Wyświetlanie 1–16 z 36 wyników

  • BLU BLUSECCO PÓŁWYTRAWNE VINO FRIZZANTE PUSZKA 200ML VENETO WŁOCHY

    Blu Blusecco Puszka. Wino musujące, półwytrawne. Winogrona do tego włoskiego vino frizzante pochodzą ze słynnego regionu winiarskiego Veneto w sercu Włoch. Blusecco jest lekkie, ale z charakterem, delikatnie musujące, zachwycające świeżością i owocowym smakiem. Podawać mocno schłodzone, prosto z puszki lub ze słomką. Idealna pozycja na piknik, wycieczkę, spotkanie z przyjaciółmi czy aperitif w niezobowiązującej atmosferze. Wino na każdą okazję.

  • BOUNDARY LINE CHARDONNAY AUSTRALIA 0,75L

    Boundary Line Chardonnay. Wino wytrawne. Winogrona fermentowane na zimno w zbiornikach ze stali nierdzewnej w celu zachowania świeżych owocowych aromatów. Subtelne zastosowanie dębu w winifikacji nadało winu złożoności i delikatnej kremowości równoważącej skoncentrowane owocowe aromaty cytrusów i melona. W ustach rześkie, z akcentem jabłka, gruszki, melona, z cytrusowymi, egzotycznymi nutami. Wino idealne do miękkich oraz półtwardych serów, ryb, owoców morza, sałat, dań z białym mięsem i jasnymi sosami.

  • BOUNDARY LINE SHIRAZ AUSTRALIA 0,75l

    Boundary Line Shiraz. Wino wytrawne. Winogrona z regionu Riverina, zebrane w optymalnej dojrzałości i poddane fermentacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze celem zachowania świeżych owocowych aromatów. Nos z subtelnymi nutami wanilii, białego pieprzu oraz czerwonych owoców. W ustach wino średnio zbudowane, soczyste, świeże, z akcentami mięty i dojrzałych, likierowych owoców śliwki i wiśni.

  • BROCARD CHABLIS GRAND CRU VALMUR FRANCJA 0,75L

    Brocard Chablis Grand Cru Valmur. Wino wytrawne. Grand Cru Valmur, umiejscowione na wzniesieniach o ekspozycji południowo-zachodniej oraz południowej z glebą kimerydzką łączącą wapienie i margle ze skamieliną Exogyra Virgula, nadaje winom zrównoważoną mineralność oraz zaskakuje owocowością. Nos z wyczuwalną cytryną, lekko korzenny. Wino dojrzewało 18 miesięcy w foudre. Polecane do kurczaka z grzybami i przegrzebków.

  • BROCARD CHABLIS PREMIER CRU ’21 COTE DE LECHET FRANCJA 0,75L

    Brocard Chablis Premier Cru. Wino wytrawne. Winnica ze względu na swoje umiejscowienie charakteryzujące się ubogim, bardzo kamienistym podłożem daje niskie plony, a w zamian za to niezwykle wyraźną mineralność w winach. Winogrona są zbierane ręcznie. Pochodzące stąd Chablis charakteryzują cytrusowe aromaty z wyraźnymi nutami anyżu. W smaku wino jest bardzo eleganckie, z zaznaczoną kwasowością i długo trwającym mineralnym zakończeniem. Rekomendowane przede wszystkim do owoców morza, serów i sałatek.

  • RO.101

    CASA LUNARDI PINOT GRIGIO BAG IN BOX 3L

    BAG IN BOX Pinot Grigio. Wino wytrawne. Aromaty owoców tropikalnych takich jak mango, kiwi z kuszącymi nutami kwiatów (akacja, wiciokrzew, pomarańcza). Umiarkowana kwasowość. Wino idealne do jarzynowych zup, sałat, przekąsek czy grillowanego białego mięsa.

  • CHARLES MIGNON BRUT BLANC PREMIUM RESERVE CHAMPAGNE AC FRANCJA 1,5L

    Charles Mignon Blanc Premium Reserve. Ręcznie zbierane winogrona z okolic Marne Valley. Dojrzewający 24 miesiące w piwnicy. Kolor bladożółty z delikatnymi bąbelkami. Aromaty brzoskwini, moreli i innych pestkowych owoców. W smaku świeży, kremowy, gładki z delikatnym posmakiem mineralnym oraz owoców pestkowych. Doskonały jako aperitif oraz do wielu wyrafinowanych dań. Dosage 9g/l. Serwować w temperaturza 6-8oC. Nagrody: 90 pkt. Wine Enthusiast, 88 pkt. James Suckling

  • DUE GAMBE MUROLA MARCHE IGT WŁOCHY 0,75L

    Due Gambe Murola Marche . Wino wytrawne. Czerwone wino o intensywnym, rubinowym kolorze. W aromacie wolno rozwijające się nuty białego pieprzu, gałki muszkatołowej i innych przypraw, aż do owocowych, z wyraźną śliwką. Na podniebieniu intensywne, bogate, dobrze zbudowane z harmonijnym zakończeniem.

