Wyświetlanie 1–16 z 21 wyników
-

Baccius Murola Colli. Wino wytrawne ze szczepu Ribona. Słomkowy kolor. W nosie wyczuwalny owocowy aromat gruszki, żółtej śliwki i passiflory, ze słodką kwiatową nutą w tle. Skoncentrowany, intensywny smak utrzymuje się długo w ustach i zachwyca harmonijnym zakończeniem.
-

Boca Blanca Macabeo-Parellada. Wino wytrawne. Bardzo intensywne, owocowe aromaty z nutami jabłek i owoców egzotycznych na tle cytrusów. W smaku odświeżające, z przyjemną kwasowością. Schłodzone do 5-7oC znakomicie pasuje jako aperitif, do owoców morza, łososia, białej ryby, sushi, risotto czy sałatek z drobiem i serem. PRODUKT WYCOFANY Z KATALOGU
-

Boca Roja Tempranillo. Wino wytrawne. Dobrze zbalansowana kwasowość oraz intensywne aromaty czerwonych i leśnych owoców dają wino, które świetnie pasuje na każdą okazję. W okresie letnim wskazane lekkie schłodzenie butelki. PRODUKT WYCOFANY Z KATALOGU
-

Cama Murola Sangiovese. Wino wytrawne. Czerwone wino ze szczepu Sangiovese o głębokim rubinowym kolorze. Zachwyca intensywnym aromatem dojrzałych jeżyn, jagód, wiśni oraz nutami kwiatu róży, czarnego pieprzu i innych przypraw. W ustach eleganckie, miękkie, spójne z aromatami, o aksamitnych taninach. Odznacza się bogatym smakiem i długim zakończeniem. Dojrzewało 10-12 miesięcy w drewnianych beczkach z dębu włoskiego oraz 16 miesięcy w butelce.
-

Duc Larochet Pinot Noir. Wino wytrawne. Pinot Noir z winnic położonych na wschodnich brzegach Korsyki z imponującym bukietem aromatów, który w pełni oddaje wpływ klimatu śródziemnomorskiego. Wino polecane do grillowanego i gotowanego czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny i delikatnych serów. PRODUKT WYCOFANY Z KATALOGU
-


Wino wytrawne. Wyprodukowane ze szczepu Italian Riesling i Zenit, z dodatkiem szczepu Pinot Gris, Rhine Riesling i Hárslevelű. Wino o świeżym, owocowym charakterze z wyraźną nutą białych kwiatów. Na podniebieniu dobrze zbalansowana, orzeźwiająca kwasowość. Rekomendowane do ryby z grilla, kurczaka i sałatek. Świetnie się sprawdzi również solo.
-

Wino wytrawne. Piękny, głęboki rubinowo-czerwony kolor. Dosyć długa maceracja celem uzyskania miękkich tanin szczepu Grenache oraz podkreślenia finezji szczepu Syrah, oddającego wyrazisty kolor i dającego winu odpowiednią strukturę. Po fermentacji malolaktycznej krótka winifikacja w foudres lub stożkowych drewnianych kadziach przez 12 miesięcy. Mocny, złożony nos z nutami tytoniu, cygara, skóry, rozmarynu, runa leśnego i przypraw oraz zaznaczonym aromatem roślinnym „garrigue”. Na podniebieniu spójne z aromatami, świeże, doskonale zrównoważone z jedwabistymi taninami. Wino serwować w temperaturze 16°C w towarzystwie m.in. cielęciny, smardzów i łopatki jagnięcej.
Nagrody: James Suckling 93/100.
-

Giulia Murola Marche. Wino wytrawne. Przykład niezwykłej ekspresji Ribony. Złota barwa. W aromacie wyczuwalne eleganckie nuty mineralne oraz złożone, owocowe nuty skórki mango, białej nektarynki i truskawki. Całość przepleciona niuansami przypraw i orzeźwiającej melisy. Na podniebieniu spójne z aromatami. PRODUKT WYCOFANY Z KATALOGU
-

Ispritz l’Aperitivo to doskonały koktajl musujący na bazie wina w stylu Aperola produkowany we Włoszech. Zainspirowany typowym weneckim aperitifem jest wyważoną mieszanką słodyczy pomarańczy i niepowtarzalnej goryczy ziół, gwarantującą niezapomniane doznania smakowe. Podawać na kruszonym lodzie z plasterkiem pomarańczy.
-

Jurek Murola Spumante Millesimato. Wino wytrawne. Wino musujące, wytwarzane tradycyjną metodą fermentacji w butelce. Celem winnicy jest propagowanie wspaniałego autochtonicznego szczepu Ribona. Kolor jasny, słomiany. Wyczuwalna intensywna woń kwiatów, która łączy się idealnie z posmakiem drożdży, rogalików i roztopionego masła. W smaku jest świeże i przyjemnie miękkie, eleganckie, o dobrze zbalansowanej kwasowości. Wino dojrzewało 12 miesięcy. Zawartość alkoholu: 12,50. Temperatura podawania: 8/10°C.
-

Wino wytrawne. Pastelowa, jasnoróżowa barwa. W aromacie świeże i owocowe z niuansami truskawek, brzoskwiń i liczi. Na podniebieniu świetnie zrównoważone, z wyczuwalnymi czerwonymi owocami i delikatną goryczką na finiszu. Serwować w temperaturze 10-12°C do ostryg, grillowanego białego mięsa, zimnych przekąsek, sałatki z pomidorów i innych lekkich warzywnych dań.
-

Wino półwytrawne. Czerwone, półwytrawne wino wyprodukowane i butelkowane w Gruzji. Powstałe z gron Saperavi, uprawianych w gruzińskim regionie Kakheti. Charakteryzuje się intensywnym kolorem oraz niepowtarzalnym smakiem i aromatem dojrzałych ciemnych owoców, takich jak czarna porzeczka, czereśnie, śliwka, jagody i jeżyny. W ustach aksamitne, krągłe, dobrze ułożone taniny. Podawać w temperaturze: 12-14 °C.
-

Wino półsłodkie. Wino tłuste a jednocześnie rześkie, z wyczuwalnlnymi owocami: żółta brzoskwinia, nuta melona i dymno-słony brioche.
Soczyste na podniebieniu, harmonijne o delikatnej strukturze, w ustach pojawia się gruszka i melon i zioła (bazylia, mięta).
-

Wino wytrawne. Riesling Ex Passione zachwyca swoim elegancko suchym stylem oraz delikatną równowagą między kwasowością owocową a mineralnymi nutami. Wyprodukowane z ręcznie zbieranych winogron Riesling. To wino wnosi do Twojego kieliszka niepowtarzalny europejski urok Starego Świata. Idealne na smakowitą kolację, to białe wino doskonale pasuje do zapiekanki dyniowej oraz zupy porowej i przekształca każde danie w ucztę.
-

Rosso Piceno Murola. Wino wytrawne. W aromacie wyczuwalne czyste, gładkie akcenty dojrzałej wiśni, przeplecione subtelnymi nutami czarnych porzeczek. W ustach przyjemne, miękkie i soczyste, z długim orzeźwiającym finiszem.
-

Solagna Murola Passerina. Wino wytrawne. Nos o delikatnym aromacie dojrzałych białych owoców, z kwiatowym akcentem jaśminu i czarnego bzu. Na podniebieniu wytrwane, pełne, miękkie i jednocześnie orzeźwiające. Odznacza się dobrą strukturą oraz wyrafinowanym, intensywnym smakiem długo pozostającym w ustach.