Wyświetlanie wszystkich wyników: 8
-

Wino wytrawne. Winogrona uprawiane na wysokości 1100 m n.p.m. w apelacji Altamira w Dolinie Uco w Mendozie. W aromacie wina przeplatają się dojrzałe, ale świeże jagody, niuanse ziołowe, mięta oraz nuty przypraw i dymu. W ustach miękkie, pełne, z zaznaczoną świeżością, dobrze wyważoną kwasowością i przyjemnym finiszem. Wino dojrzewało przez 12 miesięcy w beczce z dębu francuskiego oraz minimum 6 miesięcy w butelce przed wypuszczeniem na rynek. Podawać z potrawami z grilla, twardymi i dojrzewających serami czy też daniami z dziczyzny. Idealne również w towarzystwie potraw kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej, a także z ciemną czekoladą lub deserami na bazie czekolady. Szczep: Cabernet Franc.
-

Wino wytrawne. Złota barwa. Winogrona uprawiane na wysokości 1100 m n.p.m. w apelacji Altamira w Dolinie Uco w Mendozie. W 90% fermentacja odbywa się w cementowych zbiornikach w kształcie jajka, które pozwalają winu poruszać się swobodniej niż podczas fermentacji w tradycyjnej beczce i utrzymywać ciągły kontakt z osadem drożdżowym. Pozostałe 10% fermentowane jest w beczce z dębu francuskiego. Bogaty nos z niuansami kwiatu pomarańczy, świeżych ziół, białych owoców pestkowych. Wyraźnie zaznaczony rumianek, cytryna oraz brzoskwinia. W ustach pełne, zrównoważone i rześkie, z mineralnym charakterem i przyjemną kwasowością. Wino dojrzewało w betonowych kadziach przez 6 miesięcy i 3 miesiące w butelce przed wypuszczeniem na rynek. Podawać z bogatymi daniami na bazie białych mięs w kremowych sosach, z grillowanymi i smażonymi tłustymi rybami, owocami morza (krabem, homarem) oraz serami typu Gruyère, Comté czy Cheddar. Szczep: Sémillon.
-

Bodega Norton Cosecha Tardia Tinto Dulce. Naturalnie słodkie wino wyprodukowane z gron Merlot. Aromaty czerwonych owoców, a zwłaszcza świeżych malin. W ustach elegancka kwasowość równoważąca słodycz wina, subtelność, złożoność i długi finisz. Serwuj je mocno schłodzone. Idealne w towarzystwie deserów, twardych serów i czekolady. Wino na każdą okazję.
-

Cono Sur 20 Barrels Chardonnay Limited Edition to białe, wytrawne wino pochodzące z chilijskiego regionu Casablanca Valley. Nazwa 20 Barrels odnosi się do roku 1996 kiedy to firma Cono Sur użyła 20 beczek do produkcji pierwszego wina ultra premium. Jasna, zielonkawożółta barwa wina. Nos bogaty w aromaty cytryny, grejpfruta i limonki oraz białych kwiatów wraz z dobrze współistniejącymi nutami tostu, prażonego drewna i migdałów. W smaku dobrze skoncentrowane, mineralne i lekko słone z doskonałą kwasowością i długim, zrównoważonym finiszem. 85% wina leżakowało w beczkach z francuskiego dębu przez okres 8 miesięcy. Cono Sur 20 Barrels Chardonnay to wino znakomite do owoców morza, białego mięsa, łososia, makaronów, serów, białych sosów, orzechów, sałatek i deserów. Będzie idealnym wyborem dla każdego kto poszukuje pełnego, złożonego, eleganckiego Chardonnay w najlepszym wydaniu.
-

Cono Sur 20 Barrels Syrah Limited Edition to czerwone wino wytrawne pochodzące z chilijskiego regionu Limarí Valley. Syrah o intensywnej, czerwono-fioletowej barwie. Nos to bogactwo aromatów, począwszy od czarnych i czerwonych owoców, takich jak maliny, jeżyny, śliwki, po oliwki, fiołki, przyprawy, czekoladę i rozgrzany asfalt. Zrównoważone w ustach z długimi, trwałymi, dobrze zintegrowanymi taninami i kremowym posmakiem. 85% Cono Sur 20 Barrels Syrah dojrzewało w beczce i 15% w foudre z dębu francuskiego przez 17 miesięcy oraz 3 miesiące w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Idealne do wszystkich rodzajów mięs, szczególnie do dziczyzny, jagnięciny, wędzonej wołowiny, ale również do drobiu, sałatek z makaronem idań z grillowanymi warzywami. Idealne dla osób poszukujących jakościowego Syrah.
-

Wspaniałe Chardonnay z winnicy Correntoso usytuowanej w sercu malowniczej Patagonii w otoczeniu skalistych szczytów Andów oraz imponującej przyrody Parku Narodowego Nahuel Huapi, opodal miasteczka Villa La Angostura, wzdłuż najkrótszej rzeki na świecie Correntoso będącej mekką wędkarską. W zapachu orzeźwiające, bardzo owocowe z wyraźnym tchnieniem cytrusowym. Wyczuwalne słodkie aromaty ananasa, brzoskwini oraz subtelne nuty miodu i cytryny. Na podniebieniu treściwe, z dobrze zbilansowaną kwasowością, oddające w długim i świeżym finiszu wrażenie subtelności i elegancji.
-

Wspaniałe Pinot Noir z winnicy Correntoso usytuowanej w sercu malowniczej Patagonii w otoczeniu skalistych szczytów Andów oraz imponującej przyrody Parku Narodowego Nahuel Huapi, opodal miasteczka Villa La Angostura, wzdłuż najkrótszej rzeki na świecie Correntoso będącej mekką wędkarską. W zapachu bardzo owocowe i świeże, z wyczuwalnymi mineralnymi nutami oraz aromatem truskawek i wiśni. Wino średnio zbudowane z elegancką kwasowością i wyraźnym finiszem. Idealny towarzysz dań wegetariańskich, jak również mięsnych podawanych z sosami ze słodkawą nutą.
-

Białe, wytrawne wino powstałe z gron szczepu Sauvignon Blanc uprawianego w chilijskiej Dolinie Centralnej. Zachwyca jasnożółtą barwą z refleksami zieleni oraz wyczuwalnym aromatem brzoskwiń i jabłek z nutą ziołowych akcentów w tle. Świeże o dość wysokiej kwasowości, charakteryzuje się orzeźwiającym finiszem. Idealnie smakuje podane w towarzystwie sałat, białych mięs, ryb i owoców morza. Podawać w temperaturze 6-8C.