Wyświetlanie wszystkich wyników: 3
-

Wino wytrawne. Jedno z najlepszych win wśród białych Burgundów. La Garenne znajduje się nad Puligny (Côte d’Or), gdzie winorośl rośnie na płytkiej glebie na wapiennym podłożu. Jest to nieco chłodniejsze miejsce w porównaniu do pobliskich Premier i Grand Crus, w wyniku czego wino odzwierciedla bardziej surowy styl. Dojrzewa około 15 miesięcy w beczce, z czego 1/3 w nowej. To klasyczne Puligny oferuje delikatne aromaty kwiatów lipy, lychee, owoców papai, które są przeplecione zapachem mokrego kamienia. Charakteryzuje się dosyć wysoką kwasowością. W ustach wyczuwalne egzotyczne owoce na tle nut migdałów, wanilii i dębu. Idealny partner do sałatek, owoców morza, ceviche, sushi, potraw wegetariańskich, makaronów wok, fish&chips, kurczaka, serów. Szczep: Chardonnay.
-

Louis Roederer Cristal. Najbardziej pożądany szampan świata staniowiący synonim luksusu od Maison Louis Roederer, który otrzymał 100/100 punktów Parkera – pioniera w ocenach wina uznawanego za najbardziej opiniotwórczego w branży. Po raz pierwszy został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II w butelce ze szkła ołowiowego, przypominającego kryształ stąd też pochodzi jego nazwa. W latach 90-tych i na początku XXI wieku Cristal gościł praktycznie w każdym teledysku hip-hopowym (50 Cent, Jay-Z, R.Kelly, The Notorious BIG, 2Pac), pił go Quentin Tarantino w swoim filmie „4 pokoje”. Marka niezwykle rozpoznawalna i ceniona na całym świecie. Wino bogate, bardzo złożone o aromatach kandyzowanych owoców cytrusowych, pyłków białych kwiatów, porażonych orzechów laskowych, wanilii z delikatnymi niuansami dębu, brioche, biszkoptów i migdałów. W smaku mineralny, z tchnieniem kredy. Zmysłowy, niepowtarzalny, jedyny w swoim rodzaju. Ciesz się tym dobrem luksusowym w wersji magnum.
-

L’Eloquence Margaux. Wino wytrawne. Ciemna bordowa barwa. To wino to czysta elokwencja apelacji Margaux. Zbiór winogron ręczny. Wyprodukowane w 96% ze szczepu Merlot z małym dodatkiem 4% Petit Verdot. W nosie wyczuwalne bardzo dojrzałe czarne owoce z dominacją jeżyny, czarnej porzeczki i borówki. W ustach pełne, kremowe, z eleganckimi miękkimi taninami, nutami lekko pikantnych czerwonych owoców. Zrównoważone, przyjemne. Fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej. Dobre do wszelkiego rodzaju czerwonych mięs czy bardziej „mięsistych warzyw” oraz dań bogatych w przyprawy. Dobrze będzie komponowało się również z twardymi serami.