Wyświetlanie wszystkich wyników: 4
-

Wino wytrawne. Złota barwa. Winogrona uprawiane na wysokości 1100 m n.p.m. w apelacji Altamira w Dolinie Uco w Mendozie. W 90% fermentacja odbywa się w cementowych zbiornikach w kształcie jajka, które pozwalają winu poruszać się swobodniej niż podczas fermentacji w tradycyjnej beczce i utrzymywać ciągły kontakt z osadem drożdżowym. Pozostałe 10% fermentowane jest w beczce z dębu francuskiego. Bogaty nos z niuansami kwiatu pomarańczy, świeżych ziół, białych owoców pestkowych. Wyraźnie zaznaczony rumianek, cytryna oraz brzoskwinia. W ustach pełne, zrównoważone i rześkie, z mineralnym charakterem i przyjemną kwasowością. Wino dojrzewało w betonowych kadziach przez 6 miesięcy i 3 miesiące w butelce przed wypuszczeniem na rynek. Podawać z bogatymi daniami na bazie białych mięs w kremowych sosach, z grillowanymi i smażonymi tłustymi rybami, owocami morza (krabem, homarem) oraz serami typu Gruyère, Comté czy Cheddar. Szczep: Sémillon.
-

Audentia Sauvignon Blanc. Wino wytrawe. Wino wyprodukowane przy użyciu maceracji węglowej. Jasnożółty kolor z zielonymi niuansami. Intensywne aromaty owoców tropikalnych. W smaku delikatne, bardzo orzeźwiające. Znakomity aperitif a także do tapasów, ryby, owoców morza, potraw z ryżem.
-

Wspaniałe Chardonnay z winnicy Correntoso usytuowanej w sercu malowniczej Patagonii w otoczeniu skalistych szczytów Andów oraz imponującej przyrody Parku Narodowego Nahuel Huapi, opodal miasteczka Villa La Angostura, wzdłuż najkrótszej rzeki na świecie Correntoso będącej mekką wędkarską. W zapachu orzeźwiające, bardzo owocowe z wyraźnym tchnieniem cytrusowym. Wyczuwalne słodkie aromaty ananasa, brzoskwini oraz subtelne nuty miodu i cytryny. Na podniebieniu treściwe, z dobrze zbilansowaną kwasowością, oddające w długim i świeżym finiszu wrażenie subtelności i elegancji.
-

Białe, wytrawne wino powstałe z gron szczepu Sauvignon Blanc uprawianego w chilijskiej Dolinie Centralnej. Zachwyca jasnożółtą barwą z refleksami zieleni oraz wyczuwalnym aromatem brzoskwiń i jabłek z nutą ziołowych akcentów w tle. Świeże o dość wysokiej kwasowości, charakteryzuje się orzeźwiającym finiszem. Idealnie smakuje podane w towarzystwie sałat, białych mięs, ryb i owoców morza. Podawać w temperaturze 6-8C.