Wyświetlanie wszystkich wyników: 10
-

Audentia Petit Verdot. Wino wytrawne. Intensywna czerwona barwa. Wyraźne aromaty czerwonych owoców z nutami balsamicznymi oraz odrobiną mentolu. W smaku aksamitne, ułożone, o dobrej strukturze i zachwycającej kwasowości. Znakomita pozycja do dziczyzny, potraw z ryżem, serów. Nie podawać w temparaturze wyższej niż 18°C.
-

Audentia Sauvignon Blanc. Wino wytrawe. Wino wyprodukowane przy użyciu maceracji węglowej. Jasnożółty kolor z zielonymi niuansami. Intensywne aromaty owoców tropikalnych. W smaku delikatne, bardzo orzeźwiające. Znakomity aperitif a także do tapasów, ryby, owoców morza, potraw z ryżem.
-

Wino wytrawne. Ciemna rubinowa barwa. Wino ma złożone aromaty jagód, ciemnej śliwki, czarnej porzeczki, jeżyn, wiśni, czereśni i maliny, z lekko pikantnym, skórzanym akcentem, nutą czekolady, toffi i lukrecji. Na podniebieniu niezwykle skoncentrowane, eleganckie i spójne z aromatami. Mocne, dobrze zintegrowane taniny i struktura sprawiają, że wino jest idealnym towarzyszem wieprzowiny, jagnięciny, wędzonej wołowiny, włoskich makaronów oraz dań na bazie szpinaku i pomidorów. Podawać w temperaturze 16 – 18°C.
-

Feudo Arancio Grillo. Wino wytrawne. Wino oddające charakter sycylijskiej odmiany Grillo. W aromacie wyczuwalne tropikalne owoce, takie jak mango i papaja, w połączeniu z nutą jaśminu i białych kwiatów. Wino wyważone, harmonijne, o delikatnej kwasowości. Rekomendowane do owoców morza, białego mięsa, carpaccio, pieczonej ryby, makaronów i warzyw. [NAGRODY] – 89 pkt. Wine Enthusiast, Gold Medal – Mundus Vini, Bronze Medal – International Wine Challenge, Bronze Medal – CWSA (China), Silver Medal – Sommelier Wine Awards. GOLD MEDAL – 2020 Frankfurt International Wine Trophy.
-

Wino wytrawne. „Curubella” to określenie oznaczające „wyrafinowany i harmonijny” i nawiązujące do eleganckich europejskich salonów z początku XX w. Wino wyprodukowane ze specjalnie wyselekcjonowanych winogron Pinot Grigio. Nos jest mineralny i krągły, przywołujący aromaty żółtych kwiatów i dojrzałych owoców w harmonii z nutami mineralnymi, korzennymi i balsamicznymi. W ustach wyczuwalny nagietek, gerbera, lilia świętojańska, miód i limonka z niuansami białego melona, papai, białej wiśni i mokrego kamienia.
-

Wino wytrawne. Jedno z najlepszych win wśród białych Burgundów. La Garenne znajduje się nad Puligny (Côte d’Or), gdzie winorośl rośnie na płytkiej glebie na wapiennym podłożu. Jest to nieco chłodniejsze miejsce w porównaniu do pobliskich Premier i Grand Crus, w wyniku czego wino odzwierciedla bardziej surowy styl. Dojrzewa około 15 miesięcy w beczce, z czego 1/3 w nowej. To klasyczne Puligny oferuje delikatne aromaty kwiatów lipy, lychee, owoców papai, które są przeplecione zapachem mokrego kamienia. Charakteryzuje się dosyć wysoką kwasowością. W ustach wyczuwalne egzotyczne owoce na tle nut migdałów, wanilii i dębu. Idealny partner do sałatek, owoców morza, ceviche, sushi, potraw wegetariańskich, makaronów wok, fish&chips, kurczaka, serów. Szczep: Chardonnay.
-

Wino wytrawne. To intensywnie owocowe, bogate na podniebieniu białe wytrawne wino powstało z gron szczepu Chardonnay wzrosłych w chilijskiej dolinie Curicó. Zachwyca słomkowo-żółtą barwą oraz aromatem egzotycznego mango i moreli z niuansem wanilii, uzyskanym dzięki leżakowaniu w beczkach z francuskiego dębu.
-

Wino wytrawne. Wyborne, pełne i dobrze zbudowane wino, powstałe z gron szczepu Carmenere oraz Merlot. Zachwyca intensywną, rubinową barwą oraz bukietem pełnym soczystych owoców porzeczki, jeżyny i śliwki z nutą czarnego pieprzu. Polecane do pieczonego lub grillowanego czerwonego mięsa oraz gulaszu, żółtych serów. Podawać w temperaturze 16-18C.
-

Wino wytrawne. Wino o intensywnej rubinowej barwie, charakteryzujące się aromatami czerwonych i czarnych owoców, jagód, śliwek, fiołków, czarnej porzeczki, lukrecji, eukaliptusa, a także bukietem zintegrowanych aromatów pochodzących z beczki, nutą tytoniu, popiołu, wilgotnej skóry, wanilii i drewna cedrowego. W ustach świetnie zrównoważone, żywe, złożone, z wyczuwalną ciemną czekoladą, tytoniem i skojarzeniem pralinek z nadzieniem miętowym After Eight. Długi finisz z dojrzałymi taninami. Winogrona do produkcji wina zbierane ręcznie. Wino leżakowało 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Polecane do serów, czerwonego mięsa (idealne z baraniną czy dziczyzną) oraz dań w bogatych sosach czy z dodatkiem ciemnej czekolady.
-

Wino wytrawne. Pełne aromatów owoców tropikalnych, takich jak marakuja i grejpfrut, obok świeżych smaków czarnej porzeczki i ziół. Wyraziste, wypełniające usta wino o długim, orzeźwiającym finiszu. Wino dojrzewało na osadzie w tankach ze stali nierdzewnej. Idealne jako aperitif lub ze świeżymi owocami morza, takimi jak małże czy ostrygi.