujące, zachwycające świeżością i owocowym smakiem. Podawać mocno schłodzone, prosto z puszki lub ze słomką. Idealna pozycja na piknik, wycieczkę, spotkanie z przyjaciółmi czy aperitif w niezobowiązującej atmosferze. Wino na każdą okazję.
-
Boundary Line Chardonnay. Wino wytrawne. Winogrona fermentowane na zimno w zbiornikach ze stali nierdzewnej w celu zachowania świeżych owocowych aromatów. Subtelne zastosowanie dębu w winifikacji nadało winu złożoności i delikatnej kremowości równoważącej skoncentrowane owocowe aromaty cytrusów i melona. W ustach rześkie, z akcentem jabłka, gruszki, melona, z cytrusowymi, egzotycznymi nutami. Wino idealne do miękkich oraz półtwardych serów, ryb, owoców morza, sałat, dań z białym mięsem i jasnymi sosami.
-
Boundary Line Shiraz. Wino wytrawne. Winogrona z regionu Riverina, zebrane w optymalnej dojrzałości i poddane fermentacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze celem zachowania świeżych owocowych aromatów. Nos z subtelnymi nutami wanilii, białego pieprzu oraz czerwonych owoców. W ustach wino średnio zbudowane, soczyste, świeże, z akcentami mięty i dojrzałych, likierowych owoców śliwki i wiśni.
-
Brocard Chablis Grand Cru Valmur. Wino wytrawne. Grand Cru Valmur, umiejscowione na wzniesieniach o ekspozycji południowo-zachodniej oraz południowej z glebą kimerydzką łączącą wapienie i margle ze skamieliną Exogyra Virgula, nadaje winom zrównoważoną mineralność oraz zaskakuje owocowością. Nos z wyczuwalną cytryną, lekko korzenny. Wino dojrzewało 18 miesięcy w foudre. Polecane do kurczaka z grzybami i przegrzebków.
-
Brocard Chablis Premier Cru. Wino wytrawne. Winnica ze względu na swoje umiejscowienie charakteryzujące się ubogim, bardzo kamienistym podłożem daje niskie plony, a w zamian za to niezwykle wyraźną mineralność w winach. Winogrona są zbierane ręcznie. Pochodzące stąd Chablis charakteryzują cytrusowe aromaty z wyraźnymi nutami anyżu. W smaku wino jest bardzo eleganckie, z zaznaczoną kwasowością i długo trwającym mineralnym zakończeniem. Rekomendowane przede wszystkim do owoców morza, serów i sałatek.
-
BAG IN BOX Pinot Grigio. Wino wytrawne. Aromaty owoców tropikalnych takich jak mango, kiwi z kuszącymi nutami kwiatów (akacja, wiciokrzew, pomarańcza). Umiarkowana kwasowość. Wino idealne do jarzynowych zup, sałat, przekąsek czy grillowanego białego mięsa.
-
Charles Mignon Blanc Premium Reserve. Ręcznie zbierane winogrona z okolic Marne Valley. Dojrzewający 24 miesiące w piwnicy. Kolor bladożółty z delikatnymi bąbelkami. Aromaty brzoskwini, moreli i innych pestkowych owoców. W smaku świeży, kremowy, gładki z delikatnym posmakiem mineralnym oraz owoców pestkowych. Doskonały jako aperitif oraz do wielu wyrafinowanych dań. Dosage 9g/l. Serwować w temperaturza 6-8oC. Nagrody: 90 pkt. Wine Enthusiast, 88 pkt. James Suckling
-
Due Gambe Murola Marche . Wino wytrawne. Czerwone wino o intensywnym, rubinowym kolorze. W aromacie wolno rozwijające się nuty białego pieprzu, gałki muszkatołowej i innych przypraw, aż do owocowych, z wyraźną śliwką. Na podniebieniu intensywne, bogate, dobrze zbudowane z harmonijnym zakończeniem.
