Wyświetlanie wszystkich wyników: 3
-

Cono Sur 20 Barrels Chardonnay Limited Edition to białe, wytrawne wino pochodzące z chilijskiego regionu Casablanca Valley. Nazwa 20 Barrels odnosi się do roku 1996 kiedy to firma Cono Sur użyła 20 beczek do produkcji pierwszego wina ultra premium. Jasna, zielonkawożółta barwa wina. Nos bogaty w aromaty cytryny, grejpfruta i limonki oraz białych kwiatów wraz z dobrze współistniejącymi nutami tostu, prażonego drewna i migdałów. W smaku dobrze skoncentrowane, mineralne i lekko słone z doskonałą kwasowością i długim, zrównoważonym finiszem. 85% wina leżakowało w beczkach z francuskiego dębu przez okres 8 miesięcy. Cono Sur 20 Barrels Chardonnay to wino znakomite do owoców morza, białego mięsa, łososia, makaronów, serów, białych sosów, orzechów, sałatek i deserów. Będzie idealnym wyborem dla każdego kto poszukuje pełnego, złożonego, eleganckiego Chardonnay w najlepszym wydaniu.
-

Cono Sur 20 Barrels Syrah Limited Edition to czerwone wino wytrawne pochodzące z chilijskiego regionu Limarí Valley. Syrah o intensywnej, czerwono-fioletowej barwie. Nos to bogactwo aromatów, począwszy od czarnych i czerwonych owoców, takich jak maliny, jeżyny, śliwki, po oliwki, fiołki, przyprawy, czekoladę i rozgrzany asfalt. Zrównoważone w ustach z długimi, trwałymi, dobrze zintegrowanymi taninami i kremowym posmakiem. 85% Cono Sur 20 Barrels Syrah dojrzewało w beczce i 15% w foudre z dębu francuskiego przez 17 miesięcy oraz 3 miesiące w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Idealne do wszystkich rodzajów mięs, szczególnie do dziczyzny, jagnięciny, wędzonej wołowiny, ale również do drobiu, sałatek z makaronem idań z grillowanymi warzywami. Idealne dla osób poszukujących jakościowego Syrah.
-

Białe, wytrawne wino powstałe z gron szczepu Sauvignon Blanc uprawianego w chilijskiej Dolinie Centralnej. Zachwyca jasnożółtą barwą z refleksami zieleni oraz wyczuwalnym aromatem brzoskwiń i jabłek z nutą ziołowych akcentów w tle. Świeże o dość wysokiej kwasowości, charakteryzuje się orzeźwiającym finiszem. Idealnie smakuje podane w towarzystwie sałat, białych mięs, ryb i owoców morza. Podawać w temperaturze 6-8C.