Wyświetlanie wszystkich wyników: 9
-

Wino wytrawne. Złota barwa. Winogrona uprawiane na wysokości 1100 m n.p.m. w apelacji Altamira w Dolinie Uco w Mendozie. W 90% fermentacja odbywa się w cementowych zbiornikach w kształcie jajka, które pozwalają winu poruszać się swobodniej niż podczas fermentacji w tradycyjnej beczce i utrzymywać ciągły kontakt z osadem drożdżowym. Pozostałe 10% fermentowane jest w beczce z dębu francuskiego. Bogaty nos z niuansami kwiatu pomarańczy, świeżych ziół, białych owoców pestkowych. Wyraźnie zaznaczony rumianek, cytryna oraz brzoskwinia. W ustach pełne, zrównoważone i rześkie, z mineralnym charakterem i przyjemną kwasowością. Wino dojrzewało w betonowych kadziach przez 6 miesięcy i 3 miesiące w butelce przed wypuszczeniem na rynek. Podawać z bogatymi daniami na bazie białych mięs w kremowych sosach, z grillowanymi i smażonymi tłustymi rybami, owocami morza (krabem, homarem) oraz serami typu Gruyère, Comté czy Cheddar. Szczep: Sémillon.
-

Audentia Sauvignon Blanc. Wino wytrawe. Wino wyprodukowane przy użyciu maceracji węglowej. Jasnożółty kolor z zielonymi niuansami. Intensywne aromaty owoców tropikalnych. W smaku delikatne, bardzo orzeźwiające. Znakomity aperitif a także do tapasów, ryby, owoców morza, potraw z ryżem.
-

Cono Sur 20 Barrels Chardonnay Limited Edition to białe, wytrawne wino pochodzące z chilijskiego regionu Casablanca Valley. Nazwa 20 Barrels odnosi się do roku 1996 kiedy to firma Cono Sur użyła 20 beczek do produkcji pierwszego wina ultra premium. Jasna, zielonkawożółta barwa wina. Nos bogaty w aromaty cytryny, grejpfruta i limonki oraz białych kwiatów wraz z dobrze współistniejącymi nutami tostu, prażonego drewna i migdałów. W smaku dobrze skoncentrowane, mineralne i lekko słone z doskonałą kwasowością i długim, zrównoważonym finiszem. 85% wina leżakowało w beczkach z francuskiego dębu przez okres 8 miesięcy. Cono Sur 20 Barrels Chardonnay to wino znakomite do owoców morza, białego mięsa, łososia, makaronów, serów, białych sosów, orzechów, sałatek i deserów. Będzie idealnym wyborem dla każdego kto poszukuje pełnego, złożonego, eleganckiego Chardonnay w najlepszym wydaniu.
-

Feudo Arancio Grillo. Wino wytrawne. Wino oddające charakter sycylijskiej odmiany Grillo. W aromacie wyczuwalne tropikalne owoce, takie jak mango i papaja, w połączeniu z nutą jaśminu i białych kwiatów. Wino wyważone, harmonijne, o delikatnej kwasowości. Rekomendowane do owoców morza, białego mięsa, carpaccio, pieczonej ryby, makaronów i warzyw. [NAGRODY] – 89 pkt. Wine Enthusiast, Gold Medal – Mundus Vini, Bronze Medal – International Wine Challenge, Bronze Medal – CWSA (China), Silver Medal – Sommelier Wine Awards. GOLD MEDAL – 2020 Frankfurt International Wine Trophy.
-

Louis Roederer Cristal. Najbardziej pożądany szampan świata staniowiący synonim luksusu od Maison Louis Roederer, który otrzymał 100/100 punktów Parkera – pioniera w ocenach wina uznawanego za najbardziej opiniotwórczego w branży. Po raz pierwszy został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II w butelce ze szkła ołowiowego, przypominającego kryształ stąd też pochodzi jego nazwa. W latach 90-tych i na początku XXI wieku Cristal gościł praktycznie w każdym teledysku hip-hopowym (50 Cent, Jay-Z, R.Kelly, The Notorious BIG, 2Pac), pił go Quentin Tarantino w swoim filmie „4 pokoje”. Marka niezwykle rozpoznawalna i ceniona na całym świecie. Wino bogate, bardzo złożone o aromatach kandyzowanych owoców cytrusowych, pyłków białych kwiatów, porażonych orzechów laskowych, wanilii z delikatnymi niuansami dębu, brioche, biszkoptów i migdałów. W smaku mineralny, z tchnieniem kredy. Zmysłowy, niepowtarzalny, jedyny w swoim rodzaju. Ciesz się tym dobrem luksusowym w wersji magnum.
-

Wino wytrawne. Wyraźny bukiet z białymi kwiatami oraz dojrzałymi tropikalnymi owocami jak biała brzoskwinia, limonka, grapefruit oraz zielony melon. W smaku żywe, z zaznaczoną kwasowością i owocowością. Wino rekomendowane jako aperitif a także do tapasów, ryby, owoców morza, dań z ryżem.
-

Wino wytrawne. To intensywnie owocowe, bogate na podniebieniu białe wytrawne wino powstało z gron szczepu Chardonnay wzrosłych w chilijskiej dolinie Curicó. Zachwyca słomkowo-żółtą barwą oraz aromatem egzotycznego mango i moreli z niuansem wanilii, uzyskanym dzięki leżakowaniu w beczkach z francuskiego dębu.
-

Białe, wytrawne wino powstałe z gron szczepu Sauvignon Blanc uprawianego w chilijskiej Dolinie Centralnej. Zachwyca jasnożółtą barwą z refleksami zieleni oraz wyczuwalnym aromatem brzoskwiń i jabłek z nutą ziołowych akcentów w tle. Świeże o dość wysokiej kwasowości, charakteryzuje się orzeźwiającym finiszem. Idealnie smakuje podane w towarzystwie sałat, białych mięs, ryb i owoców morza. Podawać w temperaturze 6-8C.
-

Wino wytrawne. Pełne aromatów owoców tropikalnych, takich jak marakuja i grejpfrut, obok świeżych smaków czarnej porzeczki i ziół. Wyraziste, wypełniające usta wino o długim, orzeźwiającym finiszu. Wino dojrzewało na osadzie w tankach ze stali nierdzewnej. Idealne jako aperitif lub ze świeżymi owocami morza, takimi jak małże czy ostrygi.