-
Elekta Białe. Wino wytrawne. Elekta to harmonijne wino powstałe z ręcznie zbieranych i selekcjonowanych gron. Urzeka słomkową barwą. Na jego niezwykle bogaty bukiet składają się aromaty jabłka, brzoskwini, owoców tropikalnych i białych kwiatów. W ustach świeże i owocowe. Podawać do potraw wegetariańskich i wegańskich oraz dań na bazie ryb i drobiu. Podawać w temperaturze 6-8°C.
-
Elekta Czerwone. Wino wytrawne. Elekta to intensywne, dobrze zbudowane wino powstałe z ręcznie zbieranych i selekcjonowanych gron szczepów Rondo i Pinot Noir. Urzeka ciemnorubinową barwą oraz aromatami dojrzałych owoców, takich jak jeżyny, śliwki, jagody, borówki i wiśnie. Eleganckie, lekko zaznaczone taniny. Doskonałe do potraw z czerwonego mięsa. Podawać w temperaturze 16 -18°C.
-
Fado Friendship Reserva D’Amizade Magnum. Wino wytrawne. Winogrona użyte do produkcji tego wina pochodzą z najlepszego regionu Estremadura. Po ręcznym, selektywnym zbiorze w czwartym tygodniu września przechodzą proces fermentacji w kadziach ze stali nierdzewnej. Przed wejściem na rynek wino dojrzewa do 8 miesięcy w beczce z francuskiego dębu. Rekomendowane do pieczonej jagnięciny, pikantnych dań mięsnych oraz delikatnych serów. [NAGRODY]: Gold Medal – CWWSC 2021.
-
Fanaberi Pomegranate. Zachwycające intensywną, rubinową barwą oraz bogatym aromatem Fanaberi zostało wyprodukowane z najlepszych gron szczepu Pinot Noir. Wino zachwyca nutami świeżych, soczystych czerwonych owoców, w szczególności przywołuje aromat owocu granatu. Doskonałe jako aperitif oraz idealny towarzysz owocowych ciast i deserów.
-
Furmint Skin Contact Zavec. Wino wytrawne. Jasny, żółto-złoty kolor z zielonymi refleksami. Winogrona zbierane ręcznie. Wino niefiltrowane, dojrzewało na osadzie w beczkach barrique przez 6 miesięcy. Nos aromatyczny, bogaty w nuty mineralne oraz cytrusowe, z zaznaczonym jabłkiem, sianem i lekką nutą pieprzu. W ustach niezwykle świeże, rześkie, o średniej kwasowości, krągłe, z wyczuwalną przyjemną nutą mineralną. Podawać z rybami, drobiem czy pikantnymi potrawami. Serwować w temperaturze 8-10°C.
-
Gamziri Pirosmani Medium Dry . Czerwone, półwytrawne wino wyprodukowane i butelkowane w Gruzji. Powstałe z gron Saperavi, uprawianych w gruzińskim regionie Kakchetii. Charakteryzuje się intensywnym, czerwonym kolorem oraz niepowtarzalnym smakiem i aromatem gruzińskich owoców. Podawać w temperaturze: 12-14 °C. Zawartość alk. – 12,0 – 12,5%.
-
Gamziri Separavi Dry. Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane i butelkowane w Gruzji. Ciemne, o kolorze dojrzałego granatu wino, powstałe z gron Saperavi, uprawianych w gruzińskim regionie Kakchetii. Posiada wyjątkowy, szeroko rozbudowany smak suszonych owoców i przypraw. Najlepiej smakuje podawane w towarzystwie mięs w temperaturze: 16-18 °C.
-
Gamziri Separavi Medium Sweet. Wyprodukowane z gron szczepu Saperavi pochodzących z doliny Alazani w regionie Kakheti. Posiada ciemnoczerwony kolor i pełny, aksamitny smak. Doskonale smakuje w połączeniu z serami, konfiturą, słodyczami i deserami. Podawać w temperaturze 14-15 stopni.