  • ELEKTA BIAŁE WYTRAWNE POLSKA LUBUSKIE 0,75L

    Elekta Białe. Wino wytrawne. Elekta to harmonijne wino powstałe z ręcznie zbieranych i selekcjonowanych gron. Urzeka słomkową barwą. Na jego niezwykle bogaty bukiet składają się aromaty jabłka, brzoskwini, owoców tropikalnych i białych kwiatów. W ustach świeże i owocowe. Podawać do potraw wegetariańskich i wegańskich oraz dań na bazie ryb i drobiu. Podawać w temperaturze 6-8°C.

  • ELEKTA CZERWONE WYTRAWNE POLSKA LUBUSKIE 0,75L

    Elekta Czerwone. Wino wytrawne. Elekta to intensywne, dobrze zbudowane wino powstałe z ręcznie zbieranych i selekcjonowanych gron szczepów Rondo i Pinot Noir. Urzeka ciemnorubinową barwą oraz aromatami dojrzałych owoców, takich jak jeżyny, śliwki, jagody, borówki i wiśnie. Eleganckie, lekko zaznaczone taniny. Doskonałe do potraw z czerwonego mięsa. Podawać w temperaturze 16 -18°C.

  • FADO FRIENDSHIP RESERVA D’AMIZADE MAGNUM LISBOA PORTUGALIA 1,5L

    Fado Friendship Reserva D’Amizade Magnum. Wino wytrawne. Winogrona użyte do produkcji tego wina pochodzą z najlepszego regionu Estremadura. Po ręcznym, selektywnym zbiorze w czwartym tygodniu września przechodzą proces fermentacji w kadziach ze stali nierdzewnej. Przed wejściem na rynek wino dojrzewa do 8 miesięcy w beczce z francuskiego dębu. Rekomendowane do pieczonej jagnięciny, pikantnych dań mięsnych oraz delikatnych serów. [NAGRODY]: Gold Medal – CWWSC 2021.

  • FANABERI POMEGRANATE PINOT NOIR

    Fanaberi Pomegranate. Zachwycające intensywną, rubinową barwą oraz bogatym aromatem Fanaberi zostało wyprodukowane z najlepszych gron szczepu Pinot Noir. Wino zachwyca nutami świeżych, soczystych czerwonych owoców, w szczególności przywołuje aromat owocu granatu. Doskonałe jako aperitif oraz idealny towarzysz owocowych ciast i deserów.

  • FURMINT SKIN CONTACT ZAVEC 2022 SŁOWENIA 0,75L

    Furmint Skin Contact Zavec. Wino wytrawne. Jasny, żółto-złoty kolor z zielonymi refleksami. Winogrona zbierane ręcznie. Wino niefiltrowane, dojrzewało na osadzie w beczkach barrique przez 6 miesięcy. Nos aromatyczny, bogaty w nuty mineralne oraz cytrusowe, z zaznaczonym jabłkiem, sianem i lekką nutą pieprzu. W ustach niezwykle świeże, rześkie, o średniej kwasowości, krągłe, z wyczuwalną przyjemną nutą mineralną. Podawać z rybami, drobiem czy pikantnymi potrawami. Serwować w temperaturze 8-10°C.

  • GAMZIRI 21 PIROSMANI KHAREBA GRUZJA MEDIUM DRY 0,75L

    Gamziri Pirosmani Medium Dry . Czerwone, półwytrawne wino wyprodukowane i butelkowane w Gruzji. Powstałe z gron Saperavi, uprawianych w gruzińskim regionie Kakchetii. Charakteryzuje się intensywnym, czerwonym kolorem oraz niepowtarzalnym smakiem i aromatem gruzińskich owoców. Podawać w temperaturze: 12-14 °C. Zawartość alk. – 12,0 – 12,5%.

  • GAMZIRI 21 SEPARAVI KHAREBA GRUZJA DRY 0,75L

    Gamziri Separavi Dry. Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane i butelkowane w Gruzji. Ciemne, o kolorze dojrzałego granatu wino, powstałe z gron Saperavi, uprawianych w gruzińskim regionie Kakchetii. Posiada wyjątkowy, szeroko rozbudowany smak suszonych owoców i przypraw. Najlepiej smakuje podawane w towarzystwie mięs w temperaturze: 16-18 °C.

  • GAMZIRI 21 SEPARAVI KHAREBA GRUZJA MEDIUM SWEET 0,75L

    Gamziri Separavi Medium Sweet. Wyprodukowane z gron szczepu Saperavi pochodzących z doliny Alazani w regionie Kakheti. Posiada ciemnoczerwony kolor i pełny, aksamitny smak. Doskonale smakuje w połączeniu z serami, konfiturą, słodyczami i deserami. Podawać w temperaturze 14-15 stopni.