Wyświetlanie wszystkich wyników: 5
-

Audentia Petit Verdot. Wino wytrawne. Intensywna czerwona barwa. Wyraźne aromaty czerwonych owoców z nutami balsamicznymi oraz odrobiną mentolu. W smaku aksamitne, ułożone, o dobrej strukturze i zachwycającej kwasowości. Znakomita pozycja do dziczyzny, potraw z ryżem, serów. Nie podawać w temparaturze wyższej niż 18°C.
-

Bodega Norton Cosecha Tardia Tinto Dulce. Naturalnie słodkie wino wyprodukowane z gron Merlot. Aromaty czerwonych owoców, a zwłaszcza świeżych malin. W ustach elegancka kwasowość równoważąca słodycz wina, subtelność, złożoność i długi finisz. Serwuj je mocno schłodzone. Idealne w towarzystwie deserów, twardych serów i czekolady. Wino na każdą okazję.
-

Wspaniałe Pinot Noir z winnicy Correntoso usytuowanej w sercu malowniczej Patagonii w otoczeniu skalistych szczytów Andów oraz imponującej przyrody Parku Narodowego Nahuel Huapi, opodal miasteczka Villa La Angostura, wzdłuż najkrótszej rzeki na świecie Correntoso będącej mekką wędkarską. W zapachu bardzo owocowe i świeże, z wyczuwalnymi mineralnymi nutami oraz aromatem truskawek i wiśni. Wino średnio zbudowane z elegancką kwasowością i wyraźnym finiszem. Idealny towarzysz dań wegetariańskich, jak również mięsnych podawanych z sosami ze słodkawą nutą.
-

Wino wytrawne. Amarone to obok Barolo i Brunello jedno z najbardziej prestiżowych włoskich win. Pochodzi ono z leżącego na północy Włoch regionu Veneto. Sapor Temporis Amarone della Valdpolicella DOC dojrzewało 6 miesięcy we francuskiej barrique oraz dodatkowo 3 miesiące w butelce. Intensywna rubinowa barwa. Wino o niezwykle mocnej strukturze, które na podniebieniu ukazuje głębię, elegancję i moc. Wyraźne aromaty dojrzałych owoców, jagód, suszonych kwiatów,, lukrecji, dymu tytoniowego oraz orzechów włoskich. W smaku aksamitne, pełne, zbalansowane. Polecane do czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny, serów. Kwasowość 6% / cukier resztkowy 11 g/l. [NAGRODY] – 88 pkt Wine Spectator.
-

Wino wytrawne. Ripasso oznacza po włosku „powtórny”. Chodzi tutaj o powtórną fermentację, która zachodzi w winie po dodaniu wytłoczyn pozostałych po produkcji Amarone do podstawowej Valpolicelli. Cukier zawarty w wytłoczynach powoduje wznowienie fermentacji. Sapor Temporis Valpolicella Ripasso Superiore DOC to eleganckie i wyrafinowane wino o dominujących aromatach wiśni i dzikich jagód uzupełnione delikatnie pikantnymi aromatami. Wino charakteryzujące się wielką osobowością i złożonością. W smaku bogate, bardzo owocowe i z bardzo ładną taniną. Doskonale skomponuje się z daniami z grilla i dojrzewającymi serami. Należy je podawać w temperaturze 16° – 18°C.